CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 11plus)

Lieve lezers,
 
De blog 11+, het eind van de karnaval

De blog 11+, het eind van de karnaval, nog 1 blog waarin ik kan vertellen hoe mijn ervaringen als adjudant waren. Bij deze wil ik de Metworst Media Makers bedanken voor het wekelijks plaatsen van mijn blog met alle foto’s en alles erbij!!

Wat was het een feest en wat was het geweldig. Het is nog moeilijk om de film die vorige week donderdag alweer begon (het lijkt trouwens wel 4 weken geleden) opnieuw af te spelen in mijn hoofd. Alles is nog een beetje in een grote roes aan ons voorbij gegaan. Alsof je één keer in je vingers knipt en alles voorbij was.. Dat afspelen gebeurt trouwens ’s nachts wel. ’s Nachts ben ik nog steeds aan het verwerken wat we allemaal hebben meegemaakt. En ik niet alleen.. ook Sjoerd heeft hier last van. Afgelopen nacht ben ik aan het zwaaien geweest omdat ik nog op de Prinsenwagen stond. Zo’n impact heeft het dus nog!
 
Twee jaar keken wij uit naar het moment dat we bekend gemaakt zouden worden. Op 8 november was dit zover. Het hoogtepunt van dit alles zijn toch wel de pronkzittingen en de echte karnaval. De tijd vanaf november is zo snel gegaan.. het is werkelijk voorbij gevlogen.


 
Vorige week donderdag moest ik de hele dag nog stage lopen en daarna naar de verjaardag van een vriendin van mij. Toen ik rond 18.30 uur thuis kwam was het eten, even op de bank en douchen om ons op te maken voor het Oldenwievenbal. Wat een gezellig begin van de karnaval. De sfeer zat er goed in en tot de laatste slotakkoorden stonden we gezellig op de dansvloer. De volgende morgen was het vroeg dag.. het scholenbezoek stond op het programma. Wat is dit toch ontzettend leuk. Allemaal mooi uitgedoste kinderen die lekker een ochtend of middag gaan karnaval vieren. Overal werden we warm onthaald en werd door de hoogheden een korte speech gehouden waarna de kinderen nog getrakteerd werden op een dansje door één van onze dansgardes.
 
’s Avonds de pronkzitting van onze zustervereniging de Foekepot. Daar werden wij natuurlijk getrakteerd op een mooie actie van de Foekepot om ons voor onze ‘Tissowied, prinsenwagenkwiet’ actie terug te pakken. Een liveverbinding werd gemaakt met onze voortuin en een mooi bord met ‘Dieske… vanavond  niet schat … Joost’ werd gepresenteerd. (De gehele karnaval bleek echter: ‘Vanavond wel schat’). Erg leuk bedacht. Daarnaast werd ik gearresteerd vanwege joyriding. Gelukkig waren de politiemannen niet heel streng en was ik  snel weer op vrije voeten. ’s Nachts hebben we lekker gedanst op de klanken van les Pineuts. 
ff een drankje gedaan met de politiemannen Dieske, vanavond niet schat Cola met Cas

Oef.. de volgende morgen een beetje hoofdpijn. De rondgang langs de straatversieringen op de vrachtwagen. Hier waren wij nog nooit bij geweest maar wel erg leuk om een keer mee te maken. De opbloasband zorgde voor de muzikale omlijsting. Een biertje werd gedronken en de verschillende straten werden aangedaan. De straat waar Sjoerd woont, de Herman van Velzenstraat, was ontzettend mooi versierd. Er waren zelfs allemaal rood/witte vlaggen gemaakt. Top!!

Supermarkt de Plus werd bezocht waar we een kratje bier kregen en ik zelf even achter de kassa ben gaan zitten om vervolgens onze weg voort te zetten richting de Eekhoornhof. Deze buurtvereniging pakt dit echt ontzettend groots aan!! In een tent werden we ontvangen en we waren bij de heuse bekendmaking van de nieuwe Prins van de Eekhoornhof. Erg leuk!! Onze rondgang eindigde bij de Welkoop waar nog één biertje werd gedronken met wat lekkere hapjes erbij. Gezellig!!
 
Toen was het rennen, vliegen, haasten om op tijd in de kerk te komen. Een mooie kerkmis in een prachtig versierde kerk. Super gedaan door de organisatie. De karnaval was dan nu echt begonnen. Samen met alle Metworsten zijn we naar ’t Molentje vertrokken om van een heerlijk buffet, verzorgd door Bulsink, te genieten. Top geregeld en gezellig om met z’n allen zo samen de karnaval te beginnen. Nou en toen was de bok los! De zaterdagavond was top! Hike heeft er weer een topfeest van gemaakt. Gert-Jan die de hele avond als een gek aan het rondrennen was om alles te regelen, goud waard!! Mijn vriendinnen waren er en dat was natuurlijk super gezellig!We hebben staan dansen en gek staan doen! Als laatste de zaal uit en bij thuiskomt zien dat het hele huis al vol zit met mensen die eieren aan het eten zijn. Die geur van gebakken eieren die je tegemoet komt als je de achterdeur lostrekt… dat is nou een echt mooi gevoel van thuiskomen! Heerlijk! Om 4.00 hebben we de laatste feestgangers onder leiding van een buutmars naar de voordeur begeleid zodat wij in ons bed konden kruipen. 

