CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fenomeen Zeskamp

fallback image post metworst

Het was een fenomeen in de jaren tachtig. Duizenden mensen keken naar de Silvoldse Zeskamp, de spelshow van vader en zoon van Berkum, waarbij de deelnemers halsbrekende toeren moesten uithalen

Het was een fenomeen in de jaren tachtig. Duizenden mensen keken naar de Silvoldse Zeskamp, de spelshow van vader en zoon van Berkum, waarbij de deelnemers halsbrekende toeren moesten uithalen op de zeephelling en veel te grote voetballen, dienen voort te bewegen. Wegens al te grote oubolligheid stierf het in een zachte dood. Maar anno 2010 is de zeskamp weer helemaal terug! Nadat jubilerende CV De Metworst in 2008 met succes de Zeskamp van stal had gehaald, wordt het in 2010 voortgezet door een deels gewijzigde organisatie met ondersteuning van de karnavalsvereniging en horecagelegenheid ’t Molentje.

De ambitieuze organisatie had zich tot doel gesteld om minimaal 12 en maximaal 18 teams bereid te vinden om het fenomeen van de jaren 80 te laten herleven. Half maart waren alle 18 teamplaatsen al vergeven (uw team kan zich nog wel inschrijven voor de reservelijst).
Veel teams hadden de smaak in 2008 te pakken gekregen en schreven zich snel in voor de editie van 2010. Daarnaast werd de inschrijflijst gevuld door teams van allerlei pluimage waarbij gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan.

Ten opzichte van editie 2008 zijn er een 3 tal spelen veranderd. De hilarische Skippybalrace, het behendige Touwladderspel en de met 2 x over 15.000 liter watergevulde Slingerbad zijn de nieuwe onderdelen die overwonnen dienen te worden om de cup met de grote oren en eeuwige roem te bemachtigen. Gebleven zijn de in 2008 legendarische geworden Reuze Tobbedansbaan en het rode draadspel, de Rodeostier. Daarnaast dient de Super Survivalbaan weer als scherprechter en dient de Water Kakrace tot een goed einde worden gebracht.

Zaterdagavond 29 mei om 17.30 uur in arena naast ’t Molentje begint de Zeskamp met een intocht van de teams. Nadat de teams en toeschouwers hebben genoten van het spektakel kan men gezamenlijk vanaf 21.30 uur gaan genieten van de feestelijke afsluiting van dit festijn in de feestzaal van ’t Molentje m.m.v. de Perfect Showband.

Zet de datum 29 mei vast in je agenda voor de dorphappening van 2010, de Silvoldse Zeskamp, dat wil je niet missen.

Ingeschreven teams:
– De Siepels
– De Berkenlaan
– Kroezenhökers
– Drink met mate(.n)
– Helden op Sök
– Rooie Vogels
– De Keet
– CV De Metworst
– CV De Foekepot
– De Maotjes
– Jeugdcarnaval
– Sloapzakke
– Souplesse Silvolde
– Kei Stoned
– Eekhoornhof
– Schoenveters
– Atletico Ananas
– Regazzi

Nog even terugblikken naar 2008? De sfeerfoto’s vind je in het fotoalbum