CV de Metworst

Search
Close this search box.

Dieske ’s Blog (deel 2)

Lieve lezers, 
Weer een week is voorbij gevlogen. 

Lieve lezers,
 
Weer een week is voorbij gevlogen. De eerste week waarin wij sinds onze aanstelling als nieuwe hoogheden geen verplichtingen hebben gehad… en dat werd al bijna afkicken. We zouden bijna in het befaamde zwarte gat vallen waar menig X-Waldus over klaagt na afloop van alle festiviteiten. Dus als je niks hebt dan zorg je dat je wat hebt. Dus belegden wij met z’n drieën een vergadering. Mark zou om 20.00 uur de koffie klaar hebben en schoven wij bij hem thuis aan de keukentafel aan.

Er komt namelijk best veel kijken bij het zijn van de Prins en het gevolg van Karnavalsvereniging ‘De Metworst’. Zo moet er bijvoorbeeld nagedacht worden over medailles, gadgets, ludieke stukjes bij collega Prinsen en Adjudanten en alle vrienden en familie die wij willen uitnodigen op de eerste buutavond. Zo gezegd, zo gedaan! We hebben een gezellige avond gehad samen,  waarin we veel hebben kunnen overleggen en bedenken. We verwachten natuurlijk nog wel een aantal dubsmashvideo’s van collega hoogheden. 

  Aan de keukentafel bij Mark
Omdat er deze week weinig andere verplichtingen op het programma stonden wil ik deze blog eigenlijk gebruiken om jullie mee te nemen naar de maanden voor de 11e van de 11e. Om een inkijk te geven in de spanning die dat met zich meebracht.  Wij wisten al erg lang dat we dit jaar Prins en Adjudanten zouden gaan worden. Dat maakte dus ook dat wij erg lang onze mond moesten houden. Een aantal momenten waren erg leuk/grappig en deze zal ik kort benoemen.
Ik vergeet het moment nooit meer dat Sjoerd twee jaar geleden aan mij vroeg in de auto: ‘Dieske, wil je mijn adjudant worden?’ Mijn mond viel open en natuurlijk zei ik volmondig ja want hier hoefde ik geen seconde over na te denken.
Toen een hele periode was het veel rustiger.. de tijd ging langzaam voorbij tot aan september 2014. Het moment van onze bekendmaking kwam steeds dichterbij. Stiekem met Jos en Peter afspreken en nog een keer met Jos, Peter, Sandra, Janet en al onze aanhang. Thuis zei ik dat ik ging volleyballen en op volleybal zei ik dat ik naar school moest. Spannend, spannend allemaal..
 
 
Een pak kopen en telkens bij Sjoerd en Annelies passen zodat mam en pap nergens van zouden weten. Bijna elke maandag ging ik een uur te vroeg naar volleybal maar ze merkten niks.
De generale repetitie op vrijdagavond voor de prinsenpresentatie was enerzijds heel grappig en anderzijds een hel. Zo zei ik tegen één van de meiden van de begeleiding van de dansmarietjes: ‘Héj, er staan maar 2 vraagtekens op de desk van P&A.. zouden het er maar 2 worden?’ Waarop zij antwoordde: ‘Ik hoop het wel.. dat hoort toch ook zo’. ‘Ja klopt’ zei ik maar.

Sander Klomberg die begon te praten over hoe lastig het dan is om ‘het’ op een gegeven moment voor je te houden en niet te vergeten de mensen die een beetje proberen te gokken en wij gokten gewoon lekker mee. Mama dacht dat Sjoerd vanwege het bestuur al wist wie de nieuwe Prins en adjudant zouden zijn. Dus ze vroeg aan Sjoerd: ‘En? Krijgen we een leuke Prins en Adjudant?’. ‘Jao, gaat wel’ was Sjoerd’s reactie toen. Waarop mama nog opperde: ‘Dieske, zullen we hem doorkietelen, dan moet hij het wel vertellen’.  

De avond van de prinsenpresentatie zelf was verschrikkelijk. Ik was ontzettend zenuwachtig en durfde maar niet weg te lopen. Ondertussen berichtten familie en vrienden dat ze in de kelder zaten te wachten. Net nadat de prinsenpresentatie begon ben ik toch weten te ontspannen. Het moment dat ik in totale paniek beneden kwam. Maar dat daar alle vriendinnen, vrienden en familie zaten was echt prachtig!! Sjoerd kwam nog later en Mark kwam helemaal te laat. Op een gegeven moment stond ons nummer al op en we waren nog in de kelder. We vlogen naar boven;  stonden voor het doek en Mark moest zijn broek nog dicht doen en cape omhangen. Waardoor we uiteindelijk nog te laat op het podium kwamen.. stressen!! Maar als je er dan staat en je zo lang naar dat moment hebt toegeleefd is het echt fantastisch om die zaal in te kijken en op dat podium te staan!! Genieten!

  D'r werd al veel gespeculeerd in Zillewold
   
Vast vooruitkijkend naar de komende week.. wat staat er op het programma? Natuurlijk!! Onze oliebollenveiling en verkoop. Aanstaande vrijdag word er vanuit onze residentie ’t Molentje de eerste zak met 52 oliebollen geveild. De hoogste bieder ontvangt natuurlijk de zak met oliebollen en onder andere een Meet en Greet met Prins en adjudanten en 3 kussen van mij! Zaterdag kleurt heel Silvolde ROOD-WIT als alle actieve leden, dansmarietjes, raad van 11 en we zelf het dorp in gaan om de oliebollen aan de man te brengen! Ik zie er erg naar uit en heb er zin in!
 
Tot zaterdag!!
 
Alaaf!
En veel liefs adjudante Dieske
Eindelijk mocht de cape voor het eerst officieel om!!