CV de Metworst

Search
Close this search box.

De Metworst Oliebollenverkoop

De Oliebollenverkoop was weer een groot succes

Het begon allemaal op de vrijdagavond tijdens de live Oliebollenveiling. We waren dit jaar live vanuit onze residentie 't Molentje. Onder leiding van veiligmeester X-waldus Nick Gries wordt om 20.11 uur de veiling geopend en werd er flink geboden op de eerste 54 oliebollen. De avond werd muzikaal begeleid door DJ Jari. Dit jaar ging For All Partyservice, na 4 jaar achter het net te hebben gevist, er vandoor met deze prijs. Wel had hij een extra wens, de gewonnen oliebollen moesten geleverd worden zonder krenten. Uiteraard werd voor €301,10 deze wens gehonoreerd. Na de veilig maakte DJ Jari er nog een groot feest van tot in de late uurtjes.

De volgende morgen werd er al vroeg begonnen met het bakken van de oliebollen. De beslagmakers, bakkers en draaiers begonnen om 5.30 uur met de eerste oliebollen. Rond 9.30 uur gingen de eerste Metworsten langs de deuren om de oliebollen aan alle Zillewoldenaren te verkopen. Het werd wederom een groot succes. Er werden meer dan 9000 oliebollen gebakken, hiervoor waren nodig 11 zakken meel, 70 bakrondes en 11 uur bakken voor nodig. De opbrengst van deze dag zal binnen Metworst goed worden besteed.

Aan zo'n dag gaan natuurlijk een hoop voorbereidingen vooraf. Daarom allereerst grote dank naar alle vrijwilligers en sponsoren die er alles aan hebben gedaan om deze dag weer succesvol te maken. Het was weer een mooi gezicht als je bij de Welkoop in Silvolde aan kwam rijden en alles is rood wit. Dan weet je wat er te koop is: kerstbomen van de Welkoop en de heerlijke oliebollen van de Metworst. Ook een speciaal woord van dank voor Jos de Bakker, in zijn bakkerij werd het beslag gemaakt voor de overheerlijke oliebollen.

Er werden deze dag weer vele foto's gemaakt door onze huisfotograve Iris Epping.
Klik hier voor de foto's

Deze dag is het motto weer goed tot uiting gebracht.
Oliebollen van de Metworst, I'j mot 't ruum anhol'n.