CV de Metworst

Search
Close this search box.

De Metworst trouwt de zomer door

Secretaris Jos met zijn Sandra
Bij CV De Metworst zijn ze zeer trouwlustig. Tijdens het afgelopen zomerreces werden maar liefst 4 Metworstparen in het echt met elkaar verbonden… Secretaris Jos met zijn Sandra

Allereerst was het de beurt aan toneelmeester Bas Roes met Anouk Tangelder. Bas is al jaren samen met Gerwin Vreeman toneelmeester bij CV De Metworst. Maar ook Anouk is al jaren bij De Metworst te bewonderen, als begeleidster van de dansmarietjes. Bij Anouk is het karnaval vieren met de paplepel ingegoten. Haar vader was ook al eens adjudant bij De Metworst en haar ouderlijk huis staat op een steenworp afstand van de residentie van CV De Metworst. Voordat Anouk begeleidster werd van onze dansmarietjes was ze zelf ook een dansmarietje en daarna hofdame. Bas en Anouk gaven elkaar op 11 mei 2007 het ja-woord.

Na Bas en Anouk trouwden op 25 mei Roger Scholten en Anne-Marie van Aken in onze residentie ’t Molentje. Roger is bekend van de vele hitsongs die hij samen met Marco op zijn naam heeft staan. Daarnaast zit hij ook in de raad van elf en is hij in het verleden zowel Prins als Adjudant geweest. Anne-Marie komt uit een echte Metworstfamilie. Haar opa was destijds in 1964 één van de mannen die aanwezig was bij de oprichtingsvergadering van CV De Metworst. Zelf heeft Anne-Marie al menigmaal op het podium bij De Metworst gestaan. In de hoedanigheid van adjudante in 2005 en samen met Roger en Remco als Potverdrie in de buut. Voor het aankomende jubileumjaar hebben Roger en Anne-Marie met z’n tweeën het jubileumlied geschreven. Dat moet wel een knaller worden. Om te laten zien hoeveel ze ook van De Metworst houden, trouwde Anne-Marie in het rood. Roger kleedde het geheel af met witte schoenen. Dochter Mara was gewoon in het Rood-Wit gekleed.

Op 7 september was het de beurt aan secretaris Jos Onstein, hij trouwde zijn Sandra Steenbreker. Ook Jos heeft historie bij De Metworst geschreven door in het verleden al eens adjudant te zijn geweest. In de periode daarvoor was zijn vrouw Sandra dansmarietje van De Metworst. Dus ook deze 2 kanjers hebben hun roots bij De Metworst liggen, maar liepen elkaar pas jaren later weer tegen het lijf op het grootste weidefeest van Nederland: Daklozenparty. Hier sloeg de vonk over. Overigens was niet alleen de trouwpartij een heugelijk feit. Het paar keerde Iseldonk de rug toe en ging weer gezellig tegenover de residentie van De Metworst wonen.

Marjolijn en Barry schateren het uit bij het zien van de videoboodschap van Prins Metwaldus. foto: Martijn Kraan

Tot slot was er op 14 september nog een bruiloft aan de andere kant van het land. Speciaal voor De Metworst heeft Martijn Kraan, van het huis-aan-huis blad De Oude IJsselstreek Vizier, een foto geschoten en een kort verslag gemaakt:

Bruidspaar krijgt zegen van Prins Metwaldus OOSTVOORNE- Tijdens de huwelijksreceptie van Barry Beerens en Marjolijn Worm uit Spijkenisse heeft Prins Metwaldus de 44e zonder zelf aanwezig te zijn de lachers op zijn hand gekregen. Op verzoek van Anneleen Kraan en Roy van Raay uit Silvolde, vrienden van het bruidspaar, sprak de Prins een videoboodschap in. Barry en Marjolijn vieren namelijk elk jaar karnaval in Zillewold, de voormalige woonplaats van de bruid. Tijdens de receptie in een zaal in het verre Oostvoorne werd de videocompilatie getoond en Remco van Aken kreeg de lachers op de hand, althans bij de familie en vrienden van de bruid.

De aanhang van de bruidegom, afkomstig uit Spijkenisse, konden het plat Zillewolds nauwelijks begrijpen. Metwaldus roemde het bruidspaar voor het jaarlijkse bezoek aan De Metworst, dankte hen voor het stimuleren van de Zillewoldse economie en gaf een heuze Metworstmedaille aan het stel met de wijze woorden: "Als jullie ruzie krijgen over wie deze medaille mag dragen, weet dan: in een goed huwelijk is het geven en nemen. De man die geeft en de vrouw die neemt. Dus, Marjolijn, wil ik jou volgend jaar in Zillewold met dit aandenken zien lopen. Alaaf!"