CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 4)

Hier is een nieuwe blog over weer een volle week als adjudante ..

Lieve lezers,

Hier is een nieuwe blog over weer een volle week als adjudante van karnavalsvereniging ‘De Metworst’. Nog een beetje onder de indruk van de succesvolle oliebollenverkoop. Lees: nog steeds een beetje heel erg onder de indruk. Niek (mijn vriend voor diegene die dat nog niet wisten) vertelde mij namelijk dat ik al 3 nachten recht overeind in bed zit en oliebollen aan het verkopen ben. Vervolgens vertel ik hem dan dat hij het doorgeefluik moet opendoen. Ergens boven in mijn bolletje zit het dus nog erg vol van de grandioze verkoop en misschien ben ik stiekem ’s nachts wel een heel nieuw systeem aan het bedenken voor de verkoop van volgend jaar.

Dinsdagavond kwam ik om 22.00 uur thuis van school en ben toen meteen aangeschoven bij de bestuursvergadering. Dit keer waren de mannen uitgenodigd bij ons ouderhuis aan de Molenweg en hebben wij vergaderd in ons buitenverblijf ‘Villa Vianen’ ahum ahum (als je je niks verbeeldt, ben je ook niks hé). Mama en papa hadden de rode loper uitgelegd voor het voltallig aanwezige bestuur en met een kopje koffie werden de mannen ontvangen. De hele avond werden tal van onderwerpen besproken en ik vond het erg leuk om een keertje bij zo’n bestuursvergadering te zitten. Af en toe kwam mama nog wat lekkere hapjes brengen en om ongeveer 00.00 uur wende iedereen zich huiswaarts. 

Iedereen heeft natuurlijk Patrick Kramer gemist tijdens onze oliebollenverkoop. Patrick heeft tijdens een teamuitje van zijn werk een ongelukkige val gemaakt en daarbij zijn hoofd bezeerd. Het gevolg: 6 hechtingen en een zware hersenschudding.  Dus trok ik samen met mijn broers op woensdagavond richting Bontebrug om Patrick te verblijden met een bezoekje. Patrick had de koffie klaar en we kregen er een lekker mergpijpje bij. Natuurlijk hadden wij ook iets meegenomen voor Patrick: een heerlijke fruitmand zodat hij rustig kan opknappen met behulp van vele vitamientjes. Wij hopen dat Patrick snel weer de oude is zodat ook hij dit jaar volop met ons karnaval kan vieren!
 
Achter de schermen ben ik ook druk bezig samen met de andere meiden van de begeleiding met het bedenken/aanleren van een dans voor onze dansmarietjes. Vrijdagmiddag kwamen Nicol en Maike bij ons thuis om weer een stuk dans te bedenken. Aansluitend hebben we bij ’t Molentje samen met de meiden geoefend. Elk jaar wordt er een gardedans en een vrije dans ingestudeerd. Dit jaar krijgt de vrije dans echter een wat andere invulling. Daar zijn wij op dit moment nog druk mee bezig! Voor iedereen die hier benieuwd naar is.. Op onze pronkzittingen op 6 en 7 februari zijn de dansen voor het eerst te zien! 

Bij de voorbereidingen wordt ook dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van X-Waldus Frans

Op zaterdagochtend stond er weer een bezoek aan Jozef Weyer in Stadtlohn op de planning. Al jarenlang worden hier steken, kettingen en andere hebbedingetjes gekocht door ‘De Metworst’. Ook hebben wij dit jaar een nieuwe prinsenketting uitgezocht en zijn de adjudantenkettingen mooi opgepoetst en bijgewerkt. Dit konden wij ophalen op zaterdag 20 december en als de reis naar Stadtlohn wordt gemaakt dan wordt daar steevast een uitje van gemaakt. We begonnen met koffie bij de bekende bakker, toen zijn we de kettingen gaan ophalen, vervolgens zijn we de voorzitter achterna gelopen langs de kerk van Stadtlohn, een kop chocolademelk voor de dames een biertje voor de heren gedronken in een plaatselijk kroegje en zijn we weer geëindigd bij de bakker waar wij allemaal een heerlijk broodje namen met de lekkere remouladesoße! Jammie!! Dit keer waren ook Janet en Sandra mee. Een hele gezellige ochtend werd het!!
 
Zoals jullie hebben kunnen lezen was het weer een bewogen en gezellige week. Op de achtergrond gaan de rest van de voorbereidingen gewoon door.
 
Vanavond (maandag 22 december) komen mijn broers bij ons thuis en gaan we samen met papa en mama een foto maken voor de glossy! Ben je benieuwd wat we gaan doen? De glossy ligt altijd op tafel tijdens de pronkzittingen dus probeer er dan één te bemachtigen!
 
Deze week gaan we rustig kerst vieren. Lekker gourmetten zoals de rest van Silvolde volgens mij. De gourmetschotels vlogen de Plus uit.
 
Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen ook namens mijn grote broers!!

 
Tot volgende week.
 
Heel veel liefs adjudante Dieske!