CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 8)

Lieve lezers,
 
Daar gaan we weer.. 

Lieve lezers,
  
Daar gaan we weer.. een korte terugblik op de afgelopen week staat weer op u te wachten. Vorige week maandag, dinsdag en woensdag waren wat karnaval betreft rustig. Op donderdagavond werden we bij Remco van Aken verwacht. Hier kregen wij een sneakpreview van de intocht voor de pronkzittingen en WAUW wat klonk dit gaaf zeg. We kunnen eigenlijk al niet meer wachten om de zaal binnen te stormen op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari. Daarnaast hebben we met Remco doorgesproken hoe ons stukje eruit moeten komen te zien. Ja, echt waar.. op de pronkzittingen willen ook wij een stukje ten tonele voeren. Wat wij hier gaan doen blijft natuurlijk nog even geheim.

 
Op vrijdag heb ik samen met een vriendin de sauna bezocht. Heerlijk. Even een dagje helemaal niks behalve lekker ontspannen. Na dit rustgevende dagje kon ik er dus ook weer helemaal tegenaan (en nee Remco, hiervan zullen in deze blog geen foto’s vertoond worden).


 
Op vrijdagavond stond het bezoek van een aantal wagenbouwers op het programma. Om 19.00 uur zouden we aan de Molenweg verzamelen maar helaas ‘twaszowiet,telaattied’ dus werd dit iets verschoven naar 19.30 uur. Toen eenmaal iedereen aanwezig was, vertrokken wij richting de Kapelweg om te stoppen bij bouwlocatie ‘Tangelder’. Een leuke groep jonge jongens bouwt hier hun wagen. De goedgeurende hal en de volle snaters van de jongens deden ons vermoeden dat er veel, heel veel, gefrituurd wordt onder het bouwen. En ja hoor, daar kwam de eerste schaal hapjes al voorbij. Als we dat hadden geweten, hadden we wat lekkers voor in de vetpot mee genomen. Voor nu hebben we de jongens met wat fris, chips en gevulde koeken verblijd. 

Vervolgens trok de caravan door naar de andere bouwlocatie van Tangelder waar de wagenbouwers van de ‘Metworst’ zich verschansen. Ook hier werden er verschillende lekkernijen aangeboden maar met een andere bereidingswijze. Met eigen ogen hebben we kunnen zien hoe de frikandellen heerlijk bruin geroosterd worden. De wagenbouwers zelf noemen het een ‘frikandel XL’ waarbij de XL staat voor Xtra light. Daar kon ik er dus wel één van nemen. Na een paar biertjes stapten wij weer op de fiets en vertrokken richting de Spönskes. De enigste groep waar buiten wordt gebouwd en binnen wordt nagezeten. Het werd er niet minder gezellig om en zelfs Metwaldus de 51e kwam nog even aan. De avond sloten wij af bij de Moatjes op bouwlocatie Q&Q. Ook hier bier en hapjes in overvloed en dus werd het een erg gezellige nazit tot in de kleine uurtjes. Annelies appte mij tussendoor nog een keer of ik het wel kon volhouden met al die mannen. Pas toen merkte ik op dat ik sinds ik van huis was vertrokken tot bij de Moatjes eigenlijk geen vrouw  meer had gezien. Maar maak je niet druk.. ik red mij prima tussen die mannen hoor. 

Selfie bij De Moatjes Proosten met mama Ook Niek heeft een speciaal outfit aangeschaft

Samen met CEO Peter en Mediamaker Koen fietste ik ’s nachts naar huis. Vorige week bracht Gert-Jan mij naar huis en nu stond Koen erop dat hij mij tot aan huis zou vergezellen. Peter merkte terecht op dat dit ook de ‘Metworstfamilie’ is. ’t geet goed, a-j ut samen doet’ en dus hoefde ik alweer niet alleen te fietsen.

De volgende dag stonden er ook weer wagenbezoeken op het programma. Allereerst zijn wij bij de Welkoop gestopt om een vlag van het totaalkarnaval in Silvolde te kopen. De vlag is voor €10.00 bij de Welkoop te koop en hangt nu al aan vele gevels aan Silvoldse huizen. Mooi om te zien!

