CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enkele kerkactiviteiten

fallback image post metworst

De kerk en het karnaval gaan van oorsprong hand in hand. Karnaval is het feest dat gevierd wordt op vastenavond, de avond voor het vasten voor pasen.

Mia Tankink tijdens de karnavalsviering in 2008

De kerk en het karnaval gaan van oorsprong hand in hand. Karnaval is het feest dat gevierd wordt op vastenavond, de avond voor het vasten voor pasen. In de vastentijd aten vroeger de katholieken weinig vlees, geen lekkerneijen en geen snoep. Daarom ging men zich vroeger op de avond voor het vasten nog even flink te buiten aan drank en feestelijkheden en vierde men karnaval. De datum waarop het karnaval gevierd wordt houdt verband met de dag waarop pasen valt. Binnenkort zijn er weer een tweetal activiteiten in de Zillewoldse kerk waar wij graag jullie aandacht voor vragen. Allereerst is er a.s. zaterdag een jubileumfeest om 17.30 uur. Onderstaande tekst ontvingen we van de organisatoren van de karnavalsviering in de kerk van het afgelopen jaar:

De “Regenboog” bestaat 5 jaar.
Dit gaan we vieren met een viering op
23 januari om 17.30 u.
in de Mauritiuskerk te Silvolde.
Daarna is er nog een gezellig samen zijn
met een hapje en een drankje.

Jullie komen toch ook!

Groeten de "Regenboog" werkgroep
Marie-Christien Vreeman en Elly van Lent

En natuurlijk is er op zaterdag 13 februari om 17.30 uur ook weer een karnavalsviering in de kerk. Dit jaar georganiseerd door de drie karnavalsverenigingen samen en in verband met de afwezigheid van Mia Tankink, zijn dit jaar Joop Kraan en Henk Bulsink de voorgangers. Uiteraard weer met muzikale begeleiding van de Kroezenhøkers en Forever. Later op deze site hierover nog meer.

Mia Tankink tijdens de karnavalsviering in 2008