CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik ter Voert is Prins Metwaldus de 53ste

Erik ter Voert is Metwaldus de 53ste

In de overvolle zaal van ‘Het Molentje’ is zaterdagavond 14 november kroegbaas Erik ter Voert gepresenteerd als Prins Metwaldus de 53-ste, met in zijn gevolg adjudanten Bertroy Navis en Nick Gries. De prinspresentatie stond dit jaar in het teken van D-Day, doorspekt met de humor van ‘Allo, Allo’ en de klanken van Soldaat van Oranje. De opkomst van Prins en Adjudanten liet de zaal bijna uit zijn voegen barsten. Motto is: ‘Mooi dat da kan!’. En dat laat zien dat de drie heren zich vol enthousiasme storten op een jaar lang heersen over het Metworstvolk.

Afscheid werd  genomen van Prins Metwaldus de 52-ste, Sjoerd Sprenkelder, die met zijn adjudanten, zus Dieske en broer Mark,  het afgelopen jaar voorop gingen in de polonaise. Voorzitter Peter Pruijn roemde het supertrio omdat ze het totaalkarnaval fantastisch hadden uitgedragen. Met hun ouders toonden ze de saamhorigheid binnen het gezin Sprenkelder, dat het hele jaar in touw is geweest om de karnaval voor iedereen tot een geweldig feest te maken.

Secretaris Jos Onstein gaf na 22 jaar het stokje door aan Sander Klomberg. Nota bene op 11-11 liet hij zich uitschrijven bij de Kamer van Koophandel. Jos werd geroemd om zijn rood/wit hart, zijn loyaliteit, betrokkenheid en zijn punctualiteit. De notulen van de vergaderingen waren vaak al eerder via de mail verzonden, dan dat de deelnemers aan de vergadering thuis waren.  Jos werd geëerd met de Gouden Metworstspeld, waarmee hij erelid van de Metworst wordt, en zo hoort bij de ‘Saucisson d’Honneurs’.  

De avond had daarnaast een afwisselend programma van buut, met dit jaar nieuw op het Metworstpodium de buut van HaHa. Twee Zillewoldse talenten Daan Mulder en Tom Gregoor die de zaal aan het lachen maakten en natuurlijk muziek van de Kroezenhökers. Na het officiële programma ging het feest tot in de kleine uurtjes door in het café.  


 

mt_ignore