CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het wordt in ieder geval een pronkzitting as gin ander

fallback image post metworst

Als nieuwe zittingspresident kan ik nu al concludere, Het wordt in ieder geval een pronkzitting as gin ander!

Het was tijdens de pronkenpresentatie op de 11e van de 11e van de 11e voor de zaal even schrikken toen Peter Arentz aangaf per direct te zullen aftreden als zittingspresident van CV De Metworst. Hij heeft niet alleen de functie van zittingspresident letterlijk en figuurlijk inhoud gegeven, maar was ook jarenlang bestuurslid, creatief brein in de programmacommissie, begenadigd tekstschrijver, dichter der Metworsten, jubileumprins in 2008, schepper van het Metworstbier en voorzitter van de X-Waldussen. Op zo’n curriculum vitae kan ik alleen maar jaloers zijn; ik heb slechts 11 jaar (dat dan weer wel) ervaring in de Raad van Elf……

Volkomen verdiend kreeg Peter bij zijn afscheid een ongekend staande ovatie van het publiek en is hij eervol onderscheiden met de titel Saussion d’Honneur. Het zal voor mij als nieuwe zittingspresident en lid van de programmacommissie niet meevallen om Peter te doen vergeten.

Robbie Nas
Zittingspresident CV de Metworst
Er zijn mensen binnen De Metworst die van mening zijn dat bij mijn geboorte al duidelijk was dat ik voorbestemd was om carrière te maken binnen deze geweldige karnavalsvereniging. Waarom zou ik anders te wereld zijn gekomen met rossig (rood) haar en een bleek (wit) gezicht. Tsja, geef daar maar eens antwoord op. Ik dacht altijd dat dit is gekomen door het roestige water van de Rijn, waarover mijn vader en moeder in de zomer van 1971 een romantische cruise maakte.

Als nieuwe zittingspresident wil ik er natuurlijk tijdens de aankomende pronkzittingen voor u staan en het programma gladjes laten verlopen. Voor mij reden om de afgelopen maanden in de leer te gaan bij Prinses Máxima (zie elders op deze site) en minister Maxime Verhagen. U kunt er dus gerust op zijn, ik heb mij maximaal voorbereid.

Ik ben van mening dat de programmacommissie er ook dit jaar in is geslaagd een karnavalesk en uitgebalanceerd programma neer te zetten. Een mooie combinatie van dans, muziek en humorvolle buuts, natuurlijk vooraf gegaan door een spetterende intocht van Prins Metwaldus de 49e, Bertus Hogeweide, en zijn adjudant, Toon Bouwmeister. Onze nieuwe dansgarde, de aMazing Metworst Meiden, maakt haar debuut en er zijn de nodige verrassingen die ik hier nog niet zal verklappen. Daarvoor zul je 10 en/of 11 februari toch echt naar ‘t Molentje moeten komen. Het wordt in ieder geval een pronkzitting as gin ander……..

Een driewerf Alaaf en graag tot ziens bij onze pronkzittingen!

Robbie Nas
Zittingspresident CV De Metwors