CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een dagje Rote Funken in Köln

Een dagje Rote Funken in Köln. Ditmaal geschreven door Prins Metwaldus de 43ste. Hij vertelt u zijn belevenissen van een dagje op stap met de rood-witten van De Metworst …

Met 16 leden van de metworst een dagje Köln, Prins Metwaldus zien adjundant met de hofdames en enkele volgelingen. De veurzitter was al met zien vrouw en enkele volgelingen veuruut um alvast een etgelegenheid te reserveren. Tevens kon hie mooi de umgeving verkennen en een parkeergelegeheid zuuken in de grote stad Köln. Um twee uur in de middag vertrokken de overige twaalf in twee luukse aut’s en een bus vanaf het Mölleke richting de Heimaat. Ruum anderhalf uur later was iederéén angekommen in Köln. Op advies van de veurzitter kon dicht in de buurt van het theater waor alles gebeuren mos den aovond geparkeerd worden in ondergrondse garage.

Het lek allemaol veurvarend te gaon. Be’j de inrit stond al heu’je 3,50 M, en in Duutsland is alles groter dus zult de inritten dat ok wel zun. Met een gangetje een helling af de parkeergarage in dat mot lukken met een haokse bocht an het end. De luukse wagens hadden geen probleem maor de bus wel. Net um de bocht stond een bordje met heu’je 2.00 M. en daor kon de hoge bus van de weerboer niet onderdeur. De bus mos weer achteruut de garage uut. Maor waor mot er dan gepakeerd worden? An de straote ging niet dus maor wieter kieken of er nog ondergrondse garages waren die wat hoger bunt. Wel een stuk af acht garage af gewest en steeds krieg i’j maor weer te heuren. Un blauwe bus kan man nicht parken. Dat was natuurlijk het probleem een blauwe bus in de stad van die Rote Funken, dat is vraogen um problemen.

Affein nao vul immer grade aus hebt we’j nog een ondergrondse parkplats gevonden den hoog genög was. Nao alle trammelant mos er eerst gegeten worden. In een etgelegenheid den geregeld was werd in een mum van tied vul bier en hepse naor binnen gewerkt. Naodat de magen gevuld waren werd er nog effen gewinkeld. Er mos nog wat rot weis gekocht worden en dat is in Köln waor alles rot weis is natuurlijk een uutstekende gelegenheid.
Het liep onderhand al tegen half acht dus was het tied um naor de zaal te gaon van de Rote Funken. Um ach uur begon het spektakel met de Höhner en nog een aantal buutrederners. Ok het optrden van de prinsenwacht met alles erop en eraan was zeer indrukwekkend.

Veur een ieder was er wel wat te zien zoals de völle vrouwluu’j met hun leeg uutgesneden delikotees
Sommigen ku’j van bövenuut hos op de navel kieken um van het andere maor niet te praoten. wat er benao uutviel.
Rond half twee in de nacht was het allemaol afgelopen en konden de metworsten weer huuswaarts keren. Um nog eenmaol den keer’l met dem blauwen bus te pesten werd op de terugweg nog een keer deur die polizei op de foto gezet.
Rond vier uur ’s nachts was iedereen weer in de Achterhoek en kon worden terug gezien op een super mooie pronkzitting in Köln.