Het Keet-team Met Papa! Daar gaan we!
En toen was het zondag!! De zondag waar je toch eigenlijk wel heel erg naar uit kijkt! ’s Ochtends gezamenlijk soep eten bij ’t Molentje voor de optocht om vervolgens in één grote rood/witte stoet naar ’t Centrum te vertrekken. Aangekomen bij ’t Centrum zag ik opeens achter mij een ‘Keetje’ tevoorschijn komen. Mijn vrienden en vriendinnen hadden ons zuipkeetje nagemaakt en waren allemaal verkleed als een soort Dieske. Zo liep er een adjudante Dieske, een juffrouw Dieske, een scouting Dieske, een volleybal Dieske, een dansmarietje Dieske en een Plus Dieske. Super leuk bedacht. Allemaal een mooie bruine pruik op. Kei gaaf! Ze hadden mij 2 minuten gegeven voordat ik zou moeten huilen.. dat werden 2 seconden. Zacht gekookt ei! Maar ik vond het zo leuk dat ze mee gingen lopen en dit speciaal voor mij hadden gedaan. Super!!
De optocht was één groot feest!! WAUW! Overal stonden bekende mensen die met zo’n grote glimlach op hun gezicht zwaaiden en duimen opstaken! Prachtig. De wagen slakkerde heen en weer van al het hossen en springen. Zo ontzettend gaaf!! Kippenvel als ik er aan terug denk. Wat een feest!!
Gezamenlijk hebben we gewacht op de prijsuitreiking om vervolgens weer naar ’t Molentje te vertrekken. Zondagavond, ’t Molentje….. wat een mensen!! Top, top, top! De Perfect Showband maakt er altijd een fantastisch feestje van en natuurlijk alle mensen die aanwezig waren op de zondag. Echt geweldig! De avond/middag hing aan elkaar van prachtige momenten. Papa die aan het skydiven was, dat was misschien wel één van de hoogtepunten. En Zoë, mijn beste vriendinnetje die overal bij was. Wat een gek mens maar ozo geweldig! Naderhand zijn we nog even naar ’t Centrum gegaan waar het ook super gezellig was.

De maandagochtend was erg vroeg. We zijn met een delegatie van ‘De Metworst’ wezen brunchen bij ‘De Buurman’. Naderhand hebben we nog even kort nagezeten om vervolgens aan te schuiven bij Villa Alaaf in ’t Pakhuus. Een super opgezette middag met volop entertainment voor alle kinderen. Mijn nichtjes Lize en Merle vonden het geweldig en hebben lekker staan dansen. 

  Rob was niet te beroerd om z'n handen uit de mouwen te steken bij De Metworst.
ff proosten bij de Brunch

Even snel naar huis om te verkleden om vervolgens weer bij ’t Molentje te belanden. De maandag was eigenlijk onbeschrijfelijk. Het dak ging eraf, de gehele zaal ging compleet uit z’n plaat. Toen Het Feestteam was gearriveerd hebben we kort even met deze gezellige mannen wat gedronken en vervolgens beklommen zij het podium. Ook wij beklommen het podium en WAUW dat was super gaaf!!! De hele mensenmassa in de zaal ging los op alle nummers. Op het nummer “stuiterbal” ging de hele zaal van voor tot achter springen. Zo vet om dat van voren te kunnen zien. Het Feestteam vroeg ook papa en mama op het podium en daar stonden we dan met z’n vijven. Niek vond het zo mooi dat hij wel 1000 keer heeft gezegd hoe trots hij was. Ik zag zoveel mensen zo lief lachen en knikken, dat was prachtig om te zien. Eenmaal in de kelder weer aangekomen, had iedereen de rug kletsnat van het zweet. Foei wat een feest. Papa stond elke avond zo ongeveer als laatste nog op de dansvloer te hossen en springen. Wat een energie! Maandags nam die mij zelfs op de nek! Geweldig!!
Het feest ging nog lang door en we zijn uiteindelijk aan de bar geëindigd met alle vrijwilligers en medewerkers waarmee we samen een biertje hebben gedronken.
Op zaterdag, zondag en maandag heb ik ook enorm genoten van Peter en Jos. Wat een heerlijk duo. Zij kiezen elk jaar samen de nieuwe hoogheden uit. Zij zijn dus eigenlijk de aanstichters van dit alles. Ik vind het ontzettend mooi dat zij het vertrouwen in ons hadden. Ik vond het schitterend  om te zien hoe zij van de karnaval genoten. Super!! 

