CV de Metworst

Search
Close this search box.

Frikandellen bakken op hoog nivo

Een van de vele vaardigheden van een Metworst wagenbouwer is frikandellen bakken…

Een van de vele vaardigheden van een Metworst wagenbouwer is frikandellen bakken. "Of liever gezegd: thermisch verhitten en op smaak brengen" aldus Meesterbakker Stef van de Metworst wagenbouwers. "Alle wagenbouwers van de Metworst moeten tevens vaardig zijn in het bereiden van een lekkere frikandel, anders mogen ze niet eens meebouwen!". Gevraagd naar de reden van deze funktie eis verteld Stef: "als collega’s houdt je elkaar op deze manier scherp om altijd frikandellen van hoog nivo te leveren en je leert elkaar de fijne kneepjes."

Veel verschil tussen een 100 grams en een 70 grams frikandel...
De 70 grams frikandel draait beter en er passen er meer op de automatische frikandellen draaier....

En Stef zit duidelijk op de praatstoel (of kruk in dit geval, red.): "Dit is duidelijk een andere benadering dan bij andere wagenbouwgroepen, waarbij de frikandellen meestal door een veredelt hobbyist worden gebakken. Zij missen de scherpte om een goed product af te leveren, nietszeggend keurmerk of niet, en worden derhalve dan ook om het minste of geringste de straat op gebonjourd. En terecht natuurlijk, wagenbouwers hebben recht op een goed verhitte frikandel van topkwaliteit. Kijk, iedereen kan een doos frikandellen in een bak vet pleuren, maar het zit hem toch in de finesses van het vak".

De geboeide redacteur van deze site vraag Stef ook nog naar het waarom van de frikandellendraaier. Vakspecialist Stef weet de beste man het volgende te vertellen: "Dit gepatenteerde apparaat heeft meerdere voordelen: de frikandellen zuigen geen vet op en worden dus mager opgeleverd. Tevens draaien ze automatisch, mits het 70 grams frikandellen zijn. De 100 grams frikandellen draaien niet goed en zijn tevens minder van smaak. En van 70 grams frikandellen passen er meer in het apparaat, hetgeen nodig is gezien de grote vraag naar dit topproduct. Maar verder niets ten nadele van andere frikandellen bakkers hoor, ze zijn van harte welkom om hier eens stage te komen lopen om de kwaliteit van het door hun geleverde werk omhoog te brengen".