CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De plaat en zijn verhaal

fallback image post metworst

Ik rook haar al van afstand. Ze had een subtiele, betoverende geur om zich heen.

Ik rook haar al van afstand. Ze had een subtiele, betoverende geur om zich heen. Een ongerepte geur die meiden van rond de 20 in die tijd bij zich droegen. Na een aantal biertjes stapte ik op haar af. Maakte kennis en ze knipoogde. Ze was getooid in een spannend blauw uniform. We klonken en dronken en hadden alleen nog maar oog voor elkaar. Hoe verder de avond vorderde, hoe dichter schoven we naar elkaar. Onhandig raakte ik haar een paar keer aan. Op de klanken van het laatste nummer van de avond “een mooie meid en dan 3 bier” had ik mijn armen om haar heen geslagen. Eén van mijn handen had ze vast. Dadelijk zouden we elkaar kussen, dat was zeker. Dan opeens ….Boem!

Iedereen kent het moment dat aan het eind van de avond in zaal de lichten aangaan. Boem! Als bange konijnen in de koplamp van een auto, staren we hulpeloos rond. Al onze zwakke plekken zoals flaporen, puisten, kaalheid en oneffenheden worden door het felle licht blootgelegd. Het is de rauwe werkelijkheid. Een fractie van een seconde is er twijfel. De mooie en lekker ruikende meid die in het halfdonker z’n verleidelijke indruk maakte, blijkt een bleke hasjkop te hebben en kijkt erg ongelukkig in haar iets te krappe uniform. Ik dacht in het schermer duister de vrouw van mijn dromen te ontdekken, echter door de meedogenloze blootstelling aan de Tl-buizen werd ze ontmaskerd. Gezien haar reactie scheen ik in het helle licht er ook merkwaardig uit gezien te hebben.
“Een mooie meid en dan 3 bier, ja dan hebben wij plezier” zo klonk het aanstekelijk refrein van deze klassieker van de huisband, van de jaren 80, van CV De Metworst,“The Midways”. Destijds bestond de karnavalskrakertrofee van Optimaal FM nog niet. Was dit wel het geval geweest dan was dit orkest zeker een keer met deze trofee aan de haal gegaan. Dit unieke kroonjuweel met een hoog meezinggehalte verdient het om opnieuw onder de aandacht gebracht te worden!
A. in de Hoek