CV de Metworst

Search
Close this search box.

Gezellige “vrijdag” pronkzitting

fallback image post metworst

Dit weekeinde starte Karnavalsvereniging de Metworst met de serie jubileumpronkzittingen. Vrijdagavond vond de aftrap plaats wat resulteerde in weer een ouderwets gezellige Metworstavond…

Dit weekeinde starte Karnavalsvereniging de Metworst met de serie jubileumpronkzittingen. Vrijdagavond vond de aftrap plaats wat resulteerde in weer een ouderwets gezellige Metworstavond.

Dit jaar werd wederom in de drescode rood-wit op de klanken van Makkie veur Ruud, de polonaise gelopen en gingen de handjes enthousiast op elkaar voor dit Zillewoldse duo.

Maar voorafgaand hieraan stond de zaal al menigmaal mee te dansen en te klappen. Ook de opkomst van Prins Metwaldus de 45e en zijn gevolg was weer groots te noemen.


Rood-witte entourage bi-j de Metworst

Op een tweekwartsmaat muziek van De Kroezenhøkers afgewisseld met het lijflied van de Prins, kwam het gevolg binnen. Als een goed prins het zich betaamd nam Metwaldus de 45ste direct het woord en las zijn proclamatie voor aan het publiek.

Vervolgens was het de beurt aan diverse buutredeners die zeker de waardering van het publiek kregen. Op hun grappen en grollen reageerde het publiek met een gulle lach en luid applaus.

Ook ontbraken op deze avond natuurlijk ook de dansgardes niet. Zij zagen hun maandenlange inspanning dan ook terecht met een luid applaus beloond. De M.M.M. girls presteerden deze avond bovenmaats wat resulteerde in een perfect optreden.


Metwaldus de 45ste tijdens zijn intocht op het podium bij de Metworst! Een brok dynamiek!

Karnavalsdorp Zillewold maakte ook op deze avond kennis met een nieuw fenomeen. Nieuw in de buutton stond Tina Lady, een geheel eigentijds en dynamische vrouw die vanuit haar gezichtsveld het huwelijk en alle facetten van de man op humoristische wijze in het daglicht plaatste.

Net als vorig jaar stond ook het trio Potverdrie op dde buhne. Net als vorig jaar gaven zij ook dit jaar acte de presence met een scets vol humor en belicht met enkele muzikale klanken. Potverdrie kwam als Bokito op en einigde als K3 met een lied over diverse zaken die ons moeder niet mocht weten.


Tina Lady op de planken bi-j de Metworst

Hierna kreeg de zanggroep "Wi’j zingt vedan" de buhne tot hun beschikking.

Onder leiding van dirigent Willem Veenhuizen werden met een vrolijke noot oude liedjes van weleer ten tonele gebracht. Deze werden vergezeld van muziek op trekzak en drums.

De groep sloot hun optreden af met het welbekende zillewolds volkslied, dat door het publiek in de zaal luid werd bejubeld.


De zanggroep "wi-j zingt vedan

De vrijdagavond had ook nog een verassing in petto. Onder de naam "de Heilige boontjes" gaven de pastorale medewerkers van de Oude IJsselstreek hun visitekaartje af met een optreden als de drie tenoren (zie dit artikel seperaat op deze website)


Agent van Aken leest Prins Silvius zijn rechten voor

Hierna was het de beurt aan de collega prinsen en adjudanten van de Foekepot en Jeugdcarnaval. Tot verbasing van de zaal werd deze tradionele presentatie ruw onderbroken door de, dit keer niet stakende, politie.

Wijkagent van Aken nam hoogstpersoonlijk het woord en leidde de arrestatie in van Prins Silvius en zijn adjudant. Zij werden in de boeien geslagen en afgevoerd op verdenking van oplichting en het ontvreemden van een steek van Karnavalsvereniging De Metworst. Daarnaast werden zij vermanend toegesproken op het feit dat zij eerder in het jaar zonder helm op een "klein vervoermiddel" hadden rondgereden door Zillewold.


Hoogheid Prins Jorn spreekt de gasten van de Metworst toe


Prins Metwaldus de 45e neemt de "hoofdtuig" in ontvangst

Daarna nam jeugdprins Jorn het woord en stak de draak met de gastgevers en het Zillewoldse karnaval onder hun motto: " Zo doen wi-j dat". Zij gaven Prins Metwaldus en gevolg opdracht een hoofdtuig te dragen zodra de steek tijdens de carnaval afgaat.

Na de pauze bedreven Prins Metwaldus de 45e en zijn adjudanten Bas en Gerwin de spot met diverse Zillewoldse aangelegenheden onder hun artiestennaam lomp en subtiel. Met name het onderdeel over de afwijzing van de veldverlichting bij Sportclub Silvolde viel hier op. Omdat beide betrokken deze avond vertoefden in het Metworstbolwerk gaf dit wel een heel speciaal tintje aan het optreden van de hoogheden.


Bremske als St. Nicolaas

In het vervolg hierop zagen de aanwezigen en buutoptreden van "Bremske".

Deze Zillewoldse tonprater had de lachers op zijn hand met zijn hoog gewaardeerde St. Nicolaas act. "Bremske" beschreef in deze buut zijn de loopbaan van Sinterklaas en deed dit met de nodige hilarische momenten.

Met het einde van de avond in zicht was het daarna de beurt aan de M.M.M. girls. Zij lieten de aanwezigen deze avond genieten van de afgelopen tijdsperiode alwaar verschillende genres muziek passeerden.

Deze verschillende genres werden door de dansgarde ieder van een passende dans voorzien. Ook hier konden de aanwezigen zien dat de maanden lange voorbereiding zijn werk had gedaan. Onder een luid applaus verlieten de dames de "Metworst arena".


Het duo Makkie veur Ruud in hun te foute outfit!

De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van het Zillewoldse karnavalsduo Makkie veur Ruud.

Op de klanken hun nieuwste karnavalskraker "Lèèf ow uut" schudde de residentie op zijn grondvesten.

De heren, getogen in een jubileumoutfit, hadden daarnaast nog een aantal meezingmedleys paraat die luidkeels door de menigte werden meegezonden en werden voorzien van een feestelijke polonaise.

Het duo zette de gehele zaak op z’n kop en trakteerden de aanwezigen op een fantastische entourage.

Daarna werd de avond door alle medewerkers van deze avond afgesloten in een zinderende finale waarin door de gehele zaal uit volle borst het jubileumlied werd meegezongen. Nadien was het nog een gezellig samenzijn waarbij het gerstennat nog goed zijn weg vond en het nog lang onrustig bleef in de residentie van De Metworst…