CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Engelse tour?

fallback image post metworst

Tijdens de jaarwisseling sprak ik, na lange tijd, weer eens mijn “oude” buurman Ed.

Tijdens de jaarwisseling sprak ik, na lange tijd, weer eens mijn “oude” buurman Ed. Zoals zo vaak als ik hem spreek ging het ook dit keer weer over het carnaval en in het bijzonder CV De Metworst of zoals hij ze altijd liefkozend noemt “de rood-witten”. Ed heeft vaak een aparte kijk op het carnavalsgebeuren. Een beetje Wim Veenhuizen-achtig. Soms kan ik er geen touw aan vastknoppen, dan weer zegt hij hele rake dingen.

Halverwege het gesprek merkte ik op dat hem iets dwars zat. Met de carnavalsvereniging gaat het buitengewoon goed. De pronkzittingen worden zeer goed bezocht. Bestuur is kundig en ambitieus. Het programma is van hoog niveau en met de carnavalsdagen zelf, dienen tenten erbij geplaatst te worden om carnavalsvierdes te herbergen. Dit kunnen toch niet de redenen zijn van hetgeen hem dwars zat. Ik vroeg hem wat er was.

Lees jij de website van de rood-witten nog weleens, vroeg hij me diep peinzend aankijkend. Jazeker antwoordde ik. Deze is altijd zeer actueel en je blijft op de hoogte van het carnavalsgebeuren in Silvolde. Heb je de nieuwe foto’s op de site gezien, vraagt Ed. Nieuwe foto’s?. Ik bedoel de nieuwe foto van het bestuur, zegt Ed. Hmm ja, die heb ik gezien. Ook het onderschrift gelezen bij de foto. Ja, vluchtig, antwoordde ik.


Sjoerd, onze "Supervisory Board Member Raad van 11 " oftewel "Opperheuf van de Raod van 11"

Die Peter Pruijn is toch de nieuwe voorzitter?. Ja, dat klopt. Maar waarom staat er dan CEO achter zijn naam vraagt mijn “oude” buurman. En achter Maurice Scholten CFO? CEO is een afkorting van de Engelse term Chief Executive Officer en CFO is een Engelse term dat staat voor Chief Financial Officer, Ed. Met andere woorden CEO betekend in gewoon Nederlands voorzitter en CFO betekend niets meer of minder dan dat je penningmeester bent. Oh oh, zegt Ed, ik snap dat de carnavalsclub meegaat met ontwikkeling zoals social media en dat men tradities en gebruiken actualiseert en moderniseert, maar gebruik van de termen CEO en CFO passen naar mijn bescheiden mening niet bij een in 1964 door burgers, boeren en buitenlui opgerichte carnavalsvereniging. Tja Ed, zo had ik het nog niet bekeken…

…en zegt Ed, bij die jongeman, Sprenkelder, staat achter zijn naam dat hij Supervisory Board Member Raad van 11 is, wat betekend dat dan?. Tja, zeg ik, nadenkend hierover… Volgens mij betekent het dat hij als commissaris van de raad van 11 in het bestuur zit, een soort opperhoofd van de raad van 11, maar precies weten doe ik het ook niet.

“Camping Engels” lukt me nog wel te begrijpen zegt Ed, maar dit soort business Engels en dan ook nog afkortingen ervan verwacht je niet bij een familiare vereniging als De Metworst…

Mogelijk gaat men op de Engelse tour, Ed, antwoordde ik. Nou ja, zegt Ed, het motto is: “Un joar als gin ander” zou dat met deze Engelse tour te maken hebben? Wie weet, Ed? Wellicht horen we op de nieuwjaarsreceptie er meer over. Happy New Year, Ed.

A. In de Hoek