CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Metworst bakt ze weer bruin!

fallback image post metworst

Zaterdag 11 december is de hele dag weer een kerstbomenverkoop bij de Welkoop in Silvolde. Uiteraard is De Metworst weer present om heerlijke oliebollen te verkopen.

Kijk eens wat lekker!

Zaterdag 11 december is de hele dag weer een kerstbomenverkoop bij de Welkoop in Silvolde. Hier kun je dan je kerstboom kopen en natuurlijk ook allerlei kerstartikelen. Tussen de kerstbomen in staat de rood witte brigade van CV De Metworst heerlijke oliebollen te bakken. Vanwege het grote succes van afgelopen jaar is het advies om er dit jaar op tijd bij te zijn om teleurstellingen te voorkomen. Bart ‘de Bakker’, oftewel de broer van… is wederom bereid gevonden om de oliebollen te bakken.

Onze marktkoopman Jurgen heeft weer een paar lekkere oliebollen verkocht.
Hij zal het wel vanuit een stoel moeten doen omdat hij een mooi stukske wit loopgips om zijn been heeft. Maar dat mag de pret niet drukken. Want alleen hij kent ook het geheime recept van zijn broer Jos de Bakker. Dit recept wordt zaterdag 11 december net als vorig jaar ingezet om tussen de kerstbomen de heerlijke bruine oliebollen te bakken. De oliebol wordt in de sputterende olie geplaatst om deze adequaat en op de seconde precies een bepaalde tijd daar te laten ronddrijven. "De baktijd is ook cruciaal voor een lekkere volle en smakelijke oliebol.
Je moet er tenslotte lekker in kunnen bijten zonder dat de olie over de broek heen loopt” aldus Bart ‘de Bakker’. De inwoners van Silvolde en omgeving kunnen in ieder geval genieten van zijn bakkunsten. Maar ook de dansmarietjes en de huidige Prins Metwaldus 48ste, Jeroen Pothoff en zijn adjudant en broer Albert zijn aanwezig. En wie weet bakken zij ze ook nog bruin. Dus: eet smakelijk! Uiteraard is er ook aan de warme chocolademelk met slagroom en glühwein gedacht. Dit alles onder het motto: “Wi’j laot de pupkes dansen.” Komt allen op zaterdag 11 december a.s. naar de kerstbomenverkoop van de Welkoop in Silvolde van 9.00 tot 17.00 uur en koop daar tevens de lekkere oliebollen. Meer informatie op www.cvdemetworst.nl. Onze zittingspresident geniet van de heerlijke Glühwein