CV de Metworst

Search
Close this search box.

Een fantastisch karnaval!

Ut geet goed a'j ut samen doet!! 

Ut geet goed a'j ut samen doet!! Daar trapte Sjoerd, Mark en Dieske op zaterdag 8-11-2014, na een sfeervolle presentatie, rond 23:11 uur het karnavalsseizoen mee af!

Op Aswoensdag, de avond waar eerst vele Metworsten een askruuske gaan halen en daarna de haring lekker laten smaken, kunnen we stellen dat we een fantastisch karnavalsperiode hebben beleefd waarin we er samen weer een TOP feest van hebben gemaakt. Het motto van dit jaar typeert dan ook precies datgene wat we als Metworst willen uitdragen: het samen doen!
Een korte opsomming van een aantal mooie activiteiten van CV de Metworst die achter ons liggen:

* Oliebollen verkoop, een inmiddels traditionele dag waar jong en oud binnen de Metworst actief is om extra geld te generen!
* Het wagenbouwersfeest, een gezellige avond waar wagenbouwers elkaar ontmoeten en even een gezellige time-out hebben van hun drukke bouwwerkzaamheden.
* Twee prachtige, gezellige Pronkzittingsavonden; twee avonden de status UITVERKOCHT waarin we weer veel bezoekers hebben kunnen vermaken.
* Een fantastisch karnavalsweekend met 3 dagen feesten! Drie dagen waarvan onze bijdrage aan het Zillewoldse karnaval groot is:

Zaterdag
* Mooie kerkviering, daarna een lekker en gezellig buffetje voor al onze vrijwilligers.
* 's avonds HIKE op het podium van 't Molentje!! Ook hiervoor waren de kaarten al snel uitverkocht.

Zondag
* Eerst soep met broodjes, zodat we met een goede ondergrond aan de optocht konden beginnen.
* Aansluitend de prachtige Zillewoldse optocht, met onze sfeervolle rood-witte bijdrage en naast de Prinsenwagen de Metworst wagen met dit jaar het thema 'samen een sprookje'.
* Daarna de Perfect Show Band bij 't Molentje, die weer garant stond voor een perfecte sfeer op de zondag en de maandag.

Maandag
* Na de Perfect Showband, de uitsmijter op de maandagavond; Het Feestteam! Het Molentje stond op z'n kop!!!

Zonder mensen tekort te doen gaan er in het bijzonder bedankjes uit naar:
* De dansgardes:
Amazing Metworst Meiden en Red White Dynamite, dank jullie wel voor al het oefenen en de tijd die jullie hebben vrijgemaakt voor de vereniging. We hebben van jullie genoten.
* De wagenbouwers van de De Metworst, tijdens de optocht "Samen een sprookje". Dit jaar was het weer gezelligheid troef bij de Bult. Hou dat vast mannen!
* De mannen die er voor hebben gezorgd dat de trekker technisch in staat was om de Prinsenwagen te trekken tijdens de optocht.
* Metworst Media Makers, waar zouden we zijn zonder een actuele website, de laatste berichten op sociale media, de mooiste foto's en prachtig gevulde glossy? Deze groep mensen zorgt voor een geweldige promotie van onze vereniging in het dorp.
* De creatieve, organiserende en technische mensen die de pronkzittingen tot een groot succes maken
* Vrijwilligers die ervoor zorgen dat onze residentie er voor de pronkzittingen en het karnavalsweekend TOP uitziet.
* Onze Raad van 11, die gezellig kan feesten, maar er de volgende dag ook staat om samen alles weer op te ruimen.
* 't Molentje, onze residentie! Dank aan Ed en al het personeel!
* Overige vrijwilligers en commissies die op wat voor manier dan ook een bijdrage hebben geleverd
* En tot slot dank onze Prins Metwaldus en zijn adjudanten van dit jaar; Sjoerd, Mark en Dieske, ons super trio dit jaar! Zij hebben zich geweldig ingezet om hun titel eer aan te doen. Aan alle activiteiten hebben zij een geweldige invulling gegeven met een persoonlijke touch.
 
Binnenkort gaan we evalueren en weer plannen voor volgend jaar maken. Ik heb er nu al weer zin in!
 
Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor het bezoeken van één of meerdere activiteiten bij de Metworst. Mede door jullie komst is het een onvergetelijk karnaval geworden.

Wil je nog terugkijken, dat kan natuurlijk in ons fotoalbum
 
Een driewerf alaaf,
 
Peter Pruijn
Voorzitter