CV de Metworst

Search
Close this search box.

Dieske ’s Blog (deel 11)

Lieve lezers,
 
Vandaag de 11e blog .. 

Lieve lezers,
  
Vandaag de 11e blog voordat de karnaval dan echt gaat beginnen! Had het mooier kunnen zijn?

WAUW, WAUW, WAUW! En eigenlijk zou ik hiermee de blog van vandaag heel kort kunnen maken want ik ben nog een beetje sprakeloos van het afgelopen weekend. WAUW, wat was het super! Wat hebben we genoten. Van het eerste tot het laatste moment was het geweldig, op en top genieten! Afgelopen weekend stonden onze pronkzittingen op het programma en dat hebben we geweten.

Op donderdagavond werd de generale repetitie afgetrapt door de dansgardes. Vervolgens werd de gehele intocht met alle medewerkers geoefend en uiteindelijk nog een aantal stukjes. De generale repetitie werd afgesloten met een bespreking die altijd moet zorgen dat de puntjes op de i komen te staan. De gehele avond werd afgesloten met een biertje aan de bar. Dit was al een erg gezellig avondje. 


 
De volgende morgen werd het centrum van Silvolde versierd met rood/witte vlaggen. Sjoerd en ik waren aanwezig om de hardwerkende mannen die in weer en wind aan het werk waren, te trakteren op een saucijzenbroodje van Bakkerij ten Have. Ook werd bij ten Have ons een heerlijk kopje koffie aangeboden. De ochtend werd traditioneel afgesloten met een lekkere pannenkoek van Huize Heuvels. Daar kwamen ze erachter dat de Sprenkelders zo hun eigen eigenaardige manier van pannenkoek eten hebben. Eerst alles in stukjes snijden en dan opeten in plaats van rollen. Zal wel een familietikje zijn zoals er meerdere tikjes zijn.
’s Middags moest er nog van alles voorbereid worden voor de pronkzittingen. Tafels en stoelen werden klaargezet, laatste filmpjes(!!) werden getest en ook moesten wij nog wat dingetjes voorbereiden voor ons eigen stukje. Hierbij kwamen we in tijdsnood en dus schakelden we de hulp van papa maar even in. Wat papa tot op dat moment nog niet wist, was dat hetgeen hij moest maken voor het geheime stukje was waar hij ’s avonds in terecht zou komen. Op het eind van de middag moesten we nog een bezoekje brengen aan Dinxperlo om de Prinsenwagen van de Foekepot te versieren. 
M'n vriendinnen waren er ook De dakhazen helpen mee eieren bakken Zondag vroeg uit de veren voor de VP

S’avonds was het dan EINDELIJK zo ver. We konden niet langer meer wachten. We verzamelden met alle medewerkers in de kelder om iedereen onze onderscheiding om te kunnen hangen. Aan het bestuur, raad van 11, onze ouders, Annelies, Anne en Niek en een aantal voor ons belangrijke  personen hebben wij ook een speldje uitgereikt. Gezamenlijk brachten wij een toast uit op de avond met ‘het Sprenkeltje’. Een lekker drankje, voor sommige misschien een herkenbare smaak, waar ons eigen logo op staat. De avond kon beginnen.

De intocht was werkelijk geweldig. In een bomvolle zaal kwam het hele bestuur, raad van 11, dansgardes en natuurlijk P&A&A de zaal binnen stuiteren en knallen. Ik was heel zenuwachtig en toen we dan eindelijk op het podium stonden voor die bomvolle zaal waarin ik onze ouders, familie, partners en vrienden/vriendinnen zag zitten was de ontlading groot. Stiekem pinkte ik een traantje weg. SAMEN lazen wij de proclamatie voor en namen later plaats achter de desk.

Beide avonden stonden bol van leuke stukjes, mooie dansen en een fijn stukje muziek. Mijn complimenten voor de programmacommissie die elk jaar weer een prachtig programma in elkaar weten te draaien. Ook wij hebben een stukje gedaan waarbij onze ouders in het middelpunt stonden. 20 jaar geleden werden Sjoerd en Mark op het podium gezet om een dansje voor Prins Metwaldus de 32e ‘papa’ te doen en nu vroegen wij papa en mama op het podium. Het begon bijna emotioneel met het nummer ‘papa’ van Stef Bos. Sjoerd begon het nummer te zingen en ik heb later gehoord dat veel mensen dit heel ontroerend vonden. Daarna werden verschillende liedjes achter elkaar gespeeld waarbij of wij of één van onze ouders moesten playbacken. We sloten af met de woonboot. Remco van Aken super bedankt voor jouw hulp bij ons stukje!! 

