CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Metworst Olieböllekes

D'r zijn weer een bult oliebollen verkocht! Mooi dat da kan!

D'r zijn weer een bult oliebollen verkocht! Mooi dat da kan!

Het begon allemaal op de vrijdagavond tijdens de oliebollenveiling. Live vanaf locatie in Cafe 't Centrum werden de eerste oliebollen bij opbod verkocht. Nieuw was dat er met maximaal 11 euro verhoogd mocht worden. Dit kwam de avond ten goede. Diverse mensen en bedrijven boden tegen elkaar op waardoor het de hele avond gezellig bleef om de veiling te volgen. Uiteindelijk mocht penningmeester Lars € 325,- innen voor de eerste 53 oliebollen. De veiling werd tot in de kleine uurtjes geëvalueerd en na een paar uurtjes slapen stonden de eerste beslagmakers en bakkers om half 5 al weer klaar om verse oliebollen voor de Zillewoldse gemeenschap te bakken. 

Aan zo’n dag gaan natuurlijk een hoop voorbereidingen vooraf. Daarom allereerst een bedankje naar alle vrijwilligers en sponsoren die zich hebben ingezet om er weer een succesvolle dag van te maken. Het is een mooi gezicht als je bij de Welkoop in Silvolde aan komt rijden en alles rood/wit gekleurd is. Heel Zillewold en omstreken weet wat er dan te koop is: kerstbomen van de Welkoop en heerlijke oliebollen van de Metworst. Mooi dat da kan! Ook een speciaal woord van dank voor Jos de Bakker; in zijn bakkerij werd het beslag gemaakt voor de overheerlijke oliebollen.

We kunnen een lang verhaal schrijven over deze dag, maar de foto's spreken voor zich. Heel Zillewold en omstreken: bedankt voor het steunen van onze vereniging! Klik hier voor de foto's

Mooi dat da kan!