CV de Metworst

Search
Close this search box.

Eindelijk weer pronkenpresentatie bij CV de Metworst

 Zaterdag 13 november is tijdens een gezellige middag in het Molentje Metwaldus de 58e gepresenteerd. Niemand anders dan Sjoerd de Jong is Metwaldus de 58e en zal samen met zijn adjudant Sido Hegman dit jaar, onder het motto Ut lup altied weer ut regeren over het Metworstvolk. 

In een prachtig rood, wit, aangeklede zaal, mochten we na bijna twee jaar weer carnaval vieren! Na de persconferentie een avond eerder moest er veel aangepast worden en werd er tot in de late uurtjes een nieuwe prinsenpresentatie gemaakt. Ook zorgden we ervoor dat mensen zonder toegangsbewijs ook konden genieten van het programma door de gehele pronkenpresenatie live uit te zenden. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Alle mensen in de zaal en thuis zagen hoe er aan het begin afscheid genomen werd van Metwaldus de 57e Marco Immink. Marco gaat de boeken in als langstzittende prins van onze vereniging. Helaas kon zijn adjudant vandaag niet aanwezig aangezien hij met een gebroken been aan huis gekluisterd zat. Wel was hij via een live verbinding aanwezig bij het afscheid. Natuurlijk was het afscheid van Metwaldus niet compleet zonder dat hij nog één keer had gezongen voor een volle zaal. Daarna was het toch echt tijd om afscheid te nemen. Marco en Frank, nogmaals ontzettend bedankt!

Daarnaast werd er aan het eind van de middag ook ‘afscheid’ genomen van een geweldige groep meiden dat jarenlang ons dansgarde is geweest. De Metworst Young Stars dansten afgelopen zaterdag voor het laatst op het podium van de Metworst en dat deden ze zoals altijd geweldig. Een prachtige gardedans waarin ze voor de laatste keer hebben laten zien hoe goed ze zijn. Na de dans werden de meiden bedankt met een prachtige film met allerlei beelden van de afgelopen 4 jaar. Metworst Young Stars, we hebben van jullie genoten!

   
Er werd niet alleen maar afscheid genomen, ook was er natuurlijk weer volop gelegenheid om te genieten van onze dansgarde. X-treme trapte de middag af met een prachtige vrije dans. Na twee jaar konden we eindelijk weer genieten van deze meiden en wat deden ze het weer goed. Hierna werden er nog meer dansmarietjes getoond op het podium. Wij zijn als vereniging weer ontzettend trots dat wij een nog een groep dansmarietjes hebben kunnen presenteren. Achter een groot scherm zagen we eerste alleen hun handen, maar gelukkig kwamen ze snel in de spotlights om het applaus te kunnen ontvangen. Deze meiden gaan dansen op onze pronkzitting met de naam: Mooove!  Later meer over deze meiden op onze site en in de Glossy.  

Er is afscheid genomen, nieuwe dansmarietjes gepresenteerd, maar de grote vraag was nog niet beantwoord. Wie is Metwaldus de 58e? Wie gaat Marco Immink als Metwaldus opvolgen? Dit werd allemaal snel duidelijk in de prinsenpresentatie.

De prinsenpresentatie werd geopend met een bezoek van onze goedheiligman Sinterklaas. Samen met een piet die fanatiek bleef strooien met pepernoten betrad hij het podium. Daar nam hij plaats in de buutton om een aantal goede oude herinneringen op te halen. Nadat bleek dat Sinterklaas zich niet aan de anderhalve meter had gehouden moest hij podium verlaten en was het eindelijk aangekomen, het moment waarop iedereen in de zaal en eigenlijk heel Zillewold op heeft gewacht. Metwaldus de 58e Sjoerd de Jong kwam samen met zijn adjudant Sido Hegman kwamen tevoorschijn..

Nadat Metwaldus de 58e was geïnstalleerd en voor het eerst had plaatsgenomen zijn desk sloten onze meiden van de Metworst Young Stars de avond knallend af met hun gardedans voor de nieuwe hoogheid. Ook had de Jeugdcarnaval nog een videoboodschap voor de nieuwe hoogheden. Nog net voor zes uur was het de tijd om Metwaldus te feliciteren om vervolgens door heel Silvolde te laten weten dat wij nieuwe hoogheden hebben!


Klik hier voor alle foto’s van deze avond gemaakt door Iris Epping!
Kijk voor alle fimpjes op ons Youtube-kanaal! 

Ut lup altied weer uut!