CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 5)

Lieve lezers,

Vakantie!! Afgelopen week stond in het teken van de eerste week van de Kerstvakantie. 

Lieve lezers,
 

Vakantie!! Afgelopen week stond in het teken van de eerste week van de Kerstvakantie. Heerlijk! Daar had ik zin in. Naast alle super leuke verplichtingen in mijn functie als adjudant moet ik natuurlijk nog naar school, loop ik stage, werk ik bij de Plus, doe ik de dansmarietjes, volleybal ik en ben ik wedstrijdfunctionaris van volleybalvereniging Vollverijs. Naar mijn mening best een druk bestaan dus..  en oja ik vind het ook nog hartstikke leuk om vaak af te spreken met mijn vriendinnen!

Op de planning stond dus heerlijk kerst vieren met familie, vriendje en vriendinnen. Zoals sommigen, die de facebook van Metwaldus geliked hebben, misschien wel hebben gezien hebben wij heerlijk gegourmet met de familie. Voor diegene die dit soort bijzondere feitjes over de Prins nog niet ziet, like de facebookpagina Prins Metwaldus de 52e voor meer nieuws. Verder ben ik nog met mijn vriendinnen naar de Dru geweest waar we heerlijk een avondje uit zijn geweest. Tijdens de kerst stond het karnaval dus even op een iets lager pitje. 


Tijdens de kerst werd de selfiestok vast uitgeprobeerd. Om te oefenen voor de optocht…
Maar toen was het zaterdag en stond het jaarlijks terugkerende potstootavondje op het programma. Ik was iets later omdat ik eerst nog Sinterkerst vierde met mijn vriendinnen. Mijn mama viel dus de eerste ronde voor mij in. Zowel pap als mam heeft eigenlijk nog nooit een keu vastgehouden. Maar mama had 1 geluk.. er was een charmante, iets op leeftijd, behulpzame man aanwezig die mama wel eens even zou vertellen hoe zij moest potstoten. Voor de potstoters onder ons is het al lang duidelijk op wie ik natuurlijk doel: Koning van ons dorp Johnny van Ree. Op donderdagavond in de voetbalkantine op het geluid van Bernd Clüver met Der Junge mit der Mundharmonika bemerk ik al vaak dat Johnny nog redelijk los is in de heupjes maar ook tijdens het potstoten bleek dat hij zich nog soepeltjes rondom de biljarttafel kan bewegen. Nou om een lang verhaal kort te maken.. Johnny, Metworstgirlsfan van het eerste uur, was denk ik zo onder de indruk dat de aanwijzingen ervoor zorgden dat mama met de eerste stoot al gediskwalificeerd werd. Wel werd er smakelijk gelachen om dit mooie tafereel. 
Mark kijkt het potstoten bij zijn kleine zusje af… De volgende ronde nam ik mijn eigen plaats maar in. Janet was telkens voor mij aan de beurt en wist de ballen prachtig neer te leggen wat ervoor zorgde dat ik zowaar de eerste ronde al in de prijzen viel. Een lekkere fles Hugo mocht ik mee naar huis nemen. (Deze heb ik trouwens per ongeluk bij ’t Molentje laten liggen dus als iemand deze nog heeft..?). De tweede ronde verliep ook erg goed. Ditmaal was Dagmar voor mij aan de beurt en ook Dagmar plaatste de ballen voor mij in perfect perspectief. Doordat ik de avond voor dit spektakel al naar de Dru was geweest en erg laat in bed lag had ik eigenlijk rond een uurtje of half 1 de knollen helemaal op. Ik heb daarom de keu doorgegeven aan mijn broer en collega-adjudant Mark. Via verschillende bronnen heb ik vernomen dat jawel niemand minder dan Johnny van Ree ervandoor is gegaan met het gewilde Metworstservies. Kan Johnny mooi als Willem Tell op bezoek is koffie schenken in een rood/wit servies. 
Op zondag ben ik samen met Niek, Tim en Zoë naar de Hungergames geweest in de bioscoop! Een aanrader voor iedereen. Erg mooie film.

Maandagochtend moest ik nog werken bij de Plus. Wat misschien nog wel leuk is om te vermelden is dat ik daar Marcel Massop van Catering Silvolde tegen het lijf liep. Marcel gaat tijdens de karnavalsdinsdag bij ’t Centrum een buffet verzorgen voor alle karnavalsvierders op die dag. Marcel nodigt daarbij de Prinsen en Adjudanten uit om het buffet te openen. Een leuk initiatief waar wij natuurlijk graag op in gaan. Ook voor Rob en Jeroen valt de uitnodiging binnenkort op de mat.
 
Vanavond hebben wij overleg met Rob en Jeroen. We zijn uitgenodigd bij Rob om het één en ander te bespreken. Wij zorgen voor wat lekkers bij de koffie. We gaan bijvoorbeeld vanavond bespreken wanneer we welke wagenbouwers gaan bezoeken! Leuk om te gaan doen. Ik ben erg benieuwd naar alle creaties die ook vast en zeker dit jaar in alle schuren worden gebouwd. Ook de Wagenbouwers van de Berkenlaan zijn druk in de weer in onze schuur aan de Molenweg.

Verder ben ik vandaag ziek. Zo ongeveer de gehele familie Sprenkelder is al aan de beurt geweest en vandaag ben ik geveld. Dus voor nu kruip ik lekker met een kopje thee op de bank met een dekentje. Vanavond fit zijn voor het overleg met Bizzy & Dizzy. 

Aanstaande zaterdag begint natuurlijk de kaartverkoop voor de Pronkzitting op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari. Ook kunnen de sponsoren deze avond hun kaarten ophalen. Aansluitend voor alle Metworstleden de nieuwjaarsreceptie. Het belooft weer een gezellige avond te worden.

Voor nu wens ik jullie allemaal een knallend uiteinde van 2014 maar bovenal wens ik jullie allemaal een gelukkig, gezond, liefdevol en karnavalesk 2015! Hopelijk zien we vele van jullie tijdens de karnaval en maken we er samen een prachtig mooi feest van want ut geet goed a’j ut samen doet. Ik kan ieder geval niet wachten tot 2015 begint.. ik heb er zin in!!

 
Tot volgende week!!

 
Liefs
Adjudante Dieske 


ff lekker chillen in mijn huispak op de bank met een kop thee.