Bij de Mangels waren wij de eerste keer iets te vroeg. De dames en heren bleken de vrijdagavond een latertje te hebben gehad en sliepen dus lekker allemaal uit. Vera Vossers (dochter van onze weerboer) was als enige present maar vroeg ons dus vriendelijk om misschien later terug te komen. Eerst naar de Schoenveters dus. De heren waren druk bezig maar ook blij dat wij kwamen zodat ze lekker een biertje konden happen. Zo gezegd, zo gedaan. De jongens hebben hun wagen laten zien en ook konden wij alvast de kleding bekijken die de jongens aandoen. Erg leuk! Van Gaanderen reden we naar Terborg. De mannen van K.K.P. de Bonte stoet hebben namelijk een erg mooie bouwlocatie aan de Ijssel. Ook hier werd natuurlijk een biertje gedronken (ik moest trouwens rijden vandaag omdat ik nog moest volleyballen) en voor mij werd een cola ingedaan. Op deze bouwlocatie hebben we wel even heel hard gelachen. Er kwamen allemaal karnavalsverhalen uit de mannen die ik hier maar niet zal herhalen. Wel was het erg grappig. Na het bezoek van de mannen in Terborg zijn we teruggereden naar de Mangels om nu een wat grote groep tegemoet te treden. De jongens gaven nog wat tekst en uitleg en we hebben nog even gezellig bij elkaar gezeten.  

Familieselfie Iseldonkse selfie Berkenlaanse wagenbouwers selfie

De middag zijn we afgesloten bij onze ouders in de schuur aan de Molenweg bij de wagenbouwers van de Berkenlaan. Het bestuur van CV de Metworst was aanwezig in de schuur om ook eens te kijken bij de wagen van de Berkenlaan en dus schoven wij ook gezellig nog even aan. Voor mij was dit echter van korte duur aangezien er gevolleybald moest worden en dus haastte ik mij naar de sporthal.

Toen we goed en wel begonnen waren aan de wedstrijd kwam er plotseling een rood/witte stoet de zaal binnen. Jurgen, Gert-Jan, Peter, Sander en Prins Metwaldus, Annelies en mama brachten vanaf de bank de nodige steun aan ons. Niet veel later kwamen ook Bizzy & Dizzy binnenwandelen. Erg lief en leuk dat ze allemaal kwamen kijken.

Meteen na volleybal snel onder de douche gesprongen en een broodje hamburger naar binnen gewerkt en op de fiets richting de Dru gegaan omdat daar de pronkzitting van Isseldonk plaatsvond. Ik kwam dus samen met Niek pas na de pauze aan. Niek was nog nooit echt bij een buutavond geweest maar vond het ontzettend leuk! Naderhand hebben we nog gezellig aan de bar gestaan en met wat andere karnavalsverenigingen gekletst. Mooie avond!

’s Nachts zijn Niek en ik nog even naar ’t Molentje gegaan en hebben we daar nog gezellig een afzakkertje genomen. Op de WC bij onze residentie zette ik mijn glas Malibu Cola (kon even geen bier meer zien) neer en overdacht de avond nog even. Toen besefte ik mij opeens hoe hard ik van dit alles aan het genieten ben. Ergens bekroop mij ook het enge gevoel dat het nu heel snel gaat en dus over een goede maand de karnaval ook alweer voorbij is.. Daar moet ik nog even niet aan denken. Voor nu dus maar vooral heel erg hard blijven genieten van alles! 

Zondag, rustdag. Zou je denken.. er stond dan wel niks op het programma voor de karnaval maar toch zijn we zondag onverwachts met een leuk projectje gestart voor de karnaval. Samen met papa, mama en Niek de hele zondag dus nog weer druk geweest want zo zei Niek: ‘Ut geet goed, a-j ut samen doet!!’ Hierover later meer.

 

Nu zit ik alweer op school (dinsdagochtend 09.26) en heb ik nog les tot vanavond 20.30 uur. De bestuursvergadering moet ik vanavond dus helaas aan mij voorbij laten gaan.

 

Denken jullie allemaal aan het wagenbouwersfeest van aanstaande zaterdag? Hopelijk zien we jullie allemaal!! Tot dan.

 

Fijne week!

 

Liefs Adjudante Dieske

 

Ps. De volgende keer zal ik echt proberen ‘m wat korter te maken..