CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De letste 11 P&A’s (deel 9)

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 9…

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 9 komt Metwaldus de 42e uit het jaar 2005 aan het woord. Zijn vader ging hem ooit al eens voor als Metwaldus in 1973. Van de adjudante was de opa bij de oprichtingsvergadering van De Metworst. Jurgen ten Have was destijds Metwaldus de 42ste. Samen met adjudante Anne-Marie Scholten-van Aken gingen ze samen voorop in de polonaise en vierden ze een kort maar krachtig karnaval onder het motto: "ff dan". Wij wensen u veel leesplezier.

METWALDUS DE 42ste

Jurgen ten Have en Anne-Marie Scholten-van Aken zitten op de wipkip op het speelplaatsje achter het huis van Jurgen.
(I=Ibe, J=Jurgen, A=Anne-Marie)
I: "We zijn aangekomen in het jaar 2005. Jurgen, hoe raakte jij bij de Metworst verzeild?"
J: "Ik raakte verzeild bij de Metworst door een gesprekje met de voorzitter. Die belde op met de vraag of ik dat jaar de prins wilde zijn bij de Metworst."
I: "En spijt van?"
J: "Nee, geen moment!"
I: "En toen moest er aan adjudant bijkomen en jij maakte een uitzondering door niet met een man te komen. Hoe kwam jij bij Anne-Marie terecht?"

J: "Dat kun je toch wel zien waarom? Anne-Marie is gewoon een schat van een meid en we hebben het altijd gezellig met elkaar."
I: "Anne-Marie kun jij je nog herinneren hoe je gevraagd bent?"
A: "O ja, dat was thuis met mijn verjaardag. Jurgen had een belangrijke vraag en ik dacht wat heb ik nu dan weer gedaan? Maar hij vroeg of ik zijn adjudant wilde worden en mijn antwoord was volmondig: Ja! Helemaal super."
I: "Wat heb je overgehouden aan de karnaval?"
A: "Echt superveel. Ik ben Silvoldse geworden, ik heb een man, ik heb een kind, ik heb een andere achternaam. Mijn hele leven is op z’n kop gezet."

I: "Ik heb nog een vraag aan jou, ik durf hem bijna niet te stellen, maar ik doe het toch. Hoe is het met de seks tijdens de karnaval?"
J: "Dat kan ik me eigenlijk niet precies herinneren hoe dat allemaal was. Ik heb nooit wat te klagen gehad, maar hoe het met de karnaval is geweest dat weet ik niet meer."
I: "Als ik zeg optocht, waar denken jullie dan aan?"
A: "Ja super, echt helemaal geweldig."
J: "Boven op die wagen, joh dat is schitterend."
A: "De optocht, dat is een van de mooiste dagen van de karnaval."

I: "Hoe zijn jullie het motto gekomen."
A: "Dat was tijdens het voorstellen aan het bestuur en omdat het een kort karnavalsjaar was werd het motto FF Dan."
"Van de wipkip verplaatsen prins en adjudante zich naar een draaiding. Yvette hangt intussen de roodwitte was aan de waslijn."
I: "Wat was het leukste van jullie karnavalsjaar?"
J: "Het leukste vond toch wel het achterop de wagen staan, wat hebben we daar boven een feest gehad! Maar met de buutavond achter de tafel was ook prachtig."

A: "Ik vond de optocht echt helemaal geweldig, maar het hele karnavalsjaar was gewoon helemaal top."
I: "In 2008 krijgen we weer een nieuwe adjudante of adjudant en een nieuwe prins of prinses. Welke tip zouden jullie willen geven aan de nieuwe P & A?"
A: "Dat zal iedereen wel zeggen: je moet er echt volop van genieten."
I: "Hoe zijn jullie die carnavalstijd in conditie gebleven?"
A: "Ik heb helemaal geen conditie."
J: "Gewoon doordrinken!"
A: "Je lichaam went er vanzelf wel aan."