CV de Metworst

Search
Close this search box.

Gerrit Vossers is Prins Metwaldus 43e

Op de pronkenpresentatie van 12 november 2005 werden de nieuwe hoogheden, Prins Metwaldus de 43e…

Op de pronkenpresentatie van 12 november 2005 werden de nieuwe hoogheden, Prins Metwaldus de 43e, in de persoon van Gerrit Vossers, en zijn adjudant André Tangelder gepresenteerd aan een overvolle zaal publiek.

Tijdens de afgelopen zaterdag gehouden Pronkenpresentatie, het nieuwste woord in het Zillewoldse karnavalswoordenboek, in een compleet gerenoveerde zaal ’t Molentje in Silvolde kwam Prins Metwaldus de 43ste na een spectaculaire presentatie te voorschijn. Zijn naam: Gerrit Vossers, bekend als weerboer van weerstation Lichtenberg. Als adjudant zal het komende jaar André Tangelder aan zijn zijde staan, bekend als weerboer van weerstation De Kruusenberg.

Met donderend onweersgeweld in een donkere en mistige zaal, kwamen beide heren de zaal onder luid applaus binnen. De donderwolken waren snel vertrokken, de lucht klaarde op en beide heren straalden als een zomerzonnetje hoog aan de hemel. Gezien het enthousiasme in de zaal “mot ut dit jaor weer goed gaon”. Voordat de bekendmaking van de nieuwe Prins en Adjudant een feit was, werd er tijdens deze Pronkenpresentatie een compleet buutprogramma afgewerkt. Doordat de entree gratis is bij De Metworst zat de zaal vol en was er een gezellige sfeer.

De nieuwe hoogheden waren zichtbaar tevreden met hun presentatie. Het publiek werd diverse keren op een verkeerd spoor gezet, maar uiteindelijk kreeg het dan toch waar het al de hele avond op had gewacht. Namelijk de nieuwe hoogheden van het nu ingegane carnavalsjaar!

Tijdens deze avond werd er volop beeldmateriaal vastgelegd. In het fotoboek van dit jaar kunt u terecht voor het bezichtigen van het diverse fotomateriaal!