CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dieske ’s Blog (deel 1)

Beste Metworsten, Metworsterinnen en alle andere mensen uit Silvolde.. 

Beste Metworsten, Metworsterinnen en alle andere mensen uit Silvolde,
 
Met trillende benen braken wij op zaterdag 8 november om 23.11 uur door het decor van de Prinsenpresentatie heen. Daar stonden wij dan eindelijk. Eindelijk mochten we het uitschreeuwen en wist iedereen ervan. Het liegen was voorbij.. Wij, Sjoerd, Mark en Dieske zijn de nieuwe hoogheden van CV De Metworst!!

De eerste paar weken zijn we overweldigd door alle lieve, leuke en enthousiaste berichten van familie, vrienden maar voor ons gevoel ook door alle karnavalsvierende mensen in Silvolde. Dat voelde geweldig!

Nu zijn we ondertussen een dikke 3 weken verder en zijn we dus langzaam gewend geraakt aan onze nieuwe status en ik moet zeggen het is fantastisch. Nu hebben de Metworst Media Makers mij gevraagd om wekelijks een blog te schrijven over alles wat wij meemaken tijdens onze ambtsperiode. 

Dit is mijn eerst blog als Adjudante van de Metworst en hierin zal ik dus omschrijven wat we de eerste 3 weken allemaal al hebben beleefd. 

Zoals ik net al beschreef was de Pronkenpresentatie een fantastische start van dit karnavalsseizoen maar 3 dagen later op de 11e van de 11e reisden wij af naar Keulen om daar om 11.11 uur ook echt af te trappen. Wat een feest!! Overal mensen, jong en oud, en heel veel gezelligheid!

Op vrijdagavond 14 november waren wij uitgenodigd in Gendringen bij CV ‘De Dakhazen’. Een jonge groep mensen die met heel veel enthousiasme probeert om de karnaval in Gendringen weer nieuw leven in te blazen. Heel leuk om te zien hoe ze hier mee bezig zijn!! Ook dit was een erg gezellige avond.

Op zondag 16 november, de verjaardag van mijn broer Sjoerd,Prins Metwaldus de 52e, zijn de officiële foto’s geschoten waarbij heel de Metworst in vol ornaat bij ons thuis aan de Molenweg kwam voor een stukje taart, een biertje en voor de dansmarietjes een lekkere chocolademelk. De foto’s zijn natuurlijk te zien op onze site. 

Zaterdag 22 november was een drukke dag. ’s Ochtends zijn Sjoerd en ik en een deel van het bestuur naar Duitsland gereden om daar op zoek te gaan naar een nieuwe Prinsenketting. Eerst zijn we begonnen met een heerlijk ontbijtje bij een lokale bakker en vervolgens hebben we samen met de mannen een aantal mooie kettingen uitgezocht. Waarbij ik verbaasd was over het kritische oog dat de mannen toch hadden. Vooral Gert-Jan schoot een vragenvuur af in zijn beste Duits.

 
’s Avonds stond de pronkenpresentatie van Gaanderen op het programma. Gezellige avond met een hele exotische en sexy presentatie van de nieuwe hoogheden. De mannen van de Metworst die deze avond mee waren keken hun ogen uit.

Afgelopen donderdagavond hebben wij samen met onze partners en de hoogheden van zustervereniging ‘De Foekepot’ en hun partners een avond bij elkaar gezeten. Wij werden verrast door Rob en Jeroen met heerlijke foekepottaartjes. Het werd een mooie avond waarbij wij elkaar wat beter hebben leren kennen en ook leuke plannen hebben gemaakt voor aankomend karnavalsjaar want ‘Ut geet goed a’j ut samen doet’. 

Deze week sloten wij op zaterdagochtend aan bij Alard Ross in de uitzending om hem te verrassen met een heerlijke taart en te feliciteren met de 888-ste uitzending. ’s Avonds stond de medewerkersvergadering op het programma in de kelder van onze residentie. Dit was de eerste keer dat ik aanwezig was bij deze vergadering. Na afloop van de vergadering zijn wij nog naar het Kroegenspektakel gegaan en hebben wij de week weer goed afgesloten en samen nog een biertje gedronken.
 
Een erg lange blog voor de eerste keer maar we hebben ook al ontzettend veel gezellige dingen meegemaakt en beleefd. De komende 2 weken gaan we ons voorbereiden op onze oliebollenverkoop. Vanaf nu hou ik jullie allemaal wekelijks op de hoogte van al onze avonturen!!
 
Alaaf!
Adjudante Dieske