CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Druk bezochte kerkdienst uniek

fallback image post metworst

Uniek voor Zillewold in deze tijd, werd zaterdag voor aanvang van de start van het echte karnavalsgedruis een jubileumviering gehouden in de Mauritiuskerk te Silvolde…

Uniek voor Zillewold in deze tijd, werd zaterdag voor aanvang van de start van het echte karnavalsgedruis een jubileumviering gehouden in de Mauritiuskerk te Silvolde.

De viering, voorgegaan door Pastor Mia Tankink was een goed initiatief te noemen. Ruim 350 mensen woonden de viering bij waarin naast de Kroezenhøkers ook De Görgelpiepen en het zangkoor Forever te beluisteren waren. Er werd stil gestaan bij het geloof en uiteraard bij het hieropvolgend karnavalsfeest. In de dienst was er ook sprake van de nodige humor.

Pastor Tankink liet de loop met de leus van Metwaldus de 45e maar liet ook aantekenen dat de leus zeker op het dagelijkse leven van toepassing is. "Vaak is het zo dat al het goede in drieën komt", aldus de pastor.

Naast de gebruikelijke kerkelijke diensten en verwoordingen bestond op deze dag ook ruimte voor sprekers vanuit karnavalsvereniging de Metworst. Zij spraken enkele overwegingen uit verwijzend naar het karnavalsfeest. De dienst werd besloten met het Zillewolds volkslied. Iets wat in de kerk toch wel een heel apart gevoel bezorgde bij de aanwezigen.