CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Metworst ook verslingerd an de Enduro Cross

Zondagmorgen 8 december toog om klokslag 10:00 uur een roodwitte brigade, onder aanvoering van Adjudant Arjan,

Zondagmorgen 8 december toog om klokslag 10:00 uur een roodwitte brigade, onder aanvoering van Adjudant Arjan, richting de Bievinkstraat om daar de jaarlijkse enduro cross te aanschouwen. Inderdaad, het was dit keer niet Metwaldus de 51ste die voorop ging maar zijn Adjudant Arjan, Metwaldus had namelijk andere verplichtingen.

Halverwege op de Bievinkstraat aangekomen hoorde we het geronk van de motoren al van afstand en kwam de reuk van de koek en zopietent ons al tegemoet. Voor de Metworsten alle reden om hier maar eens effe aan te gaan. Bij het betreden van het crossterrein werden we al hartelijk ontvangen door Maurits Heebink, één van de initiatiefnemers van deze pitstop voor de crossers en bezoekers. 

Als snel begrepen we waarom de ontvangst zo hartelijk was. Er moest namelijk worden geduwd! De drassige ondergrond was voor de bedrijfsbus van Maurits Heebink Tuinbeheer te zwaar geworden om er zonder hulp van de Metworst uit te komen. Al duwend door de Metworst en met Maurits achter het stuur kreeg zijn bedrijfsbus weer vaste ondergrond waarna de rit vervolgd kon worden. 

Na gedane arbeid was er eindelijk tijd voor een bak koffie. In de knus ingerichte koek en zopietent werden we zeer gastvrij ontvangen door Moniek Eringfeld en Maria Verheij. Twee vrijwilligers die alle lekkernij hartelijk aanbevelen, dit alles tegen slechts een vrijwillige gift. En ja hoor, ook de overheerlijke oliebollen van de Metworst lagen er klaar voor de gasten.
Prachtig is het om de crossers van verre over de landerijen aan te zien komen scheuren en net voor de pitstop nog effe over een schans zien springen om vervolgens een pitstop te nemen. Besmeurt onder de modder nuttigen ze iets lekkers uit de koek en zopietent en praten ze bij met collega crossers. Een prachtig evenement in ons mooie Zillewold waar ook de Metworst an verslingerd is geraakt!