CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De M-side

fallback image post metworst

Je kent ze wel de harde kern die achter de goal van de tegenstander staan om hun team aan te moedigen. Al een tijdje volgen diverse Metworsten de verrichtingen van de zwart-witten.

Prins Metwaldus de 47ste en zijn adjudanten bij de ingang

Je kent ze wel de harde kern die achter de goal van de tegenstander staan om hun team aan te moedigen. Al een tijdje volgen diverse Metworsten de verrichtingen van de zwart-witten. Zondagochtend vroeg in de ochtend na afloop van de Pronkenpresentatie werd het idee opgevat om de volgende dag gezamelijk met P&A’s de thuiswedstrijd van het eerste te aanschouwen. We hadden namelijk gehoord dat de S(interklaas)-Side niet aanwezig kon zijn in verband met hoog bezoek in ons dorp. Allereerst werd er nog ff gecheckt op de mobiele telefoons of Quick 1888 niet in Rood-Wit speelde. Gelukkig was dit niet het geval en konden we gewoon onze rood-witte Metworst sjaals omdoen.

Nachtelijke ambacht
Een gedeelte van de M-side

Want we willen natuurlijk wel als Metworsten gezien worden. Bob Sr. en Jurgen vonden dat een eigen bord niet mocht ontbreken en dus werd om 03.15 uur bij Jurgen in de schuur de vetpan aangezet voor frikadellen en werd een gedeelte van het podium op schragen gelegd. Want het logo en M-side moest op het bord komen.

Nadat diverse Metworsten ’s ochtends al een partijtje voetbal hadden gespeeld of aandachtig keken naar de verrichtingen van hun teams gingen ze ’s middags al weer naar het veld. Met P&A’s, bord en overgebleven ballonnen. Er werd snel ff gekeken of Henk S. (familie van de adjudant???) in de buurt was. Niet te zien en hups ons bord werd snel over een reclamebord gehangen. De trossen ballonnen maakten het geheel af. Vocaal waren we nog niet zo nadrukkelijk aanwezig als de s-side maar dat zal wel te maken hebben gehad met het feest de avond ervoor…

Prins Metwaldus de 47ste en zijn adjudanten bij de ingang
Onze Metworster Bas kopt de bal net naast

We kregen een boeiend schouwspel voorgeschoteld en onze local hero Bas Roes was dicht bij een treffer. Helaas ging de bal net langs de paal, richting het bord van de M-side. Het mocht de pret niet drukken. Het bleef nog lang gezellig langs de lijn en in de kantine. Waarbij we ons afvroegen waar de P&A van de Foekepot bleven, aangezien zij toch ook voetballen. Al snel werd er een verklaring gevonden. De seniorencoördinator verdedigde in het begin van het seizoen de hoeveelheid spelers bij de elftallen zodat je wel eens een dagje over kunt slaan. Al geldt dit natuurlijk niet voor de fanatiekelingen onder ons die stonden ’s ochtends gewoon aan de aftrap.

Veen bezorgde ons deze middag het bier Daar proosten wij natuurlijk ff op!