CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 7)

Lieve lezers,
 
Het begint nu pas echt. 

Lieve lezers,
 
Het begint nu pas echt. De weekenden worden voller en alle bezigheden meer maar daardoor wordt het dus ook steeds gezelliger en  is deze blog wat langer als anders.
 
Vorige week vroegen veel mensen hoe het met de herkansingen is verlopen. Van de toets van maandag heb ik nog steeds geen uitslag. De toets van donderdag heb ik gehaald, die is dus in ieder geval al binnen.
 
De vrijdag staat altijd in het teken van oefenen met de dansmarietjes. Ook deze week zijn we weer hard aan het werk geweest. Er moet nog heel veel gebeuren maar de meiden doen goed hun best en hebben er veel zin. De komende weken wordt er nog hard geoefend zodat ze op de pronkzittingen een prachtige dans kunnen laten zien.
 
Afgelopen zaterdag hebben we de eerste wagens bezocht. Voordat we op bezoek gingen, hebben we bij Mark en Anne samen met Rob en Jeroen koffie gedronken. Dit keer had ik aangeboden om te rijden want we moesten naar de uithoek van Silvolde, de Kroezenhoek. We gingen op bezoek bij een groep jonge jongens die dit jaar voor het eerst met veel enthousiasme een wagen zijn gaan bouwen. Een heuse internationale groep want de jongens kwamen uit Breedenbroek, Dinxperlo, Silvolde, Gaanderen en Doetinchem. 

De adjes konden het deze week prim met elkaar vinden.
En al deze jongens komen naar Silvolde om hier carnaval te vieren. Wij brachten chips, koeken, snoep en wat frisdrank voor de jongens  mee en nadat ze ons uitgebreid hadden verteld over hun nieuwe wagen trokken wij weer het bar en boze weer in op weg naar een voor ons wat bekendere plek.

De volgende stop was namelijk de wagenbouwers van de Berkenlaan en voor menigeen vast bekend, bouwen zij bij ons ouderhuis aan de Molenweg. Papa bouwt zelf al jarenlang bij deze groep en mama verzorgt de catering gedurende het wagenbouwseizoen en loopt met de carnaval altijd trouw naast de wagen. Wij lopen nog wel eens vaker naar binnen in de schuur maar Rob en Jeroen hadden natuurlijk nog niks gezien van de wagen. Allereerst hebben we dus een rondje gedaan om de wagen om vervolgens aan de koffie te schuiven met overheerlijke appeltaart van mama. De fotoboeken werden op tafel gelegd en er werd gezellig gekletst. Van de koffie gingen we over naar een biertje en van de appeltaart op de broodjes kroket en frikandel die mama in de gauwigheid had gemaakt. Heerlijk!!  Het was erg gezellig en ik denk dat  mijn broers en ik nog wel eens vaker zullen langskomen in de schuur. 

Ook oud-adjudant en de nieuwe Prinsen vermaken zich prima Sommige cadeaus zijn van een bescheiden verenlaag voorzien deze avond Tissowied de officiële start van confetti- en verentied
Zaterdagavond waren wij uitgenodigd op het Jubileblingfeest van de Foekepot. Om 21.11 verzamelden de rood/wit brigade zich buiten bij de Buurman. Leuk detail om te vertellen is misschien dat de Metworst de Foekepot zelfs nog een handje heeft geholpen met wat praktische tips omtrent de organisatie van dit feest want de kapstokken waren goed geregeld dit keer. Echter konden enkele tips ook niet meer zo snel gerealiseerd worden. Een tentje voor onder andere de rokers was net iets teveel gevraagd. We hebben stille hoop voor de pronkzittingen dan maar. Het was een hele gezellige avond met de leuke band ‘Vanavond niet schat’. Er werd heel wat geswingd en de polonaise werd ook een aantal keren ingezet.

Als hoogheden hebben wij Rob en Jeroen een echt blingblinghorloge gegeven. Het was even de vraag of ze op tijd geleverd zouden worden want deze horloges komen helemaal uit het modeland Viva la France!! Maar gelukkig kwam alles goed. Bizzy en Dizzy waren erg blij met hun cadeaus en zo kon het feest hervat worden. De laatste slotakkoorden hebben wij SAMEN op het podium gestaan want ut geet goed a-j ut samen doet.Topfeestje!!

Zoals ik vorige week in mijn blog al aangaf moest er nog ergens een huis ingeluid worden en dat was wel het huis van Mike en Dagmar. Door wat oponthoud konden wij helaas niet het eerst eitje in de pan tikken ( de Sprenkelders hebben altijd de drang om als laatste naar huis te gaan.. overigens deze keer niet helemaal de tent gesloten hoor). Wel had ik 10 koninklijk eitjes meegenomen, gelegd door onze eigen kippetjes. Nou, het huis is ingeluid hoor. Er werden eieren en hamburgers gebakken en tussendoor werd er nog een laatste biertje gedronken. Gezelligheid alom. De keyboard werd aangeslingerd en het geheel werd dus nog ondersteund door een muzikaal intermezzo. 

Het huis is ingeluid Metwaldus de 52ste bakt ze lekker bruin Muzikaal intermezzo van Dagmar en Dieske

De volgende ochtend was het weer vroeg dag, een speciale dag namelijk. De tweede prins in onze familie zou vandaag bekend worden gemaakt. Met wederom een rood/witte brigade waaronder hoogheden, Peter, Gert-Jan en Queen mum & dad gingen we op stap richting de Paverts in Zeddam. Tijdens de prinsenpresentatie moesten we nog even achterin de zaal blijven staan maar toen ons neefje eenmaal bekend was mochten we de zaal intrekken. Ons neefje Alexander dit jaar Alexander de 1e werd jeugdprins van de Paverts onder het motto EFFE KIEKEN. Een hele leuke middag en ook gaaf om te zien hoe andere carnavalsverenigingen een middag organiseren. Zo werd in Zeddam heel officieel de scepter vanachter uit de zaal met een volgspot naar voren gedragen en overgedragen aan ons neefje.

Later op de middag mochten ook wij het podium betreden. We hebben de jongens verrast met wat lekkers en ons neefje en zijn adjudanten gefeliciteerd en een goed carnavalsjaar gewenst. Op zondagmiddag 8 februari met de optocht gaan wij wederom op bezoek in Zeddam om gezellig de carnaval mee te vieren daar. Op de terugweg in de auto zei ik tegen Sjoerd en Mark: ‘Als opa Gert en oma Dies dit toch eens zouden kunnen zien’. Wat waren ze dan trots geweest!!
 
De zondagavond heb ik afgesloten bij ’t Centrum. Niek kwam terug met het tweede van Silvolde van trainingskamp. De jongens zaten vol verhalen en onder het genot van een biertje hebben we nog een potje getoept.
 

Deze week gaan we weer op wagenbouwersbezoek. We brengen op vrijdag en op zaterdag weer een aantal bezoeken bij verschillende wagenbouwers. Daarnaast gaan we naar de pronkzitting van Isseldonk aanstaande zaterdag. Weer een gezellig en druk weekje dus! We hebben er weer zin in.

 
Allemaal een fijne week en tot volgende week.
 
Liefs,
Adjudante Dieske