CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 6)

Lieve lezers,
 
Ten eerste voor alle mensen die ik nog niet de hand heb mogen schudden: ‘Een heel gelukkig Nieuwjaar’.

Lieve lezers,
 

Ten eerste voor alle mensen die ik nog niet de hand heb mogen schudden: ‘Een heel gelukkig Nieuwjaar’. Dat jullie allemaal het nieuwe jaar gezond, gelukkig, karnavalesk en liefdevol mogen beleven.

De op een na laatste avond van het jaar 2014 hebben wij doorgebracht bij onze collega hoogheden. Wij werden gastvrij ontvangen bij Prins Rob en als dank daarvoor brachten wij een heerlijk Metworsttaartje mee. Dit was een nuttig maar ook gezellig overleg waarbij weer leuke ideeën voor de karnaval zijn bedacht.

Op Oudejaarsdag viel ik een beetje van het potstoten in de barbecue en van het schuum in het bier. Nieuwjaarsdag was weer helemaal geweldig bij Jan ter Voert in Mechelen. Voor diegene die daar nog nooit zijn geweest op 1 januari: DOEN! Wat een geweldig feest is dat. 


 
Onderweg naar Borne Op vrijdag 2 januari nog een beetje brak van alle Nieuwjaarsperikelen zijn we met ons hele gezin naar Borne vertrokken. Natuurlijk moest er voor de karnaval nog een leuk vrijetijdspak worden uitgekozen. Papa en mama waren een aantal weken geleden al eens bij Karnavalsland in Borne geweest om te kijken of het wat was. Nou dat was het echt! Echt een ontzettend mooie winkel met heel veel gekke karnavalskleren. Nadat we lekker hebben rondgesjouwd en voor een bedrag aan karnavalskleren hadden gekocht waar je U tegen zegt, zijn we Borne in gegaan om ergens te lunchen. Super gezellig en leuk dagje want ut geet goed a’j ut samen doet!!

Op zaterdagavond 3 januari stond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het programma. Deze werd voorafgegaan aan de kaartverkoop van de pronkzittingen. De kaartverkoop liep als een tierelier. Al gauw gaf Jos O. het sein dat de zaterdagavond uitverkocht was. Top!
Wie deze avond naar binnen kwam lopen, zag boven de ingang een mooi welkomstcomité hangen. Met super medewerking van Suselbeek Reclame hebben wij een mooi doek gemaakt dat tijdens de karnaval boven onze residentie zal hangen. 

Als laatste op de nieuwjaarsreceptie. Op de nieuwjaarsreceptie wordt ieder jaar het nieuwe logo van P&A bekend gemaakt. Een vriend van Sjoerd, Kees Derksen, is afgestudeerd grafisch ontwerper en heeft voor ons het logo ontworpen. We vinden het logo zelf erg mooi geworden en zijn er dus ook erg blij mee. Op de foto hiernaast kun u het logo ook zien. Er zitten een aantal verborgen elementen in het logo. De rondjes die samen een M maken en de drie stippen daarboven zijn 3 poppetjes die voor Sjoerd, Mark en mij staan en met elkaar verbonden zijn. Dit staat voor de verbondenheid en het ‘samen doen’. Daarnaast zijn de lussen van de M ook nog 2 metworsten. Wij vinden het zelf erg mooi geworden.

Het werd een erg gezellige avond bij ’t Molentje. Zelfs onze vrienden van zustervereniging ‘ De Foekepot’ kwamen aan op onze nieuwjaarsreceptie. Deze avond hebben zij Remco van Aken en Gert-Jan Schoppers in het zonnetje gezet vanwege hun grote verdiensten voor het Zillewolds Karnaval. Mooi gebaar van onze collega’s. Het was een erg leuke avond die tot in de late uurtjes duurde. Sjoerd, Niek en ik hebben afgesloten bij mama aan de keukentafel onder het genot van een gebakken eitje. Heerlijk! 

De volgende ochtend was iets minder heerlijk. Of nouja, het opstaan dan.. Snel onder de douche om de oogjes weer een beetje los te krijgen en toen gezellig op bezoek bij Jeugd die aan het oefenen was bij de Drie Linden. Ontzettend leuk om te zien hoe alle kinderen bezig waren met het instuderen van leuke stukjes! Ga zo door en dan worden de voorstellingen op zaterdag 31 januari en 1 februari een groot succes!! We hebben de kinderen verblijd met een lekker zakje snoep voor hun inzet.
 
Na het bezoek van de jeugdkarnaval thuis wat dingetjes geregeld achter de laptop om vervolgens weer op de fiets te stappen naar het voetbalveld waar de nieuwjaarsreceptie van Sportclub Silvolde in volle gang was. Samen met Sjoerd, Peter, Jurgen en Sander heb ik de nieuwjaarsreceptie bezocht. In de kantine hebben we gezellig een biertje gedronken. De nieuwjaarsreceptie was druk en stond  in het teken van het 100-jarig jubileum van Sportclub Silvolde. 
Vader Frans heeft een nieuw schilderij in de woonkamer opgehangen..

Gisteravond moesten wij naar de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oude IJsselstreek bij de burgervader. Ik was zelf helaas verhinderd omdat ik een herkansing had. Ik moest nu  namelijk de toets maken die ik gemist had vanwege het bezoek aan Keulen op 11/11.  Sjoerd, Mark en een aantal bestuursleden zijn wel op bezoek in Sinderen geweest. Ik zag zelfs nog wat foto’s verschijnen waar Prins Metwaldus en Prins Silvius gebroederlijk met elkaar een shotje dronken.. Als de vrouwelijke adjudante er toch weer eens niet bij is.. Ook hebben ze gezamenlijk nog een lekker biertje na afloop met de burgemeester gedronken terwijl de bar eigenlijk al dicht was..
 
De aankomende week is wederom een druk weekje.. Donderdag staat mijn 2e herkansing op het programma. Hiervoor moet ik ‘De eeuw van mijn vader’ van Geert Mak doorspitten.
Maar natuurlijk aanstaande zaterdag het Jubiléblingfeest van onze collega’s! Op 10 januari in de residentie van ‘De Foekepot’ met op het podium ‘Vanavond niet schat’. Dat belooft weer een gezellige avond te worden die wij met een groot aantal Metworsten zullen bezoeken. Daarbij heb ik al iets vernomen van een eventuele afterparty omdat er ergens een keuken ingeluid moet worden. Misschien daar meer over in mijn blog van volgende week.
 
Ik wens alle Foekepotters vanaf deze kant in ieder geval alvast een heel goed feest!
 
Allemaal een hele fijn week.
 
Liefs Adjudante Dieske  

Ut geet goed a'j d'r samen an nipt; tissowiet dropshottied