CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

De letste 11 P&A’s (deel 7)

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 7 komt …

Tijdens de Pronkenpresentatie was er een terugblik te zien van de laatste 11 P&A’s. Tot aan het karnaval vindt u op deze site een terugblik op een Prins en Adjudant van de afgelopen 11 jaar. In deel 7 komt Metwaldus de 40e uit het jaar 2003 aan het woord. CV De Metworst ging terug naar haar roots, de agrariërs. Maurits Steverink was destijds Metwaldus de 40ste. Samen met adjudant Erwin Veenhuizen gingen ze samen voorop in de polonaise en vierden ze het karnaval onder het motto: "Wi’j hebt d’r zin an". Wij wensen u veel leesplezier.

METWALDUS DE 40e

Mau en Veen poseren, uiteraard voor het drankenkabinet van Herberg Jan
Mau en Veen tijdens de pronkzitting: een duidelijke link naar de Kroezenhoek...
In buurtschaphuis Nellis, tussen het interieur van voormalig restaurant De Lovink van Dinie Raben, zitten Maurits Steverink en Erwin Veenhuizen in de keuken. Platte petten op (met de prijskaartjes er nog aan) de gehaktballenpan op tafel en een biertje in de hand.
(M = Maurits, E = Erwin, I = Ibe)
I: "2003 het jaar van Mau en Veen met als motto Wi’j Hebt D’r Zin An. Mau wat ben je er mee opgeschoten?"
M: "Ja Ibe, wat zal ik daar eens van zeggen? Het was een enorme leerervaring: Maar nu we in 2007 zijn, letterlijk wat ben je er mee opgeschoten? Daar staat de gehaktballenpan van Dinie, die heb ik er aan overgehouden en de goede contacten met Dinie van de Lovink.
En verder veel geleerd."
I: "Veen, hoe zijn jullie aan het motto gekomen."
V: "Nou Ibe, het kwam zo: het was een paar jaar na Fortuyn, de geest waarde nog rond. Wij dachten: we moeten een statement maken met mekaar Wi’j Hebt D’r Zin An, het motto van Pim en dat sloeg ook op ons."
M: "We hadden ook al een x-aantal jaren vader Veenhuizen en Ibe in augustus op visite gehad en ineens in 2003 dachten we: Wi’j Hebt D’r Zin An."
I: "Wat waren bijzondere dingen uit jullie jaar? Ik zie de tafel vol liggen met van alles."
V: "Teveel om op noemen. Mau kwam met het grandioze idee om een stayers card te maken om het volk in Silvolde te houden. Als je vier dagen lang echt carnaval vierde in Silvolde dan kreeg je elke dag een plakkertje en dan dong je mee naar een grote prijs."
De Mooie Metworst Meiden hadden toen ook al prachtige dansjes...
Ook in 2003 nog steeds geen toilet op de Prinsenwagen, dan maar de struiken in...
M: "En de stayer van het jaar is geworden: Olga Heuvels. Die hebben wij een krat bier gegeven, maar die moeten we nog steeds gaan opdrinken. Dus bij dezen: Olga wanneer kom je met dat ding? De laatste dag was ze wel even vreemd gegaan in ’s Heerenberg, maar dat nemen we haar niet kwalijk."
I: "Ik zie ook allemaal foto’s liggen. Kunnen jullie zelf zo goed fotograferen?"
M: "Er is maar één goede fotograaf in de omgeving: Ook al heb je geen varken in de buurt, Jan Gal kreeg het toch voor elkaar dat wij met een varken op de foto staan. Met wat knip en plakwerk heeft hij het gered."
V: "We zijn ook nog naar Erve Kots geweest om in een grandioze entourage onze fotoshoot te maken."
I: "Jullie zijn wel oud geworden intussen."
M: "Maar, dat is voor alle toekomstige prinsen en adjudanten: Before (wijzend op de foto) – After (wijzend op de koppen van nu)."
V: "Maar we lijken er nog wel op:"
M: "Wat moet je er verder van zeggen. Je merkt wel letterlijk hoeveel werk het allemaal is. Wat vrijwilligers allemaal doen. Je denkt dat het allemaal wel weet, maar dan zie je pas echt wat ze allemaal doen: de dansmarietjes, opbouwen, afbreken, ons achter de kont aanlopen omdat je alles kwijt ben. Daar hebben we echt heel veel waardering voor gekregen.
Wat ons op de been heeft geholpen was een goed bord moes, een kuiltje jus en griesmeel toe:"
I: "Jullie werden een week of twee van te voren geïntroduceerd bij het bestuur, hoe is dat bij jullie gegaan?"
Mau en Veen hadden natuurlijk hun eigen ecologische Metworst..... te koop bij de PLUS!

V: "We dachten ons even zeer incognito te gedragen en we hadden ons gigantisch ingewikkeld in verband, als een mummie: We kwamen in het donker bij het Korenbloempje aan, stappen de deur door:"

M: "Zegt dat gebakkie van een Arentz; O, Mau en Veen. We hebben het nog een half uur kunnen rekken maar we hebben blijkbaar toch een rare loop of een rare karaktertrek."

I: "En de 11e van de 11e bij het Molentje hoe ging dat?"
M: "We hadden gehoopt om bij het Molentje uit de kast te komen maar daar hadden ze voor het eerst een dubbele boeking: We zijn bij Herberg Jan terecht gekomen, dat is wel het ultieme, het mooiste podium van het dorp:"
V: "Ja zeker weten. Daar kwamen we dus uit een koe: Eerst de bierblaas."
M: "Er werd eerst een schrale Holstein geboren en daarna een Dikbil."
I: "Ja dat kan ik me nog wel herinneren. Prachtig!"