Samen met Zoë, vanaf nu Metworstlid! Met Gert-Jan de gouden man! En natuurlijk ook met Niek!
Dinsdag, Oudhollandse spelletjes dag. Vroeg uit de veren om te verzamelen op de parkeerplaats van ’t Centrum waar kloot geschoten werd. Om 13.00 uur deed Erik de deur los en kon het feest verder gaan in de kroeg. Het was een erg gezellige middag waarbij eindelijk alle medewerkers en vrijwilligers ook mee konden feesten. Om 18.00 uur konden we aan het buffet schuiven wat erg lekker was. Na het buffet een ENORME inkakker. Gelukkig waren ook vandaag Niek, Zoë, Tim en een heleboel Metworsten erbij zodat we ons gezamenlijk over deze dip konden heen helpen. De avond was erg gezellig en om 00.00 was het dan zover. De fik ging erin! Potdomme wat een moment. Bachus werd verbrand. En Bachus werd snel verbrand. Ik knipperde 1 keer met mijn ogen en hij was al weg. Vervolgens alle mensen die je komen bedanken en feliciteren. Geweldig!! Daar kreeg ik weer zo’n energie van dat ik wel weer 3 dagen verder kon. Afsluitend hebben we samen met Rob en Jeroen, Niek, Annelies, Anne, Tim, Zoë, papa, mama en een afvaardiging van de prinsencommissie van ‘De Foekepot’ nog één laatste biertje bij Erik aan de bar gedronken. Knal tegen de tradities van ‘De Foekepot’ en Dizzy zelf in maar wel gezellig om zo nog één keer af te sluiten.
 
Met onze collega-hoogheden Rob & Jeroen en de jeugdprins en adjudant Cas & Pierre hebben wij een ontzettend leuke tijd gehad! Mannen, bedankt daarvoor! Af en toe een onderonsje met mede-adjudant Jeroen of een colaatje met de jeugdprins. Gezellig. Samen met Cas & Pierre hebben Sjoerd, Mark en ik afgesproken dat ze komen logeren in de zomer. Vandaag kregen we nog een lief briefje van ze! Bedankt jongens, jullie hebben het super gedaan!
Lief!! Onderonsje met mede-adje De laatste woensdagnacht
Op woensdag ging het van het bed naar de bank, van de bank naar het bed en weer andersom. Woensdagavond wordt er haring gehapt. Een afsluiting samen met de  hele vereniging. Een aantal dankwoordjes van de voorzitter, de dansmarietjes en ons werden gedaan. Wij bedankten als laatste onze ouders voor alle hulp die zij ons gaven. Ze stonden altijd voor ons klaar. Er werd teruggekeken op een prachtig karnaval. Voorafgaand zijn we naar de kerk geweest om een askruisje te halen. Het was een mooie kerkdienst die mij toch wel een beetje aan het denken zette.
 
Ik citeer een stukje uit het kerkboekje:

‘De tijd na de Karnaval, vanaf Aswoensdag tot Pasen, wil een tijd van bezinning zijn. Aandacht voor mensen die het met minder moeten doen dan jezelf…, zelf met wat minder doen… Tijd nemen voor jezelf om te overdenken wat echt belangrijk is in je leven. Wil je doorgaan met waar je mee bezig bent of moet het radicaal anders…’
 
Dit stukje vond ik mooi en zette mij ook aan het denken. De afgelopen 2 jaar stonden in het teken van de Karnaval voor ons, voor mij. 2 jaar keek je er naar uit en zag ik dat als een hoogtepunt in mijn leven. Nu plots, bam, boem is het alweer voorbij. Iets waar je zo lang naar uit heb gekeken… Daar kun je verdrietig om zijn maar ik ben vooral heel erg trots op hoe we het SAMEN hebben gedaan en hoe hard we van alles hebben genoten! Nu komen er weer andere mooie dingen op ons pad..
 
 

De aanstichters van alles!
Na het bacchus verbranden.. Ik wilde de steek nog niet af.. Maar tot 13 november zijn wij de hoogheden van ‘De Metworst’. Iets waar ik ongelooflijk trots op ben en waar wij tot 13 november ook keihard van blijven genieten’. Ik hield al van ‘De Metworst’ maar door deze hele ervaring is dit alleen maar meer geworden. En ik ben niet de enige.. ook Zoë, Niek en andere goede vrienden die door mij dichterbij de vereniging zijn gekomen, zijn er van gaan houden!! Prachtig!!
 
Bedankt voor het lezen van mijn blog en de lieve reacties die ik van iedereen heb gekregen!
 
Heel veel liefs,
Adjudante Dieske
 
P.S.
Probeer soms eens aan de gedachte van de vastentijd te denken. Soms kunnen we allemaal wel eens iets geven aan mensen om ons heen die het minder hebben. Zo maken we samen de wereld nog een stukje mooier want: ut geet goed a’j ut samen doet!!
Mooie woorden van Peter Een schitterend cadeau van de dansgardes En daarna mocht de haring naar binnen..