De Metworst Meiden Menigte ff een telefoontje plegen Heilige boontjes…

Beide avonden was ook de afterparty kei gezellig. Er werd heel wat gedanst en gefeest. Menig biertje werd gedronken en het aantal keren dat de woonboot werd gedaan is volgens mij nog net op 2 handen te tellen. Mijn liezen doen pijn, mijn buikspieren zijn gespannen en mijn broek is supersmerig op zondagmorgen. Dat kan maar 1 ding betekenen.
Naast dansen, springen en bier drinken werden er ook onmundig veel eieren gebakken. Op de vrijdagavond was de huiskamer al behoorlijk vol daarbij waren er ook afgevaardigden van de Foekepot en de Dakhazen, want ut geet goed a-j ut samen doet. Laatst genoemde heeft mama ’s nachts om half 5 nog naar huis gebracht. Wat een feest. Heerlijk! Op de vrijdag werden er 75 eieren gebakken, op de zaterdag wel 90 en 50 knakworsten!!!! Gert-Jan kwam heel lief op zaterdagmiddag (toen ik overigens net even was ingedut) langs om 10 (grote) eieren te brengen en ook Wim Veenhuizen kwam langs om  eieren te overhandigen aan mama. Via Kees Kok kregen wij van bakkerij ten Have 15 broden. 
Over dat helpen en meedenken wil ik sowieso nog wel wat zeggen. Tijdens alle voorbereidingen maar ook tijdens de pronkzittingen zelf heb ik gemerkt hoe ongelooflijk goed iedereen helpt en meedenkt. Het is een super geruststellende gedachte dat er eigenlijk voor alles wel een oplossing wordt gevonden. Dit is zo binnen de vereniging waarbij vooral Jurgen en Gert-Jan overal wel wat voor kunnen bedenken maar ook papa en mama helpen overal aan mee. Nergens wordt moeilijk over gedaan, er wordt gewoon voor gezorgd dat het gebeurt. Ook onze toneelmeester Twan en Pim wil ik bedanken. Deze jongens denken echt heel erg mee en alles wat we ze tijdens de pronkzittingen nog vroegen werd geregeld. Top jongens!! 

 
Optocht kieken in Zeddam Proosten met het Bestuur van de Paverts Ons neefje kreeg ook een onderscheiding
Op zondagochtend hebben we de eerste Vastelaovondpost mogen ontvangen en hebben wij de medewerkers die deze krant mogelijk maken een bijzonderscheiding gegeven namens alle hoogheden van alle verenigingen in Silvolde. Hierna werden we verwacht bij het Antonia waar de bewoners werden getrakteerd op een mooi stukje muziek van de Kroezenhokers en wat mooie dansjes van de dansgardes. Ook stonden Lize en Merle, de meisjes van Mark en Anne, als dansmarietjes op het podium. De oudjes vonden dit helemaal prachtig.
 
’s Middags hebben wij een bezoek gebracht aan onze familie in Zeddam. Ons neefje Alexander is daar de jeugdprins van de Paverts en dit weekend werd in Zeddam al karnaval gevierd. Bij oom Bennie van ons, die langs de route woont, hebben we met de hele familie de optocht bekeken. Vervolgens zijn we met de familie bij Ruimzicht beland en hebben we daar ook de deur weer dicht gedaan. Ook in Zeddam kenden ze de woonboot en hebben we dus gezellig met z’n allen op de grond gezeten. Daarnaast hebben we ons neefje en zijn adjudanten onderscheiden.

Toen we zondagavond rond 20.30 uur thuis waren, waren we helemaal K.O. 

Voor wie het filmpje ‘TissowiedPrinsenwagenkwiet’ nog niet bekeken heeft.. dit is zeker de moeite waard. Via de site van CV de Metworst is deze te zien. In het geheim zijn we samen met het bestuur afgereid naar Dinxperlo om de nieuwe wagen van de Foekepotters te vernietigen. Dit alles werd vastgelegd op camera door Ron Berendsen. Deze film hebben wij vrijdagavond op onze pronkzitting laten zien aan onze collega hoogheden van de Foekepot. Wat hebben we een schik gehad met het maken van het filmpje. Geweldig! Het werd één groot Duits geschreeuw van alle mannen. Lachen!!
 
Nu hebben we nog een paar dagen om ons op te maken voor het echte werk! Wauw, wat hebben we er zin in!! We gaan knallen! Ik hoop jullie allemaal te zien tijdens het scholenbezoek, de kerkmis, de optocht en de party’s bij ’t Molentje. Laten we gezamenlijk dinsdag afsluiten bij ’t Centrum! Tot dan!
 
Fijne karnaval allemaal.
 
Liefs,
Adjudante Dieske 


Eenzaam de woonboot, als laatste in de zaal