CV de Metworst

Heet, druk en super: dit was de Zomercarnaval!

Zomercarnaval? Wie had enkele jaren geleden gedacht dat wij in Zillewold ooit Zomercarnaval zouden gaan vieren, maar doordat de gewone carnaval door Covid-19 niet volledig door kon gaan was er dit jaar toch echt een Zomercarnaval! En wie had gedacht dat dit zo’n groot succes zou fijn! Twee dagen lang feest op het festivalterrein voor de Schuylenburg. Samen met Harmoni Sound, CV de Foekepot en Stichting Jeugdcarnaval Silvolde organiseerden wij Totaalcarnaval XXL.

Het feest begon zaterdagavond. Bijna uitverkocht was het ontzettend druk en gezellig in de tent. DJ Vakman Johnny opende de avond met een aantal heerlijke carnavalsnummers en meteen zat de sfeer er goed in. Gevolgd door de band Jetset. Wat hebben wij van deze band genoten! Samen met de honderden mensen in de tent braken zij de tent compleet af! Tot om 11 uur Metwaldus de 58e het podium op kwam om de volgende artiest aan te kondigen. De koning van de après-ski bracht zijn naam eer aan. DJ Otto Wunderbar zette de hele zaal op zijn kop! Deze avond liep natuurlijk weer flink uut, want tot in de late uurtjes bleef het erg gezellig.

Op zondag moest iedereen weer vroeg uit de veren, want na 2 jaar geen optocht (vanwege verschillende stormen en uiteraard Covid-19) was ook dat dit weekend weer mogelijk. Om 12.11 uur startte de optocht en liep er, tussen nog veel meer prachtige wagens, één prachtige rood-witte stoet door de straten van Zillewold. Voorop een prachtige praalwagen van de Metworst Wagenbouwers, die een prachtige tweede prijs behaalden bij de wagenbouwerstroffee. Gevolgd door een grote groep rood-witte dansmarietjes en vrijwilligers. Als laatste onze prinsenwagen met uiteraard Metwaldus de 58e helemaal bovenop. Ook voor Metwaldus de 57e was er plaats op de prinsenwagen!

De optocht eindigde bij de feesttent en daar was het tijd voor weer een erg gezellig feestje. Het weer zorgde ervoor dat het ook echt zomercarnaval was. Op het buitenterrein werd er heerlijk genoten van de zon, een ijsje en een lekker drankje, terwijl binnen in de tent al vrij vlot het dak er weer af ging. Deze keer was het DJ Jurgen die samen met Jetset voor al het muzikale vertier zorgden. Ook op de zondag stond er nog een derde artiest. De koning van de Duitse Schlager deze keer: Otto Lagerfett. Luidkeels werd er met zijn nummers meegezongen. Maar om 21.00 uur was het toch echt tot om naar huis te gaan. Zomercarnaval Silvolde is alweer voorbij! En wat hebben wij genoten! Via deze weg willen wij nogmaals alle vrijwilligers van onze vereniging, maar ook van CV de Foekepot en Stichting Jeugdcarnaval Silvolde bedanken voor jullie inzet. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk. Bedankt! Bedankt! Bedankt!

Klik hier voor de foto’s van zaterdagavond
Klik hier voor de foto’s van de zondag