CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 9)

Lieze lezers,
 
Daar gaan we weer.. oef wat was het weer gezellige week.

Daar gaan we weer.. oef wat was het weer gezellige week. Op vrijdagmiddag begon de trein weer te rijden. Natuurlijk werd er weer druk geoefend met de dansmarietjes. Er moet de komende week nog het één en ander gebeuren maar de dans begint vorm te krijgen en met de bijpassende kleding wordt het (al zeg ik het zelf) een mooi geheel!! De dames kregen zelfs hoog bezoek deze vrijdag. Prins Metwaldus de 52e en zijn lieftallige vriendin Annelies kwamen aan om de meiden en de dans te bewonderen. Ik was natuurlijk al aanwezig in mijn rol als begeleidster en Mark kon helaas niet aanwezig zijn vanwege zijn werk. Na een aantal keer de dans te hebben bekeken werd het tijd voor snoep, chips en cola. Er werd wat gekletst en gesnoept. Toen Sjoerd weer vertrok werd er door de meiden nog even hard geoefend om volgende week een prachtige dans te kunnen laten zien!! 

Hup naar huis onder de douche en vervolgens in de stervenskou naar Sjoerd waar zijn huis werd versierd. Overigens maakte Niek en ik deze avond ook de eerste testrit op onze Metwaldusmobiel. Dit is namelijk het geheime projectje waar ik vorige week al over vertelde. Sjoerd appte vorige week een foto door van een tandemdriewieler die te koop stond in Aalten. Nog geen 2 uurtjes later hadden we het ding aan de Molenweg staan.  


Selfi op de Metwaldusmobiel
Papa was eerst een beetje sceptisch.. er mankeerde namelijk nogal wat aan. Toen hij eenmaal het oude spul aan had en zich de fiets even had bekeken zag hij dit project toch wel zitten. Dus hup, mama, Niek, papa en ik aan het werk. Schuren, band plakken (daar moest trouwens toch nog een fietsenmaker aan te pas komen) en weer verven. Het resultaat mag er zijn: Onze eigen heuse Metwaldusmobiel (zie foto’s). Vrijdagavond was dus de countdown en Niek en ik treajden ons een slag in de rondte om bij Sjoerd te komen. Toen hij eenmaal veilig was verklaard, na de eerste proefrit, durfde ook Metwaldus wel een rondje te maken. (Tijdens de eerste testrit ben ik namelijk finaal tegen de containers aan gereden. Sjoerd bedacht zich dus wel 2 keer voor hij weer met mij op dit ding ging zitten). Later moest Niek zijn plek afstaan want ook toen durfde Mark het aan om de Metwaldusmobiel te beklimmen. Het is de bedoeling dat wij op deze fiets tijdens het Zillewolds karnaval door Silvolde toeren. Of hij het lang volhoudt weten we nog niet maar we hebben nu al schik voor 10 gehad. 

Waar was ik gebleven? Het huis versieren. Bij Sjoerd duurde het een tijdje voor ze de koude grond inkwamen en de vlaggen hadden hangen. Sjoerd verblijdde de mannen daarom met een lekker glaasje Jagermeister. Maar zelfs de Jagermeister bevroor ons. Alleen één opmerking van mij kon de mannen van binnen een beetje opwarmen. ‘Geef even een seintje als die omhoog gaat’ schreeuwde ik naar de mannen. Dat was natuurlijk een hard gelach waarbij ik mij nog afvroeg waarom ze lachten want ik bedoelde natuurlijk het bord.. Met afgestorven vingers en tenen trok de Metworstcaravaan verder naar de Molenweg. Daar wachtte ons een lekkere kop koffie en een heerlijk stuk appeltaart van mama. Dit keer stond de versiering super snel en kroop iedereen met de kont op de houtkachel (correctie eigenlijk alleen Jos O. en ondergetekende). De opkomst was deze avond super hoog. Zo hoog dat zelfs ons koffieapparaat van slag raakte maar mama had zoals gewoonlijk alles controle.

De Metwaldusmobiel Voor ons huis is het nu mooi Rood-Wit Selfi met de versierders
Toen de appeltaart op was zijn we verder gegaan naar Mark. Ook hier stond de versiering redelijk snel. Buiten werd nog een Jagermeister ingegoten maar de mannen trokken al snel naar binnen. De vetpot aangeslingerd en alle mannen getrakteerd op een lekker broodje frikandel en kroket en een biertje om het geheel mee weg te spoelen. Omdat Niek en ik nog een afscheidsfeestje hadden van Niels Sprenkeler die namelijk vandaag naar Australië vertrekt, zijn Niek en ik wat eerder vertrokken. Van mijn broers heb ik vernomen dat een gezellige avond was. 

