CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezien in Zillewold: Vossen

fallback image post metworst

Enkele weken geleden, heel toevallig gelijk met het kamp van het Jeugdcarnaval troffen we in Silvolde iets heel bijzonders aan.

Boer Ruud verdwaalt in Zillewold???

Enkele weken geleden, heel toevallig gelijk met het kamp van het Jeugdcarnaval troffen we in Silvolde iets heel bijzonders aan.

Metwaldus en zijn adjudant Dennis waren namelijk vos. Niet zo maar een echte vos, nee ze moesten zich verkleden als boer. Niet zo moeilijk zou je denken… Maar na wat speurwerk en met de pet van de grootvorst zagen we er net echt uit. Na een korte instructie en een kop koffie was het tijd voor het spel..

}De Vossen met de Jeugd
D'n pet van Grootvorst Jan past ons allemaol The place to be? De geitenwei achter De Schuylenburgh. Op een baal stro zittend en achterover leunend tegen een dikke eik konden ze de “Vossenjagers” al van ver aan horen komen. Elke groep in een zelf gemaakt T-shirt, kwamen één voor één (zo rond vijf voor twaalf) hun opdracht doen. Veel jagers waren snel afgeleid door de geiten en kippen. Enkele hebben een hand vol stro meegenomen voor de cavia thuis en er was zelfs één vos die de pet van grootvorst Jan Huls ook paste. Nadat alle groepen P&A gevonden hadden hebben ze de baal stro gedoneerd aan het dierenverblijf en zijn ze weer de bult opgelopen. De jagers gingen verder richting hun kamp..