CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Feest der herkenning met Makkie veur Ruud

fallback image post metworst
Met de carnaval, maar vooral de pronkzittingen van de Metworst in aantocht is het feestduo Makkie veur Ruud "vol in bedrijf".

Met de carnaval, maar vooral de pronkzittingen van de Metworst in aantocht is het feestduo Makkie veur Ruud "vol in bedrijf". Het feestduo staat dit jaar voor de elfde keer op het podium van de Metworst. Begonnen zij in eerste instantie met een buutact, nu geniet het duo, dat wordt gevormd door Roger Scholten en Marco Kraan, vooral bekendheid met hun plaatselijk uitgebrachte carnavalsschlagers en hun afsluitende feestact bij de Pronkzittingen van de Metworst.

Het duo was in het verleden altijd goed voor een nieuw carnavalsnummer maar daar is het dit jaar niet van gekomen. "Dit jaar ontbrak het ons aan de nodige tijd en kwamen er allerlei andere zaken om de hoek kijken. We willen echter een goed lied brengen en dat kost nu eenmaal tijd", aldus het Roger, die enkele weken geleden vader werd van hun tweede dochter Fleur.

Voorafgaand aan het interview met beide heren gingen de geruchten als zouden zij na de komende zittingsdagen stoppen. "Daar dachten we inderdaad over na maar voor het volgend jaar liggen al weer plannen op stapel voor een nieuwe carnavalsschlager. ´Onze steun en toeverlaat´ in de laatste jaren – opname en geluidstechnicus René Hissink – heeft ons benaderd om weer een nieuw nummer uit te brengen. Het blijft gewoon leuk om te doen. De eerste bijeenkomst staat al weer voor begin mei op de agenda dus van stoppen komt voorlopig even nog niets", aldus het Zillewoldse duo.
Maar het duo heeft doordat zij dit jaar geen nieuw nummer hebben uitgebracht haar volledige energie in het programma van de Metworst kunnen stoppen. Het duo denkt ook voor het komende weekeinde weer een leuk programma te hebben bedacht waar ook Metwaldus de 48ste zijn bijdrage heeft geleverd. "Dit jaar staat alles in het teken van het feest der herkenning, lekker meezingen samen met bekende liedjes die je heden ten dage niet overal meer hoort en een feest van herkenning opleveren", aldus het duo. Lekker mee doen dus tijdens de zittingsdagen op de klanken van Makkie veur Ruud!

Dat het een feest wordt met de act van de beide heren laat zich zoals andere jaren voorspellen… "Het dak gaat eraf" zo voorspeld het duo Makkie veur Ruud. Op naar de zittingsdagen dus met nog een week van voorbereiding….

Ook getuige zijn van dit optreden? Neem nog nu contact op met de secretaris van de Metworst voor de laatste entreekaarten!

Hoe gingen die liedjes van Makkie veur Ruud ook al weer? Zet ze onder één voor één weer ff an!

{youtube}CC2cIowxJW8{/youtube}
Wat maak i-j mien toch now!
{youtube}EFILJrnulUQ{/youtube}
Feestje!
{youtube}LZShFClahy8{/youtube}
Ut mot niet gekker worden!
{youtube}r_Y7NTXeTc0{/youtube}
I-J kunt mien tralala