CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Druk weekend achter de rug….

Hallo Metworsten en Metworsterinnen,

Afgelopen weekend stond voor ons al helemaal in het teken van carnaval. Zo keek adjudant Arno afgelopen vrijdag naar buiten en zag dat het vroor dat het kraakt en klom in de telefoon om een wagenbouwbezoek aan de Metworst wagenbouwers voor te stellen. Immers, als wagenbouwers weten we als geen ander dat wanneer het vriest, het plakken niet zo geweldig gaat en als het plakken niet zo geweldig gaat is de sfeer vaak wat bedrukt. Met die gedachte leek het ons een goed idee om de wagenbouwers een hart onder de riem te steken.

Aangekomen bij de bouwplaats van de Metworst bleek alles hermetisch afgesloten. Gelukkig werden we opgemerkt door onze luide aankomst en ging de roldeur een klein stukje open. Toen we naar binnen waren gekropen voelden we waarom de deur niet zo ver omhoog ging, het was er namelijk lekker warm! Ook van een bedrukte sfeer was geen sprake, want we werden hartelijk begroet. We zijn een kijkje gaan nemen bij de wagen, waar het zelfs zo warm was, dat menig saunacomplex er jaloers op zou worden. De bouw van de wagen vordert behoorlijk en wat er al stond zag eruit als een strakke wagen! Het papier maché zit er als een strakgespannen trommelvelletje op en zelfs de eerste kleuren waren al te bekennen op de wagen. Onder het mom; nu we er toch zijn, zijn we direct maar even het bier en de frikandellenfabriek gaan testen. Na een uitvoerige en inspannende test kunnen we concluderen dat zowel het bier als de frikandellenfabriek perfect in orde zijn.

Zaterdagochtend konden we uitslapen en hoefden we pas om 9:45 paraat te staan om een taart af te halen bij Jos de bakker welke we daarna zouden gaan afleveren bij Alard Ross, die deze dag zijn 999ste van mo'jn tut goedgaon uitzending had. Echter zit bij Jos de bakker ons motto er nog niet zo goed ingebakken, op de taart stond namelijk vermeld; gefeliciteerd met de 888ste uitzending, dat was niet zo ruum angehol'n. Gelukkig werd dit snel en vakkundig omgetoverd tot gefeliciteerd met de 999ste uitzending en konden we op weg naar de studio van optimaal fm, inmiddels vergezeld door de weerboer van 't oosten. Stipt 11 over 10 lopen we de studio binnen om Alard te feliciteren. Terwijl Gerrit, geplaagd door een kleine onweersbui als resultaat van de avond ervoor, zijn weerpraatje houdt snijden wij de taart aan om de wintervacht maar eens op peil te houden, want het blijft de komende weken fris, aldus de weerboer

.          

Na 's middags een bezoekje gepleegd te hebben aan onze eigen groep, de schoenveters, waar druk getimmerd werd, en een keer onder de pomp doorgerend te hebben, stonden we om 19:00 bij 't Molentje van waaruit we met een grote groep naar Megchelen vertrokken voor een bezoek aan de pronkzitting van carnavalsvereniging de Timp. Hier hebben we diverse optredens gezien, waaronder een aantal buuts van Bremske uut Zillewold, 2 plaatselijke buuts en een buut van een oude bekende van de metworst; Gradje. Ook werden deze avond de nieuwe prins en adjudant middels een spannende presentatie bekend gemaakt; Prins Tom Krämer en adjudant Dennis Venhorst. Na het feliciteren van de prins en adjudant zijn we de kroeg nog even ingedoken om een biertje te drinken op dit prinsenpaar. In de kroeg stond de Zillewoldse dj Jari ten Have de ene hit na de andere hit uit de luidsprekers te knallen. Het was erg gezellig, zelfs zo gezellig dat toen de taxi om 2 uur voor reed, Arno door 5 man van het biljart getrokken moest worden, want we moesten echt gaan.   

De volgende middag werden er geen gewonden van het front gerapporteerd en stond iedereen die mee ging naar Etten om 13:00 weer fris en fruitig op de markt, om per fiets de overtocht naar de, zoals wij het vaak gekscherend noemen, verkeerde kant van de Ijssel te maken. Echter liep dit nog een klein beetje vertraging op, want Arno en ik kwamen erachter dat we in alle gezelligheid van de avond ervoor, de metworstonderscheidingen waren vergeten mee terug te nemen vanuit Megchelen, dus dit moest nog even snel geregeld worden. Half 2 kon de fietstocht naar Etten ingezet worden, waar we overigens ruim op tijd waren. Ook in Etten werd er een vol programma gepresenteerd met ook hier 4 buuts, waarvan 3 plaatselijke buuts en 1 buut van Bremske uut Zillewold. De prins en 2 adjudanten waren de avond ervoor al gepresenteerd, maar presenteerden zich ook nu weer opnieuw, zodat we ook dit stuk niet hoefden te missen. In Etten zwaaien Prins Robin Jansen en adjudanten Maarten Ebbers en Mark Leuverink dit jaar met de scepter bij CV de Deurzetters. Na de pronkzitting werd er een stukje muziek verzorgd door Free line en uiteraard hebben we ook hier nog een aantal nummers mee lopen blèren. Toen we op de fiets stapten om huiswaarts te keren was het alweer een tijdje donker, maor i'j mot ut ook ruum anhol'n

. 

Het was weer een mooi weekend, gevuld met leuke carnavalsactiviteiten, we kijken uit naar de komende weken, want de wagenbouwbezoeken staan op de agenda en 4 februari het wagenbouwersfeest!

We houden jullie op de hoogte,

Groeten van Metwaldus de 54e en Adjudant