De volgende morgen was het weer vroeg uit de veren. Wij hebben saucijzen gebracht naar de mannen die zich hadden opgeofferd de banieren te plaatsen bij de ingangen van Silvolde. Vanuit alle verenigingen waren er mensen aanwezig.. op en top Totaalkarnaval!! Bij Q en Q werd een kop koffie gedronken en de saucijzen (waarvan we er heel veel hadden) verorberd.

’s Middags stonden de laatste wagenbouwersbezoeken op het programma. Op onze Metwaldusmobiel trokken wij met Rob en Jeroen de Prins Bernhardstraat in. Eerst op bezoek bij de ‘Keetschoppers’. De jongens hebben hun wagen al voor een groot deel af want zij waren al in de herfstvakantie begonnen. Aan de flessen drank in hun keet te zien is niet alle tijd alleen maar aan het bouwen opgegaan maar de afwerking van de wagen vonden we erg mooi!!

Ook bij Sjoerd staat z'n Prinsenbord ff een leuke foto… Met Willy Ook voor ons bakte Theo Vet ze bruin

De laatste bouwlocatie was de hal van Van der Kemp. Hier bouwen de Tomatenplukkers en de Foekepot. Eerst hebben we bij de Tomatenplukkers wat gedronken en de wagen bekeken. Wat daar vooral opviel was dat de jongens met ons een biertje stonden te drinken en een paar meiden (vriendinnen van de jongens) heel hard aan het werk waren. Goed bezig dames!! Vervolgens hebben wij de wagen van de Foekepot geïnspecteerd. Ook deze wagen wordt denk ik heel mooi. De bewegingselementen heeft Baumeister Patrick Ebbers ons uitvoerig laten zien. En wat is op bezoek gaan bij de Foekepot zonder frikandel? Juist.. Daar kwam Theo of Willy of Willy Theo Vet? Of hoe heet die man nou eigenlijk? Best verwarrend hoor. In ieder geval kwam die man met zijn rood/blauwe jasje gecombineerd met prachtige rood/witte sjaal aan met een bak vol frikandellen en niet 1 frikandel, nee er kwam geen einde aan. De vetpot goed op temperatuur en echte Helminkfrikandellen, een combinatie die niet mis kan gaan. 

’s Avonds het wagenbouwersfeest bij ’t Molentje. Het kwam wat laat op gang maar eenmaal tegen een uurtje of 22.30 uur liep de kroeg mooi vol. Wij, de hoogheden van de Metworst en Foekepot, hebben deze avond de optochtcommissie onderscheiden met een ‘Bijzonderscheiding’. Deze ‘Bijzonderscheiding’ hebben wij in het leven geroepen om commissies of individuen die veel voor het Zillewoldse karnaval betekenen in het zonnetje te kunnen zetten. De mannen van de optochtcommissie waren hierbij als eerste aan de beurt. Bedankt heren voor jullie inzet!!

       
DJduo NieNixx
Mijn eigen vriend Niek stond deze avond achter de draaiknoppen met DJ NIXX omdat helaas Maurice Kingma verstek moest laten staan. Onze de naam ‘NieNixx’ brachten de heren lekkere nummers ten gehore waarop de menigte in de kroeg zich volledig kon laten gaan. Het werd een erg gezellige avond tot in de kleine uurtjes. Tijdens het napraten met het personeel van ’t Molentje weet ik nog dat ik iets in mijn blog moest vermelden. Niek vroeg de volgende morgen: ‘Dies, je moest iets in je blog zetten, weet je nog?’. Ja.. ik wist nog wel dat ik er iets in moest zetten maar wat ook alweer?? Na 3 dagen nadenken zijn we er nog niet achter dus Ed en Tim stuur de volgende keer even een appje als we de deur sluiten.
 
Nou, korter is die niet geworden maar er is ook elke week zoveel gezelligs te doen. Vanmiddag ga ik even op bezoek bij de ‘Minimarietjes van De Metworst’. Eens zien wat deze meiden voor leuks gaan doen. En voor de rest wordt het weer een drukke week met als hoogtepunt natuurlijk de pronkzittingen van de jeugd waarbij de nieuwe Jeugdprins bekend wordt gemaakt. Voor als hij of zij dit leest: Heel veel plezier en geniet van het moment dat je jezelf eindelijk aan heel karnavalvierend Silvolde mag laten zien!! Tot zaterdag! Wij kunnen niet wachten om te weten wie je bent!
 
Fijne week!
 
Liefs Adjudante Dieske