CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Effe rondgaon bij de M-band, Koezenhokers en Dansgarde.

Vrijdag 22 januari werd door een afvaardiging van het bestuur een start gemaakt met een rondgang…

Vrijdag 22 januari werd door een afvaardiging van het bestuur een start gemaakt met een rondgang langs een aantal muzikale vrijwilligers van de Metworst.
Duidelijk hierbij werd dat het enthousiasme bij de mensen groot is. Er wordt volop gerepeteerd om de komende buutavonden weer met veel muziek en dans te omlijsten.

Het eerste bezoek deze avond vond in de kelder van onze eigen residentie ’t Molentje plaats.
Onze eigen M-band oefent hier sinds hun debuut op de 11e van de 11e meerdere avonden in de week.

De speakers en de trommelvliezen stonden helemaal strak...
Prins Ruud en zijn Adjudanten oefenen flink...

En het mag zeker gezegd worden, deze muzikanten gooien de beuk d’r stevig in.
Het is een strakke sound wat deze heren laten horen waarbij de speakers van de geluidinstallatie meerdere malen maximaal getest worden. Het repertoire varieert tussen Nederlandstalige meezingers, Limburgse medleys en uiteraard een aantal knallende feestnummers.
‘Vaak bu’j te bang’ gaat bij de mannen van de M-band zeker niet op, van een aantal nummers is de tekst op de Zillewoldse actualiteit aangepast. Kortom, ‘vaak bu’j te bang’, dus kom allen naar één van de buutavonden of het carnavalsweekend om het geluid van deze fanatieke muzikanten te aanhoren.

Later op de avond werd per fiets koers gezet richting Bontebrug Centrum! De vertrouwde oefenruimte van de Kroezenhokers bij onze weerboer Gerrit is door het koude winterweer tijdelijk ingeruild voor een goed verwarmde gemeenschapsruimte in Bontebrug Centrum.
Dat deze ruimte niet voor iedereen even makkelijk te vinden was bleek wel uit het feit dat de afvaardiging per mobiel genavigeerd moest om de locatie te bereiken.
Maar goed, éénmaal aangekomen viel de rood-witte Vaak bu’j te bang mobiel direct op.
Dat dit niet alleen een bezoek van Metwaldus en zijn adjudanten aan de Kroezenhokers was werd al snel duidelijk.

Dirigent Wim geeft nog wat nuttige tips...
Een beetje kaal met al die zieken maar het mag de pret niet drukken... Onder leiding van Wim Lammers werd ook hier werd zwaar geoefend door de Kroezenhokers samen met Metwaldus
en zijn adjudanten. Met een microfoon in hun hand probeerden Ruud, Niek en Dennis boven het geluid van de Kroezenhokers uit te komen. En het mag gezegd worden, ook dit wordt een mooi spektakel!
Direct na afloop snelden de drie hoogheden koers richting Gaanderen om het eerste exemplaar van hun eigen cd
“als we gaan,dan gaan we met z’n allen naor de Metworst toe” in ontvangst te gaan nemen.
En dat de heren enthousiast waren bleek wel doordat ze direct na ontvangst weer koers zetten richting Bontebrug om het resultaat te laten horen.

Ook de dansgarde werd afgelopen week bezocht tijdens één van de oefenavonden in onze residentie ‘t Molentje.
Zowel de oudere Metworst meiden, helaas niet voltallig door een aantal zieken, als ook de jongste garde was present om hun dans te laten zien. Met Anouk en Dagmar als begeleiding, die de laatste details nog aanbrachten, werd de gardedans en de vrije dans geoefend. Met nieuwe muziek en professionele dans ziet dit er ook weer grandioos uit!
Dat wordt weer genieten de komende pronkzittingen.

Ook de jongste dansgarde zet haar beste beentje voor...