CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezellig Oudjaarspotstoten Metworsten

Op vrijdag 30 december heeft de Metworst weer haar traditionele Oudjaarspotstoot toernooi gehouden…

Op vrijdag 30 december heeft de Metworst weer haar traditionele Oudjaarspotstoot toernooi gehouden. Ook dit jaar werd dit illustere toernooi weer goed bezocht met ruim 30 deelnemers en vele toeschouwers. Het toernooi werd door toernooidirecteur Jos vakkundig opgezet en de door de deelnemers zelf meegenomen prijzen waren weer talrijk en zeer uiteenlopend qua karakter. Hoewel er grote vraagtekens bij de inhoud mochten worden gezet bij de inhoud van sommige dozen…. De prijzen zouden in 3 potjes verdeeld worden waarbij het door iedereen zo begeerde kerstservies in de laatste sessie als hoofdprijs was ingezet.

Weer vele prachtige prijzen...
Het zo door iedereen begeerde kerstservies....

Winnaar van vorig jaar Peter Arentz had het servies daarom tot in de puntjes verzorgt weer bij Jos ingeleverd, zelfs de doos was vakkundig met McGyvertape weer in zijn fatsoen gedrukt. Traditioneel was het de regerend Metwaldus die de eerste afstoot mocht doen hetgeen door Bertus routineus werd afgehandeld. Ook zijn adjudant Toon wist zijn keu met speels gemak te hanteren. Zouden beide heren vaker rond dit biljart vertoeven? Er ontspon zich meteen al een spannende strijd waar vaak op het scherpst van de snede gebiljart werd en geloerd werd om elkaar een flinke loer te draaien. Hierbij werd tot grote ongerustheid van de uitbaters het biljartlaken zeker niet ontzien. Na een spannende strijd bleef er nog een top 3 over die de ereplaatsen als volgt verdeelden:
1e plaats: "little Bob" Richard
2e plaats: X-Waldus CEO Peter
3e plaats: Tineke

Na een korte pauze waarin iedereen even van de stress kon bijkomen en zich kon resetten, kon de 2e ronde een aanvang nemen. Alle deelnemers namen gespannen weer een plaats in rond het biljart, uiteraard door barman Tim voorzien van de nodige alcoholische versnaperingen. De ballen stuiterden weer flink in het rond en ook de "pot" schoof door alle subtiele aanstoten van links naar rechts over het biljartlaken. Ook deze ronde waren er weer maar liefst 15 prijzen te vergeven, echter de 3 ere-plaatsen werden na weer een spannende strijd op volgende wijze verdeeld:
1e plaats: Mau (onze CFO)
2e plaats: Jurgen
3e plaats: Ingrid

 

Prins Bertus wordt hier niet koud of warm van...
Metwaldus de 49ste met zijn eerste uitgebreide toespraak...

Na deze 2e sessie nam Metwaldus de 49ste even van de gelegenheid gebruik om een mooie eindjaarsspeech te houden waarin hij vooral de Metworst roemde "als een warm nest waarin je als nieuweling opgenomen wordt". Tevens gaf hij DJ Pouwels een echte metworst als onderscheiding (de echte onderscheiding wordt tijdens de komende nieuwjaarreceptie traditioneel onthuld, red.) voor zijn fraaie muzikale omlijsting van deze avond. DJ Pouwels toonde zich terecht zeer verheugd jegens deze vriendelijke geste van Metwaldus en ging nog enthousiaster aan het werk de rest van de avond.
Hierna was het tijd voor de 3e en afsluitende pot. Deze ronde waren er maar liefst 20 prijzen te vergeven en hier was de hoofdprijs dan eindelijk het door iedereen zo felbegeerde kerstservies. De biljartstreken werden hierdoor nog doortrapter en het fanatisme kreeg bijkans angstige kantjes. De terechte top 3 werd op volgende wijze verdeeld:
1e prijs en winnaar kerstservies: Jurgen ten Have
2e prijs: Sjoerd Sprenkelder (nieuwbakken bestuurslid en Supervisory Board Raad van 11)
3e prijs: Metwaldus de 49ste Bertus

Trotse winnaar Jurgen kreeg uit handen van de winnaar van vorig jaar Peter het prachtige kerstservies overhandigd en met tranen in de ogen van vreugde stamelde Jurgen nog enkele dankwoorden. Ook veel andere prijzen werden uitgepakt: grote dozen met zeer kleine inhoud en ook pakketjes met meer of minder dubieuze inhoud zoals fluoriserende staafjes waarme de gezusters van Aken zeer in hun nopjes waren. De avond was nog lang niet afgelopen en mondde uit in een gezellige afterparty. Helaas overleefde niet alle prijzen deze afterparty maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al weer een gezellig en geslaagd Metworst evenement.
Op naar het volgende evenement: de jaarlijkse X-Waldus bijeenkomst en aansluitende nieuwjaarsreceptie op vrijdag 13 januari.

Trotse winnaar Jurgen met de winnaar van vorig jaar Peter....

Wat zit hier now in......

Een lekker bokbiertje voor grote Bob...

Een prachtige Farmers wasknijper voor Peter...

DJ Pouwels is blij met zijn worst....

Nee Dennis niet alles hoort bij de prijzen...

Leuk speelgoed die fluoriserende rietjes...

Deze fles wijn beviel blijkbaar niet erg....

Een pokerkoffer voor onze CFO is dat wel verstandig Jos....

Sjoerd legt hier de basis voor zijn succes in ronde 3...

Jos als vaak de inleiding tot een leuke Metworst avond....

Achterkamer politiek.....