CV de Metworst

Search
Close this search box.

Geurende Karnavalsvereniging

fallback image post metworst

Als de oliebollenkraam midden december in het schemerige straatbeeld verscheen dan wist je dat het jaar bijna voorbij was.

Als de oliebollenkraam midden december in het schemerige straatbeeld verscheen dan wist je dat het jaar bijna voorbij was. Je zakte zachtjes weg in gemijmer over het afgelopen jaar.  Tevens dacht je voor het eerst aan 'hoe kom ik de kerstdagen door' en waar ga ik de 100.000 klapper kopen. Echter de oliebollenkraam is geen baken in de tijd meer.
 
Tegenwoordig zie je het hele jaar door deze 'Hollandse gebak' kramen overal staan, bij de bouwmarkt, bij de uitgang van het tuincentrum, op het plein, werkelijk overal en het gehele jaar door.  Vaak staat er een ongeïnteresseerde bleek uitziende jongen, al of niet voorzien van een petje, nors achter de bollen. Het alle ergste vind ik dat er geen geur en sfeer omheen hangt, alsof de overheid geur en sfeer heeft verboden.
 

Wat mij betreft blijven landelijk de oliebollenkramen dicht totdat de CV de Metworst op  vrijdagavond 12 december het startschot geeft d.m.v. de welbekende Oliebollenveiling. De dag erna mogen landelijk alle popelende oliekramen open gaan. De karnavalsvereniging zal traditioneel op de zaterdag volgend op de veiling, oliebollen bakken in een  gezellige en sfeervolle kraam op het buitenterrein van de plaatselijke boerenbond. En de geur? Niets zo lekker als een naar oliebollen geurende karnavalsvereniging.  
 
A. in de Hoek