CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Du hast die Haare schön

fallback image post metworst

Wat ik ook doe, het gaat niet weg.

Wat ik ook doe, het gaat niet weg. Metwaldus adjudant Dieske en een foute Duitse Schlager zitten al weken vast gebakken onder mijn schedeldek. Wat een combinatie, wat een drama!.

Het komt door het fenomeen shelfies maken. Je weet wel, met je smartphone in de hand een grappige, hilarische of interessante foto van jezelf of groep maken. Niets mis mee als deze, privé, foto's voor jezelf houdt. Dit geldt echter niet bij de Metworst. In je regeerperiode dien je alles in te leveren bij de Media Makers van de Metworst. Zij bepalen of het geschikt is voor publicatie of voor de (digitale)prullenbak. Familie Kim II-Sung van Noord Korea zijn watjes in vergelijking met de dictatoriale Metworst Media, maar dit terzijde. De Media Makers bepalen dus of de foto's gebruikt worden voor de website, blog, column, glossy of ander zins. En daarmee begint het gedonder.

In Dieske's blog deel 2 staat namelijk een shelfie van haar zelf samen met haar broer Sjoerd, prins Metwaldus de zoveelste. En wat voor shelfie. Samen zijn ze op de 11 van de 11 in het mekka van carnaval geweest. Keulen . Dieske feestelijk gekleed in het rood wit van de Zillewolds carnavalclub en voorzien van een kleurrijk kapsel. Kleurrijk kapsel! In Keulen rondlopen met een kleurrijk kapsel!  

{youtube}8MVFAowy-Jg{/youtube}

Meteen moest ik denken aan de Keulse carnaval artiest Tim Toupet met zijn hit Du hast die Haare schön. Dit vreselijk Anton aus Tirol imitatie nummer met dat irritante melodietje dat zich maar blijft herhalen en waarbij je na 2 bier al het gevoel hebt dat je dronken bent. Dit schlagerlied nam meteen alle ruimte in mijn hersenpan in.

De tekst is zo makkelijk dat je 'm nooit meer vergeet als je 'm één keer gehoord hebt:

Du hast die Haare schön,
Du hast die Haare schön,
Du hast du hast, du hast die Haare schön

Normaal gesproken verdwijnt zo'n liedje vanzelf uit je hoofd maar ieder keer als ik Dieske zie, hoor of haar blog leest komt het nummer weer naar boven en galmt het in mijn oren en dreunt het achter mijn ogen.
Carnavallisten ik heb u gewezen op de mogelijke gevolgen van –du hast die haare schön-deuntje in combinatie met het kleurrijke kapsel in carnavalstijd van onze vrouwelijke adjudant. U bent gewaarschuwd!

 
A. in de Hoek