CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frank Pothoff wint de potstootavond 2019

Vrijdag 27 december jl. was het dan weer zover. Het jaarlijkse potstootavondje in onze eigen residentie Café en Zalencentrum ’t Molentje.

Dit jaar deden er maar liefst 46 mensen mee met het potstoten en waren er velen anderen aanwezig die gezellig een kijkje kwamen nemen. Alle deelnemers hadden traditiegetrouw een prijsje meegenomen. Uiteraard was titelverdediger Mike Lenderink van de partij om zijn wisselbeker te verdedigen. Maar of dit zal lukken, zal blijken na een paar uur spannende competitie. De potstootkampioen krijgt ook dit jaar de Metworst Potstootbeker mee naar huis, nadat zijn/haar in de beker is ingegrafeerd. 

In totaal werden er ook dit jaar twee rondes gespeeld. De eerste stoot werd natuurlijk verricht door Metwaldus de 57e Marco Immink. Dat het niveau hoog was, werd al snel duidelijk. Waar normaal de eerste aantal afvallers direct erg groot was, bleef de groep die raakte lang erg groot. Onmogelijke ballen werd op miraculeuze wijze toch geraakt. Een enkeling kreeg het zo hoog in zijn bol en dacht de ballen wel met effect te kunnen spelen. Na een goed aantal biertjes? Dat was toch iets te hoog ingeschat. Met een aantal lachwekkende ketsers als gevolg. De eerste ronde eindigde in een spannende strijd tussen Bas, Demi, Sjoerd en Frank. Lang speelden deze vier voor de eerste overwinning. Uiteindelijk wist Bas Roes de winst naar zich toe te trekken en als eerste een prijs te kiezen. Gefeliciteerd Bas!

De tweede ronde was uiteraard de ronde! De moeilijkheid werd opgeschroefd en met een beetje drank in de man/vrouw ging deze ronde een stuk sneller. Onder de goede begeleiding van scheidsrechters Nicole Pothoff en Lars Dales viel de een na de ander al snel af. De finale ging dit jaar tussen 5 spelers die lang in het spel bleven en werd eindelijk op enkelke millimeters beslist. Op de vijfde plek eindigde Pascal Geerts, op de vierde plek adjudant van Metwaldus de 56e Wilberth Koenders, op de derde plek eindigde Robbie Nas en op de tweede plek eindigde de titelverdediger Mike Lenderink die de rode bal op een haar na mistte, waardoor adjudant Frank Pothoff er met de winst vandoor ging. 

Hopelijk heeft Frank een mooi plekje voor de wisselbeker thuis. Gefeliciteerd Frank. We zien je graag volgend jaar weer terug om deze titel te verdedigen.

Al met al kunnen we weer terug kijken op een fantastische, en belangrijker nog, zeer gezellige avond. Voor meer foto’s van deze avond. Klik hier!