CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het oliebollenweekend van P&A

fallback image post metworst
Vrijdagavond, het is dan eindelijk zover. De al bijna wereldberoemde oliebollenveiling van CV de Metworst.

7 december 2012, 20:00 uur
Het is dan eindelijk zover. De al bijna wereldberoemde oliebollenveiling van CV de Metworst. In huize Metwaldus is het eerste kopje koffie ingedaan. Rustig wachtend op de start van de veiling komt de Voorzitter even poolshoogte nemen; "kopje koffie Voorzitter?", vraagt Metwaldus.

Zo gezegd zo gedaan en toen zaten we met z’n drieën te wachten op de start van de veiling. De veiling begon al met een mooi openingsbod, maar we waren er van overtuigd dat het hier niet bij zou blijven. Het begin begon rustig, maar toen de eerste biedingen eenmaal hadden plaatsgevonden ging het los. Twitter, Facebook en de website werden praktisch elke minuut vernieuwd om te kijken wat er ondertussen allemaal was gebeurd. Naar mate het bod het bedrag van de veiling van vorig jaar evenaarde werd al wel duidelijk dat wij daar dit jaar ruim over heen zouden gaan. Dit werd onder andere duidelijk door de biedingen van onder andere Quintec (plaatselijk bekend als Q&Q), For All Party Service, René Knoop (ja, die kerel uut Markelo!) en richting het einde van de veiling kwam ook ’t Molentje met de biedingen.

Halverwege de veiling verliet Peter huize Metwaldus om de veiling thuis verder te volgen. We bleven contact houden met elkaar via de sms/whats app. Hoe later het werd, hoe meer het een soort ‘oudejaarsavond’ werd. In spanning aftellen tot 00.11 uur, het moment van sluiten van de veiling. Nog tot kort voor tijd werd er nog geboden. De man uut Markelo had rond de klok van 00.00 uur te kennen gegeven aan Peter dat de ‘max’ was bereikt. Het hoogste bod was op dat moment nog steeds van ’t Molentje (€ 300). Tegen elke verwachting in kwam er toch nog weer een bod uit Markelo, BAM! € 305 en daarmee had het er weer alle schijn van dat de Markelo weer met de oliebollen aan de haal zou gaan. Toch was het in de laatste minuut van de veiling dat ´t Molentje er nog weer € 5 bij bovenop deed en daarmee was de opbrengst van de oliebollenveiling bekend. Een geweldig bedrag voor de vereniging.
Bi'j optimaal. 8 december 2012, 8.30 uur
P&A wachten onder het genot van een bakkie koffie op de voorzitter die vandaag onze privéchauffeur zou zijn. Rond de klok van kwart voor 9 arriveerden wij met z’n drieën bij De Welkoop. De oliebollenbakkers en opbouwers die al enige uren achter de rug hadden een goede morgen gewenst en gevraagd of alles nog onder controle was. Op een kleine tegenslag na ging het vrij voorspoedig dus gingen wij met een gerust hart naar Optimaal FM, alwaar wij Allard en Johnny beide een zakje met overheerlijke oliebollen hebben overhandigd. Uiteraard hoorde door een kort praatje en een kopje koffie bij.

Na ons bezoek bij Optimaal FM gingen wij met de voorzitter de buitengebieden van Silvolde door, om daar de oliebollen aan de man te brengen. De witte deken en het zonnige weer zorgden voor een prachtig uitzicht over de landerijen. Op vele plekken werden de oliebollen maar wat graag in ontvangst genomen.

Aangekomen bij de familie Steverink werden wij uitgenodigd voor een lekker bak koffie en wie zijn wij om dat af te slaan. Zittend aan de keuken tafel werd ons uiteraard een oliebol aangeboden, doch hadden ze ook nog een nieuw Spelt beschuitje voor ons om te proberen. Een lekker stevige bite en vol van smaak. De eerste dorst en honger was verleden tijd en we gingen weer op pad. Toen we de auto leeg hadden moesten we terug naar het ´hoofdkwartier´ om daar een nieuwe verse lading oliebollen op te halen. Helaas hebben wij niet het hele buitengebied van oliebollen kunnen voorzien, doch geldt dit ook voor enkele andere straten van Silvolde.
De vraag naar oliebollen was ook dit jaar weer enorm groot. Zelfs zo groot dat, ondanks de geweldige inzit van vele Metworst-mensen die ook nu weer op de been waren, niet alle vraag kon worden beantwoord. Een kleine tip voor volgend jaar; wil je zeker zijn van een oliebol? Kom dan gezellig naar De Welkoop en geniet aldaar van een glaasje glühwein en een oliebol met de gezellige Metworst mensen die daar ter plaatse zijn. Na een intensieve dag oliebollen bakken en verkopen nog even naar ’t Molentje om de eerste 50 oliebollen te overhandigen aan de winnaars van de oliebollenveiling van de dag ervoor. Ook bij deze nogmaals onze felicitaties aan Ed en Gerwin en wat een geweldig bedrag! Tijdens een kleine doch gezellige ‘after party’ toch maar even besloten om zondags toch nog maar even af te reizen naar Markelo. Wij vonden alle biedingen geweldig, maar extra bijzonder vonden wij dat iemand uit Markelo zolang bleef strijden om die felbegeerde eerste 50 oliebollen.

 

Makkelijk te vinden

Een verbaasde René op de zondagochtend
9 december 10:45 uur
Samen met de voorzitter en de ceremoniemeester in de auto, op weg naar Markelo. Na een ritje van ongeveer 50 minuten arriveerden wij bij halte Knoop. Met een grote lach deed René de deur open. Na het overhandigen van de 60 oliebollen, welke hij had besteld, kort nadat hij de veiling had verloren, hadden we nog een verrassing. Twee VIP-kaarten voor de pronkzitting van 1 februari a.s. Gerwin was (denken wij) wel nieuwsgierig geworden naar die ene grote concurrent en gaf aan dat hij de VIP-kaarten gunde aan René en zijn mede bestuursleden van de Markelose buurtvereniging. Het ‘officiële’ gedeelte was hiermee ten einde en kon er plaats genomen worden op de bank. René was zeer goed voorbereid. Hij kwam meteen met een heerlijk Markeloos (anijs) borreltje. Dit lusten de heren uiteraard wel. Gevolgd met een biertje en natuurlijk een oliebol kon de gezelligheid beginnen.

En zoals zo vaak als het gezellig is, vloog de tijd voorbij en was het weer tijd om huiswaarts te gaan. Na een, in onze optiek, zeer geslaagde en gezellige middag namen wij afscheid van René, doch zullen wij hem zeker weer gaan zien op vrijdag 1 februari tijdens de pronkzitting.
En René, je weet het: ROOD/WIT!!!
Een korte impressie van een geweldig weekend, gegroet!

Prins Metwaldus en zien Adjudant
Julius Reesing en Lars Tönis

 

Ja ja, wi'j geeft d'r kleur an!

Proost!