CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Woordje van onze voorzitter

Zillewoldse Carnaval is eigenlijk een succes story.  

 

Het begint te kriebelen! Eindelijk is het dan zover, de maand januari is voorbij en februari is begonnen. De maand waar menig carnavalist zich op verheugd. Dus ook ik. Na maanden van voorbereiding staan wij nu voor de mooiste dagen van het jaar. De carnaval.

Carnaval leeft
Dat Carnaval in Zillewold leeft is wel bekend, maar het lijkt erop dat het steeds drukker wordt. Ook
vanuit omliggende dorpen komt men graag carnaval vieren in Zillewold. Dat is iets waar wij met zijn
allen trots op mogen zijn, want Zillewold is wat dat betreft toch een vreemde eend in de bijt. Drie
aparte carnavalsverenigingen in een klein dorp. Dat is uniek, zeker met de jeugd die geheel zelfstandig is en dat al 55 jaar!

Groene draad van de Zillewoldse Carnaval
De jeugd is mijn inziens de basis van het Zillewoldse Carnaval. Vanuit de Jeugd leren kinderen wat carnaval is. Ontstaan wagenbouwgroepen, worden  jongeren vrijwilliger en krijgen wij weer aanwas bij bijvoorbeeld de dansmarietjes die vanuit de jeugd doorstromen. De gene die na de jeugd geen wagen gaan bouwen of niet doorstromen komen gezellig carnaval vieren, ze zijn immers bekend met wat carnaval is. Kortom, op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor het toekomstige carnaval. Kinderen willen graag bij de jeugdcarnaval horen, dit betekend ook dat ouders, die geen carnaval kennen, leren om carnaval te vieren. Kortom, de jeugd is de groene draad van de Zillewoldse carnaval.

Wagenbouwers
Nu we ze dan toch benoemd hebben,” de wagenbouwers”. Ook een belangrijke groep binnen de carnaval. Groepen die weken, soms maanden, dag in dag uit aan het bouwen zijn en hierdoor een groot aandeel hebben aan het feestgedruis in Zillewold. Wekenlang inzetten voor die ene optocht, samen druk zijn maar met heel veel gezelligheid. Als je de Zillewoldse Carnaval zo eens analyseert, dan zie je dat een heleboel groepen, verenigingen en vrijwilligers samenwerken om er één mooi feest van te maken. Ieder zijn eigen identiteit en voorkeur, een gestroomlijnde machine en samenwerking waar menig bedrijf jaloers op zou zijn. Totaalcarnaval! Dit maakt de carnaval in Silvolde zo uniek en groot. Samenwerking blijft dus een belangrijk item voor de toekomst en levensloop van de Zillewoldse Carnaval. Wij noemen dit in Zillewold Totaalcarnaval! Samen 4 dagen feest!

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de inzet die weer door de vele vrijwilligers van alle verenigingen gedaan is de afgelopen maanden en ik wens iedereen namens de Metworst een fantastische carnaval toe. ALAAF!

Carnaval vier je bij de Metworst! Wi'j hebben d'r lak an!