CV de Metworst

Search
Close this search box.

Het carnavalsweekend is begonnen

Het carnavalsweekend is begonnen met bezoeken aan de Bultendarpers, het Olde Wievenbal, de Kleafbult en de Foekepot.

CV de Bultendarpers: Donderdag 28 februari, de dag waarop het carnavalsweekend is begonnen, en hoe?! Allereerst zijn Prins Metwaldus en adjudant samen met het bestuur op bezoek geweest bij de CV de Bultendarpers uit Gaanderen op hun Veurgluui-avond. Een groots ontvangst en warm welkom bij Café Hartjes. Metwaldus mocht zich meteen melden op het podium, waar DJ Jurgen de muziek speciaal voor deze gelegenheid even stop zette. Nadat de onderscheidingen waren uitgewisseld, was het tijd voor een gezellig feestje met alle andere aanwezige hoogheden van vele verschillende carnavalsverenigingen uit de omgeving. Na het optreden van de dansmarietjes samen met Prins Bart de 1e en de nodige drankjes was het voor ons alweer tijd om door te gaan naar het volgende feest.

Olde Wievenbal: Terug naar Zillewold werd er in de auto nog even kort nagepraat en konden we ons opmaken voor het Olde Wievenbal. De Voute Party was al flink aan de gang en het was erg goed om te zien hoe druk het was in ’t Centrum. Met meerdere rood-witten en alle andere carnavalsvierders werd ook deze een heel vout feestje. De vrouwen van Metwaldus en adjudant waren wel heel vout. Samen met de vrouwen van de hoogheden van de Foekepot hadden ze voor één avond even gewisseld van kleur. 

Scholenbezoek: Na een korte nacht werden we alweer verwacht op de Kleafbult waar we samen met Jeugdprins Thimo en uiteraard de Foekepot een feestje hebben gebouwd. ’s Ochtends waren we eerst te gast bij de onderbouw. In een prachtig versierde gymzaal zat de stemming er al vroeg in, dat de carnaval leeft in Zillewold is goed te merken. Onze minimarietjes en dansgardes mochten hun dans uiteraard weer laten zien en dat deden ze weer super! Na het bezoek aan de onderbouw stond er een heerlijke lunch op ons te wachten, waarmee we weer de nodige energie konden aanvullen voor het feest van de bovenbouw! Rood wit goud, ook hier wut een mooi feest gebouwd.

   

Vlag hijsen: Na het bezoek aan de Kleafbult een officieel momentje. In het centrum van Zillewold mochten de vlaggen van alle drie vereniging weer gehesen worden. Een altijd belangrijk moment, want zodra de vlaggen gehesen zijn, kan het carnavalsweekend ook echt beginnen

Pronkzitting Foekepot: En dat deden we met een bezoek aan de pronkzitting van CV de Foekepot. Met een grote groep rood-witten stapten Bij Ons naar binnen. Mooi om te zien dat ook bij de Foekepot rekening wordt gehouden met ons jubileum en motto. Onze tafel was mooi versierd met rood, wit en gouden ballonnen. Na deze gezellige dag en gezellige avond maken wij ons alweer op voor de zaterdag. Het feest waar alle jongeren in Zillewold en omgeving het over heeft. De Feestavond met Q5 New Style en DJ Jari. Geen kaartjes? Niet getreurd, na de optocht is zondag onze residentie open voor alle carnavalsvierders en zullen we met de Perfect Showband en Ghijs de Bruijn weer een machtig mooi feestje bouwen.

Bekijk alle foto’s van donderdag en vrijdag in ons fotoalbum!

  

Rood-wit-goud! Hier wut feest gebouwd