CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eindjaars Potstoten een groot prijzenfestival

Afgelopen zaterdag 27 december was het Eindjaars Potstoten bij CV De Metworst…

Afgelopen zaterdag 27 december was het Eindjaars Potstoten bij CV De Metworst. In het cafe van Metworstresidentie ’t Molentje werd weer een ware titanenstrijd geleverd op het groene laken. En door de grote opkomst en het feit dat de deelnemers met gulle hand prijzen ter beschikking stelden (de voedselbank zou er even mee toe kunnen) was het prijzenaanbod bijzonder groot. Kalenders (o.a. een van 2008), kaneelstokken, flessen drank, parfum, een krat grolschbeugels, overal hebben de Metworsten de berging uitgepluist om prijzen op tafel te kunnen zetten. En het pronkstuk van de avond was natuurlijk weer het kerstservies, vorig jaar zo gul ingezet door Metwaldus de 45ste Jos showt een van de spectaculaire prijzen van de avond...
Bas toont vol trots het gewilde kerstservies... en voorzien van de handtekening van hem en zijn adjudanten. Winnaar van dit gewilde artikel van vorig jaar Bas was met tegenzin bereid om het servies dit jaar weer in te zetten. Na de zorgvuldige indeling van Jos kon er dan eindelijk afgestoten worden hetgeen Bas direkt een klassering "op de bok" opleverde. Er ontwikkelde zich een spannende strijd en na een uurtje was de eerste volledige pot gespeeld en konden maar liefst 12 personen een prijs uitzoeken op de fraai uitgestalde tafel. De 2e pot kon een aanvang vinden, echter de tafel moest eerst ontruimt worden voor een buffet, want Metworsten zijn nogal bourgondisch ingesteld en hebben aan alleen bier niet genoeg.
Het buffet was ter beschikking gesteld door "Little Bob" Richard, daar hij een weddenschap had verloren van Prins Bart. Hulde hiervoor en iedereen was blij dat Richard weer was begonnen met roken. Het buffet was binnen no-time geplunderd en de strijd op het groene laken kon weer een aanvang vinden. De 2e pot werd routineus afgehandeld en de volgende 12 prijzen konden een nieuwe eigenaar vinden. De strijd om de 3e pot kon nu ook beginnen en hier was de inzet het veelbesproken kerstservies. Een lange en bittere strijd volgende en nadat de stofwolken opgetrokken waren mochten weer 12 prijswinnaars iets uitzoeken op de tefel. Doordat alle winnaars elkaar het servies gunden werd deze uiteindelijk vrij laat uitgekozen en de gelukkige winnaar Roger stond glunderend met de ietwat gehavende doos in zijn handen. Ook Metwaldus de 46ste zat vol in de strijd...
Robbie heeft een eigenaardige manier van voorbereiden... Metwaldus de 46ste en zijn adjudanten waren ook bereid om hun handtekening op een van de schoteltjes te zetten hetgeen het vermoeden doet rijzen dat dit fraaie servies ook volgend jaar op de prijzentafel zal pronken. Inmiddels kon de strijd om de 4e en laaste pot losbarsten. Iedereen gaf nog een keer alles om een van de laaste 15 prijzen binnen te halen. Robbie, op advies van zijn nieuwe werkgever Marcel (Robbie rooit tegenwoordig wortelen), ging als voorbereiding hierop ingooien op de dartbaan, hetgeen echter niet mocht baten. De overige deelnemers deden echter hun stinkende best om er wat van te maken. Dat stinken kwam overigens door Mike, daar hij het nodig vond om een door hem gewonnen parfumflesje leeg te spuiten, hetgeen het cafe nogal naar een bordeelachtig etablissement deed ruiken.

Adjudanten Peter en Rene gooiden zelfs zo de beuk d’r in dat ze hun eigen Prins Bart uit het toernooi stootten, hetgeen Metwaldus ietwat ontstemt deed raken. Hij heeft Metwaldus de 45ste dan ook gevraagd om beide heren even een keer toe te spreken over hoe het zit met de verhoudingen tussen een Prins en zijn adjudanten. Rond een uur of een was dan eindelijk de laaste pot afgesloten en bleek dat een groot deel van de prijzen was gewonnen door Roger en Annemarie die letterlijk een tas vol met prijzen mee naar huis namen. De avond was een compleet succes en er werd zoals gewoonlijk nog even stevig nageborreld. Over een jaar zal de strijd weer opnieuw beginnen, we kijken ernaar uit.

Roger en Annemarie wonnen een tas vol met prijzen...
Sjoerd legt aan voor een zeer ingewikkelde stoot... Ook Metworst coryfee Wim heeft een snelle bal in huis...