CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Den dolle dinsdag

fallback image post metworst

Al een aantal jaar word er op de dinsdag met karnaval "De oud Hollandse spelen" georganiseerd.

Al een aantal jaar word er op de dinsdag met karnaval "De oud Hollandse spelen" georganiseerd. Dit jaar mooi tegelijk met de winterspelen, waarvoor Metwaldus en zijn adjudanten zich hadden afgemeld. In het begin was de organisatie van de dinsdag in handen van de Marianierskapel en de laatste jaren hebben de Silvijaoren dit overgenomen. Van enige belangenverstrelling is mogelijkwijs wel sprake. Dit jaar hadden ze een origineel spel bedacht: "Rooie vogel schieten". Wij hadden ons d’r een andere voorstelling van gemaakt…

Onder leiding van Camiel Stevering, Rob Donderwinkel en wapenmeester Patrick Ebbers werd er door de diverse aanwezigen op de rooie vogel geschoten. Theo Vet zorgde voor de warme hap in de vorm van een broodje rookworst. Ook de hoogheden waren bij het rooie vogel schieten aanwezig, overigens nog niet allemaal even fris.

De verwachtingen t.a.v. Metwaldus de 47ste en zijn adjudant Niek waren hooggespannen. Immers beide heren speelden een thuiswedstrijd. Normaal gesproken op de dinsdag(avond) zijn ze boven in de kroeg bij café ’t Centrum te vinden op de schietbanen aldaar. Dat dit niet altijd even goed gaat heeft Erik ter Voert al eens ondervonden. Dit in combinatie met een week lang feestvieren….

 

De adjudant van de Foekepot deelde koffie uit aan het aanwezige publiek. Alsof iemand daar op zat te wachten. Metwaldus daarentegen zorgde voor het betere werk en ging nog maar even een beetje bier halen toen het weer op was, want tja vaak bu’j te bang om ook op dinsdagmorgen al weer gewoon aan de alcohol te gaan.

Diverse hoogheden en overige aanwezigen waagden een schot op de rooie vogel. Een bijzondere aanwezige was Paul Buiting. Paul een groot karnavalsvierder, is altijd en overal aanwezig. Hij heeft vlak voor de karnaval een onfortuinlijke val gemaakt op zijn werk waardoor voor hem de hele karnaval in het water viel. Gelukkig kon hij op de dolle dinsdag nog ff aanwezig zijn. Getooid met rolstoel werd hij uiteindelijk derde bij het rooie vogel schieten. Omdat zijn aanwezigheid al voldoende bleek voor een derde plek.

Nadat de vogel er eindelijk af was, was tevens de einduitslag bekend. Bij de Jeugd heeft de zoon van Marc Berendsen gewonnen (het ontbreekt de redactie vooralsnog aan de voornaam).
Bij de oudjes was de PO van de FP de winnaar. (Ook hier ontbreekt het de redactie aan een voornaam). Gevolgd door een verdienstelijke tweede plek van Heiko de Vries. Heiko naam de Metworstvleugel voor zijn rekening en zag dit beloond worden. Op de derde plek eindigde zoals gezegd Paul Buiting.

Na de nodige huldigingen en opruimfestiviteiten buiten en elders in het dorp werd het feest binnen voorgezet met inmiddels aangesterkte Metworstgroepen. Erik ter Voert had voor de verandering een hele band aan laten rukken. Ook aan de gezondheid van de mens werd gedacht met vers geperste sapjes… En er was vertier voor iedereen.

Om zeven uur was het bij het centrum afgesloten en bleek dat in totaal 14 Metworsten onafhankelijk van elkaar bij Q&Q afgesproken hadden om bij Amadeus te gaan eten. De adjudanten waren redelijk uitgeput de ene kroop in de mand van de hond en de ander plofte uitgebreid op de bank neer… Na wat koffie en rust had iedereen genoeg energie verzameld om te gaan eten bij Amadeua. Na het eten leek het erop dat de 47ste de stunt van de 44ste ging herhalen, maar Metwaldus werd toch te bang en trok toch de melk weer op… Na alle commotie bij Amadeus is iedereen weer terug gekeerd naar het Centrum.

Daar klonterden vervolgens de drie fotografen weer samen. PO van de FP, Heiko van de Jeugd en De Minister van Informatie namens De Metworst. Allen voorzien van deugdelijk materiaal en voldoende reserveaccu’s en batterijen… Dat wil zeggen, ’s Middags had de PO van de FP nog tegen Heiko gezegd dat hij een amateur was. ’s Avonds stond de PO van de FP te smeken bij Heiko of hij alsjeblieft een paar batterijen kon lenen. De zijne waren op… Wat een geluk, nu kon hij nog fotograferen omdat "de amateur" wel reservebatterijen bij zich had en de "Professional" niet…

Na een toespraak samen met de jeugd, werd er nog een gezamenlijk biertje gedronken en werd uiteindelijk Bachhus aangestoken en zat het karnaval 2010 er onofficieel op. Want De Metworsten togen woensdag nog naar de kerk om een askruisje te halen en vervolgens nog ff haring te happen.

Voor de foto’s van deze dag, klik hier