CV de Metworst

Search
Close this search box.

Een leuk avondje eindejaarspotstoten

Vrijdag 18 december was het jaarlijkse eindejaarspotstoten bij CV de Metworst…

Vrijdag 18 december was het jaarlijkse eindejaarspotstoten bij CV de Metworst. Het was een gezellige en enerverende avond. Alle deelnemers hadden mooie prijzen meegenomen, varierend van een fles wijn uit het kerstpakket tot een compleet gourmetstel.
Alle deelnemers stonden dus op scherp om een goed resultaat te halen.
De eer voor de eerste afstoot was natuurlijk voor Prins Metwaldus zelf, hetgeen met routine uitgevoerd werd.
Er ontspon zich al snel een spannend schaakspel, waarbij de wat minder geroutineerde biljarters de bal gewoon

Prins Metwaldus de 47ste Ruud maakt de eerste afstoot...
Ook Adjundant Niek weet het balletje goed te raken...

een hengst gaven en de wat meer geroutineerde biljarters de deelnemer na hem of haar gewoon een oor probeerde aan te naaien. Hetgeen de algemene stemming zeker ten goede kwam.
Wat de stemming ook ten goede kwam, was de gestage aanvoer van drank, daar ’t Molentje voor groepen een speciaal avond arrangement heeft. Barman Tim had het daarom als zijn persoonlijke doel gesteld om iedereen zoveel mogelijk tot aan zijn wenkbrauwen vol te gieten met drank, hetgeen in een aantal gevallen ook zeker gelukt is.
Echter onder leiding van spelleider Roger (Jos moest helaas plotseling verstek laten gaan) werden in totaal vier

complete potjes gespeeld, waarbij bijna iedereen wel een of meerdere keren in de prijzen viel.
En tussen de potjes door (en tijdens de potjes) werd er nog regelmatig een schaal met kippevleugeltjes en drumsticks gebracht, hetgeen de keu wat vloeiender door de vingers deed glijden.
Ook bij Veurzitter Ibe. Hij presteerde het om de witte bal, ca. 10 cm van de rode bal af liggend, met een flinke zwiep omhoog te wippen en enkele keren naast de rode bal te doen stuiteren, echter zonder deze te raken. Zelfs Raymond Ceulemans (voor de kenners onder u) had dit in zijn beste dagen niet kunnen presteren. Het kwam Ibe op applaus en een lachsalvo te staan.

Nu nog goed gevuld echter even later alleen nog afgekloven botjes...
Trotse winnares Yvette ontvangt het kerstservies uit handen van spelleider Roger...

De stemming zat er dus bijzonder goed in en naar gelang de avond vorderde, werden de gemaakte ballen steeds onmogelijker en werd het kastje op het biljart over het hele laken gejaagd.
Op het eind van de avond was het echter Yvette ten Have die het laatste potje won. En aldus was zij de winnaar van het inmiddels veelbesproken en gewilde kerstservies.
De doos moest door het vele gebruik van de winnaars de afgelopen jaren met McGyver tape bijelkaar gehouden worden, maar het gaat zoals zo vaak tenslotte om de inhoud.
Het servies werd inmiddels traditioneel voorzien van de handtekening van Metwaldus en Adjudant Niek en postuum door Adjudant Dennis, die elders van een kerstborrel genoot.

Yvette beloofde het servies goed te behandelen en tevens af te wassen, daar de chocolade kransjes van vorig jaar hier en daar nog aan een bordje kleefde.
Dat mocht echter de pret niet drukken en het servies zal wellicht ook volgend jaar weer op prijzentafel pronken. Echter met pijn in het hart van Yvette en Jurgen.

Kortom, het was weer een gezellig avondje Metworst en barman Tim liep nog tot in de late uurtjes biertjes uit te delen.
Volgend jaar weer een vervolg!

Barman Tim al helemaal in kerstsfeer met muts en ballen...

Ook Willem en Guido wisten mooie prijzen in de wacht te slepen...

Metwaldus zet ff zijn handtekening...

Een hoop illustere namen staan er al op...

De goedgevulde prijzentafel...