CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zoektocht is begonnen…

fallback image post metworst

Nu de elfde van de elfde steeds dichterbij komt, rest ons de vraag: Zullen ze er zijn?

Nu de elfde van de elfde steeds dichterbij komt, rest ons de grote vraag:

Zullen ze er zijn?

Het antwoord is: Ja, ze zullen er zijn! Daarom is de prinsencommissie, bestaande uit Peter Pruijn en Jos Onstein, recentelijk begonnen met de zoektocht naar de nieuwe hoogheden. Oftewel Prins Metwaldus de 49ste en zijn/haar adjudant(en).

Het duo heeft hiervoor een wereldreis ondernomen naar het walhalla voor de karnavallist: Kölle (Keulen voor karnavals-analfabeten).

 


Amper aangekomen in deze sfeervolle stad werd al gauw een bezoek gebracht aan de Keulse Prinzen-Stube. In deze Prinzen-Stube zijn diverse relikwieën en souvenirs uit het Keulse karnaval te bewonderen, waaronder onderscheidingen uit het jaar 1855! Het belangrijkste souvenir om mee thuis te komen, blijft echter de kater. En in zo'n souvenir wilden Peter en Jos dan ook wel graag investeren.

Na één en ander aan Duitse sappen te hebben genuttigd, werd uiteindelijk gestart met de zoektocht naar een geschikte kandidaat. U zult wel denken: Nuchter zoeken gaat toch veel beter? Deze redenering gaat niet helemaal op. Al slingerend maakt men meer menselijk contact, dan door rechtuit te lopen. Toch werd dit door menig Duitser niet in dank afgenomen. Dat verklaart ook dat Peter en Jos Kölle verlieten zonder nieuwe hoogheden.

Het is ook wel logisch. Een Duitser heeft meer met Bockwurst, Bratwurst en Currywurst in plaats van Metwurst. Maar ja, dat is ons wurst! Één ding is zeker op 11-11-'11: Ze zullen er zijn!

Wordt vervolgd…