CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grandioze Jubileum Pronkenpresenatie

Zaterdag 10 november werd Metwaldus de 56e gepresenteerd. Lees hier het verslag van deze geweldige avond!

 Zaterdag 10 november is tijdens de jubileum Pronkenpresentatie Metwaldus de 56e gepresenteerd. Niemand minder dan Casper Boegman zal deze carnaval door het leven gaan als Metwaldus de 56e met aan zijn rechterhand Wilberth Koenders als adjudant. Dit doen zij onder het motto: Rood-wit-goud, hier wut feest gebouwd! Zij werden gepresenteerd aan het eind van een bomvolle Jubileum Pronkenpresentatie.

In een prachtig rood-wit-goud versierde residentie ’t Molentje, met prachtige nieuwe versieringen, waar onze sfeercommissie maanden druk mee is geweest, werd voor de pauze stil gestaan bij het afgelopen jaar waarin Prinses Metwaldus de 55e Anouk Roes en haar adjudante Sandra van Lent met de scepter zwaaide. Naast het aftreden van onze prinses, werd er ook afscheid genomen van ex-voorzitter Peter Pruijn. Hij is een aantal jaar geleden gestopt als voorzitter bij onze vereniging en verdiende uiteraard een waardig afscheid. Samen met het huidige bestuur en zijn familie werd kort teruggekeken op zijn tijd bij de Metworst. Ook bestuurslid Gertjan Schoppers werd op het podium in het zonnetje gezet. Na 19 jaar verdienste bij CV de Metworst en jaren als bestuurder doet ook hij een stapje terug. Gelukkig zal hij wel bij de Metworst betrokken blijven en ook als bestuurder. Namelijk de bestuurder van onze prinsenwagen.

De gehele avond stond in het teken van het jubileumjaar. Net voor de pauze werden door onze eigen Metworst-koffermeisjes het nieuwe gouden jubileumlogo, ons jubileumgeschenk: de Metworst-trio en met een prachtig promotiefilmpje ons eigen shotje Likör55 gepresenteerd. Een drankje dat bij ons tijdens de gehele carnaval te koop zal zijn. De hele zaal heeft het drankje mogen proeven en samen hebben we geproost op het jubileum. Naast het logo, het geschenk en het drankje werd ook onze BMW (Band MetWorst) gepresenteerd. Een band bestaande uit Zillewoldse Muzikanten en Metworsten werd met veel enthousiasme ontvangen en zorgde voor lekkere stukjes muziek tussen de acts door. Ook zullen er tijdens de komende carnaval meerdere jubileumactiviteiten worden georganiseerd op 18 en 19 januari 2019. In nog volgende artikelen gaan we aan het jubileum nog veel meer aandacht schenken. Houd hiervoor ook goed onze Social Media (Facebook, Instragram en Twitter) in de gaten.

   
 

Uiteraard was de presentatie van onze nieuwe hoogheden naast alle andere hoogte punten hét moment van de avond. De hele avond werd het publiek al warm gemaakt en werden er verschillende beelden getoond op de schermen in de zaal. Wat heeft dit te betekenen? Wat gaat er allemaal gebeuren? Op deze manier werd de spanning al flink opgebouwd. De prinsenpresentatie stond in het teken van het scheppingsverhaal. Jozef en Maria waren samen met hun ezel op zoek naar een slaapplek. Maar helaas waren alle Air-BNB’s bezet, maar gelukkig had Ed nog wel een plekje in het Molentje. Die nacht werd er in een donkerhoekje van ‘t Molentje een heel speciaal kindje geboren. De voorspelling was dat dit kindje ooit Metwaldus de 56e zal gaan worden. Drie elven hoorden tijdens hun high-tea dat deze bijzondere baby geboren was. Maar één van de elven was kwaadaardig. Zij sprak een vloek uit en wilde dat deze baby nooit Metwaldus de 56e zal worden en dat de vloek alleen verbroken kon worden op 10 november 2019 om 11 over 11. De elven vertrokken voor een dagje sauna en de baby bleef alleen achter. Hij groeide op in de welbekende kelder van het Molentje. Maar wat bleek? Zowaar verscheen zaterdagavond een oude grijze man op het podium en verbrak met een krachtige spreuk de vloek.

Met een zeer verrassend en knallend opkomst nummer knalden Casper en Wilberth door de muur op het podium en was onze Jubileumprins geboren. Prins Metwaldus de 56ste Casper Boegman hoefde bij alle Metworsten in de zaal niet echt voorgesteld te worden en nam hierdoor al snel zelf te microfoon in handen en presenteerde zijn motto: Rood-wit-goud, hier wordt het feestje gebouwd! 
   

Nadat Metwaldus de 56e was geïnstalleerd en plaats had genomen achter zijn desk toonden onze beide dansgroepen een prachtige dans. Deze gezamenlijke jubileumdans heeft ook een gouden tintje. Onze dames dansten voor een enthousiast publiek op het nummer Gold Dust van Galantis. Een gouden dans tijdens ons gouden jubileum! Eerder op de avond presenteerden onze meisjes hun nieuwe gardedanspakjes. Prachtige pakjes waar tijdens onze pronkzittingen een geweldige gardedans in gedanst gaat worden.

Deze spetterende Pronkenpresentatie werd afgesloten met ons jubileumlied. Hét lied tijdens deze carnaval. “Bij de Metworst, daar is waar het allemaal gebeurd! Het rood en wit, waar feest in zit!” Binnenkort via alle officiële kanalen te beluisteren en uiteraard mee te zingen. Na deze knaller van een hit ging het feest tot in de late uurtje door in kroeg met muziek van onze eigen DJ Jari.

   
Klik hier voor alle foto's van deze avond!
Klik hier voor de foto's van de gezellige afterparty!
Kijk voor alle fimpjes op ons Youtube-kanaal! 

Rood-wit-goud, hier wut feest gebouwd!