CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie CV De Metworst

Drukker dan ooit was de nieuwjaarsreceptie bij karnavalsvereniging De Metworst bij ’t Molentje te Silvolde. Zo’n 100 karnavalliefhebbers wensten elkaar al het goede wat er maar te wensen viel.

Drukker dan ooit was de nieuwjaarsreceptie bij karnavalsvereniging De Metworst. Alle aanwezigen wensten elkaar al het goede wat er maar te wensen viel. De gehele raad van elf, de Prins en zijn Adjudant, maar ook de Kroezenhøkers, DJ Remco, de Spönskes en de X-Waldussen, ze waren er allemaal.
 
Door voorzitter Peter Pruijn werd teruggekeken op het afgelopen jaar. Het jaar van Julius en Lars. Zij konden terugkijken op een geweldig karnavalsjaar met vele, vele hoogtepunten. Waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Trots ook omdat er aan de jeugd wordt gedacht. Zo is er voor de jeugd van 18 tot en met 21 de mogelijkheid om lid te worden van CV De Metworst met als extra’s kortingen en een gratis consumptie en vrij entree op de gezellige zaterdagavond. Dit alles onder het motto van de voorzitter: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Maar er werd ook vooruitgekeken, want traditioneel wordt met de nieuwjaarsreceptie het logo van de Prins en Adjudant onthuld. Ook genoemd werd het “Wagenbouwersfeest” voor het eerst gehouden op zaterdag 8 februari. Reden genoeg dus om het glas te heffen op een giga karnavalsjaar bij CV De Metworst.
Maar voordat de Prins en zijn Adjudant aan het woord zouden komen, kwam Remco van Aken eerst nog met een trotse mededeling. Onze eigen Evi ten Have, dochter van X-Waldus Jurgen en zijn Yvette ten Have, was in haar leeftijdscategorie 1ste van Gelderland geworden met tafeltennis. Een geweldige prestatie, en daar zijn we het natuurlijk helemaal mee eens. De muzikale omlijsting, van harte gefeliciteerd en lang zal ze leven, gespeeld door de Kroezenhøkers kon natuurlijk niet uitblijven.

Ook was er de kaartverkoop voor de pronkzittingen op vrijdag- en zaterdagavond en voor de zaterdagavond tijdens het karnavalsweekend met de populairste feestband van Nederland “Hike”. De kaarten voor de pronkzitting op de zaterdagavond waren al om 20:30 uur uitverkocht, er zijn nog wel kaarten voor de pronkzitting op de vrijdagavond. Geweldig om te zien dat men er zo graag bij wil zijn, op de pronkzittingen bij CV De Metworst.

 
Natuurlijk was er ruimte voor de nieuwjaarstoespraak van Prins Sander en zijn adjudant Arjan. Zij blikten terug op de afgelopen twee maanden. Hectisch waren ze verlopen, maar wel in de positieve zin van het woord. Fantastische momenten hadden ze al beleefd en wat zal er nog allemaal komen. Ook een woord van dank aan de eigen karnavalsvriendengroep “De Sponskes”. Trots dat ze er allemaal waren. En dan was er het moment om hun logo te onthullen. Onder geroffel van de Kroezenhøkers werd het doek uitgerold. Dolenthousiast was iedereen. Het logo past precies bij de Prins en Adjudant. Wat Sander en Arjan betreft: Wi'j bunt d'r an verslingerd!!!
 

Na al deze mooie woorden kon het feest beginnen. Onder het genot van een warm hapje, aangeboden door Ed, een heerlijk drankje en prachtige klanken, voortgebracht door DJ Remco, ging het nog lang door tot in de late uurtjes. Nu al zo’n feest, wat brengt ons dat als het karnaval echt losbarst? Het zal wederom “Un Jaor As Gin Ander Worden”.