CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De verhuizing van….

Het is zaterdag 26 januari en pastor Guus en zijn echtgenote Tonny  gaan verhuizen van de woning aan de Prins Bernhardstraat naar hun nieuwe optrekje aan de Botter Kaes en Eierweg.

Het is zaterdag 26 januari en pastor Guus en zijn echtgenote Tonny  gaan verhuizen van de woning aan de Prins Bernhardstraat naar hun nieuwe optrekje aan de Botter Kaes en Eierweg. Wie kunnen daar als geen ander bij helpen? Juist, het Bob de Bouwerteam van CV De Metworst.

Om klokslag 08:00 uur stonden de “verhuizers” klaar. Onder leiding van Bob de Bouwer, GertJan Schoppers en natuurlijk onze eigen Prins Julius met zijn adjudant Lars, (door onvoorziene oorzaak, maar waarschijnlijk bij de meesten wel bekend, kwamen ze ietsje later), Good Old Richard en X-Wadus Bertus Hogeweide. De aanhanger van ’t Molentje ff in bruikleen en als voertuigen 2 busjes en een caddy.

Een vrijgekomen woning aan de Botter Kaes en Eierweg is het nieuwe optrekje van onze Pastor geworden. Een woning met een heel grote tuin, als je geen tuinier bent dan zul je het daar zeker worden, en een schuur waar je U tegen zegt. Nou weten we niet of Pastor Guus zoveel ruimte nodig heeft, maar het biedt voor de Metworst misschien wel weer perspectief om een deel als opslag te gebruiken. Je weet maar nooit.

Met man en macht werd er gesjouwd, versleept, getrokken en geduwd om de meubels in de busjes en aanhanger te laden om vervoerd te gaan worden naar de nieuwe woning. Ondertussen moest Richard nog wel een keer enkele woorden inslikken toen het ff niet lukte. Hij kon het nog net onderdrukken, gv……

Onder toeziend oog van Guus werd onder anderen de biechtstoel met de grootste zorg opgepakt door onze P&A om vervoerd te worden. Op dezelfde wijze volgden vele meubels, kisten en dozen. Die allen heel en ongeschonden naar de nieuwe woning werden gebracht. Tevens werden de spullen uit het, zoals Guus zelf aangaf, “hok van Guus” vakkundig verhuisd.

Daar waar gewerkt wordt, aldus Guus, moet er ook goed gegeten worden. Een goddelijk lekkere erwtensoep en roggebrood met spek stonden klaar voor de harde werkers. Moet nog wel ff vermeld worden dat Gertjan niet meer kon wachten en al vast aan het roggebrood wilde beginnen, waarop Good-old Richard hem nog wel voorzichtig maande om eerst op het “Onze Vader” te wachten. Maar, naar later bleek, was dat al door Pastor Guus gedaan en konden de heren dan toch genieten van het overheerlijke eten.  

Al met al, na zo’n 5 uurtjes ploeteren, Gertjan dacht dat wel ff in 2 uurtjes te kunnen klaren (we vragen ons nog steeds af hoe hij dat dan zou hebben gedaan), konden Guus en Tonny dan toch zeggen: we zijn verhuisd!

Karnavalsvereniging De Metworst wensen Pastor Guus en Tonny dan ook heel veel plezier in hun nieuwe woning aan de Boterweg, of liever gezegd: Botter Kaes en Eierweg.